Belangrijke zege PSV Vrouwen bij Heereveen

Deel dit bericht via:
Het team wint de wedstrijd op een moeilijk bespeelbaar veld met 2-1. Doelpunten zijn gescoord door Vanity Lewerissa en Yvonne van Schijndel.

Doelpuntloze eerste helft
PSV Vrouwen startte met een fors gewijzigde basisopstelling waarin ruimte was voor Raaijmakers, van de Wetering, Susanna, van Schijndel en Evers. Voor de laatstgenoemde betekende dit een mooie mijlpaal, Melissa Evers speelde haar 100e duel in het shirt van PSV. In de eerste helft had het team zichtbaar moeite met het lastig bespeelbare veld van sportpark Skoatterwâld. Het team kwam moeizaam tot kansen en wist de Friese verdediging niet te verrassen. De ruststand was 0-0.
Sterk uit de kleedkamer
PSV Vrouwen werd in de rust op scherp gezet en startte vastberaden aan de tweede helft. Topscoorder Lewerissa opende de score in de 56e minuut en bracht haar totaal op 16 doelpunten, 0-1. De rappe middenvelder van Schijndel verdubbelt in de 69e minuut de marge naar 0-2. Sc Heerenveen bracht tien minuten voor tijd de spanning terug via Kets, 1-2. In een spannende slotfase sleepte PSV Vrouwen op wilskracht de winst over de streep. Het team wint met 1-2 van sc Heerenveen en treft de ploeg opnieuw op zaterdag 15 april in Eindhoven voor de halve finale van het bekertoernooi. Door het puntverlies van ADO Den Haag en FC Twente kruipt PSV dichterbij de top drie van de Eredivisie Vrouwen.

Opstelling: Christ, Evers, Nouwens, Moorrees, Akkerman, van Schijndel, Raaijmakers, Folkertsma, van de Wetering, Susanna ('77 Sanders), Lewerissa.

© 2019 Amateurvoetbal Eindhoven, op dit artikel rust copyright.

Jouw reactie?