500 wedstrijden voor Ronald de Koning (Best Vooruit)

Deel dit bericht via:

Best Vooruit aanvoerder Ronald de Koning speelde afgelopen weekend zijn 499e wedstrijd in het eerste elftal. Komend weekend kan hij de magische grens van 500 wedstrijden in het vaandelteam doorbreken.

499 wedstrijden heeft Ronald de Koning er al op zitten als selectiespeler van het eerste elftal van Best Vooruit. Als A-junior maakte De Koning in het seizoen 1998/1999 zijn debuut in het vaandelteam. In een bekerwedstrijd tegen Gemert mocht hij voor het eerst het hoogste elftal vertegenwoordigen. "In mijn eerste seizoen heb ik een aantal keren meegedaan bij het eerste elftal. Maar door een auto-ongeluk sloot ik nog niet definitief aan bij het eerste. Dat gebeurde een jaar later wel en sindsdien ben ik basisspeler."


Het bleek het begin te zijn van een lange reeks wedstrijden die hij voor de Bestse équipe mocht spelen. Aanstaande zondag tegen SV TOP kan hij zich opmaken om voor de vijfhonderdste keer het rood-zwarte tenue aan te trekken. Het geheim zit er volgens De Koning in dat hij nooit echt te kampen heeft gehad met fysiek leed. "Toen ik eraan begon, heb ik gewoon geprobeerd om zo lang mogelijk fit te blijven. En dat lukt mij tot op heden nog steeds. Wel merk ik dat de snelheid ten opzichte van vroeger wel wat is afgenomen. Maar door de ervaring kan ik wel slimmer spelen en dat helpt mij daar dan weer bij. Maar fysiek kan ik het nog steeds bolwerken. En ieder jaar bekijk ik of dat nog gaat en of ik nog goed genoeg ben", legt de aanvoerder van Best Vooruit uit.

De Koning heeft slechts een keer een ander tenue aangetrokken dan het voor hem zo bekende rood-zwart gestreepte tricot. "Toen ik achttien of negentien jaar oud was heb ik een oefenwedstrijd voor FC Den Bosch gespeeld. Maar dat is het wat betreft uitstapjes naar andere clubs wel bij gebleven. Bij Best Vooruit heb ik het altijd goed naar mijn zin gehad. Het is mijn club en ik speelde er al in de jeugd. Ik ben de club altijd trouw gebleven", aldus de 36-jarige jubilaris.

In vijfhonderd wedstrijden heeft De Koning een aantal memorabele wedstrijden gespeeld. Twee wedstrijden staan nog steeds op het netvlies bij hem gebrand. "De kampioenswedstrijd van 2004 is toch wel het meeste bijgebleven. We speelden toen om het kampioenschap tegen Brabantia. Dat was een gestaakte wedstrijd die wij nog in moesten halen. De wedstrijd zelf werd een salonremise, maar een kampioenschap blijft je altijd bij. En meer recenter een gelijkspel tegen Terneuzen. We stonden tien minuten voor tijd met 5-1 achter. Maar in de zevende minuut van de blessure tijd maakten wij de gelijkmaker waardoor we toen in de eerste klasse bleven."

Toen hij zijn eerste minuten maakte, had De Koning zelf niet kunnen bedenken dat hij vijfhonderd wedstrijden in het eerste van Best Vooruit zou gaan spelen.
"Pas sinds twee jaar is dit aantal echt een doel geworden voor mij. Dit heeft zeker meegewogen in mijn besluit of ik nog door zou gaan met voetballen. Het is toch een mijlpaal."
Het streven om het magische getal te behalen is dit jaar wel groter geworden voor De Koning. "Mijn vader is in mei van dit jaar overleden en aan hem heb ik beloofd dat ik dit doel ga volbrengen. Dus daar ga ik vol voor!"

Hoe lang De Koning nog in het shirt van Best Vooruit is te bewonderen, weet de linksback nog niet. "In de winterstop ga ik met de trainer rond de tafel zitten om te kijken wat verstandig is. Ik vind altijd dat je plezier moet blijven houden in hetgeen wat je doet. En dat heb ik op dit moment nog. Maar ik kan nu nog niet zeggen of het mijn laatste jaar zal zijn of dat ik er nog een paar jaar aan vastknoop."
(juni 2017: Best Vooruit promoveert via de nacompetitie naar de 1e klasse)

Na zijn spelersloopbaan zal De Koning in ieder geval nog op de voetbalvelden te vinden zijn. "Uiteindelijk wil ik richting een hoofdtrainerschap ergens. Maar op dit moment vind ik het nog veel te leuk om zelf op dat veld te staan en komend seizoen Best Vooruit in de eerste klasse te helpen.

 

© 2019 Amateurvoetbal Eindhoven, op dit artikel rust copyright.

Jouw reactie?


Jan smetsers
28 september 11:58
Proficiat Ronald, succes zondag
Henri vd Braak
27 september 9:11
Petje af.
Dat is voor weinigen weggelegd.
Succes nog en geniet ervan zondag as !!