1e klasse D:  Wat kunnen we verwachten van Geldrop en RKSV Heeze

Deel dit bericht via:


1e Klasse D

In de eerste klasse D zijn net als de in de 1e klasse C vier nieuwelingen te bespeuren ten opzichte van het afgelopen seizoen. BSV Limburgia (kampioen 2e klasse G) De Ster (gepromoveerd via nacompetitie 2e klasse G), Wilhelmina'08 (gepromoveerd via nacompetitie 2e klasse F) en SSS’18 (gepromoveerd via nacompetitie 2e klasse H). Deze clubs nemen de plaatsen in van kampioen EHC en degradanten Bekkerveld, Schaesberg en De Valk.

Na een lang verblijf in de eerste klasse D is De Valk komend seizoen te bewonderen in de tweede klasse F. Na een aantal jaren in het Limburgse landschap te hebben gespeeld wacht in het nieuwe seizoen voor De Valk weer regionale tegenstanders met als ‘klap op de vuurpijl’ het treffen met buurman SV Valkenswaard.
Geldrop gaat voor het vijfde jaar het nieuwe seizoen in de eerste klasse D en RKSV Heeze voor het tweede jaar. Geldrop hoopte in de slotfase van het afgelopen seizoen nog even op een nacompetitieticket  maar eindigde uiteindelijk op een verdienstelijke vijfde plaats in de competitie met 41 punten. Promovendus RKSV Heeze wist zich goed staande te houden op dit niveau. De ploeg van Marius Methorst eindigde, met twee punten minder dan buurman Geldrop, op de zesde plaats. Daarnaast wist RKSV Heeze de finale te bereiken van het bekertoernooi en kwalificeerde zich voor de voorronde van het landelijke KNVB-Bekertoernooi waar het 18 augustus op bezoek gaat bij Hoofdklasser ’s-Gravenzande.

Verwachtingen
Met het nieuwe beleid binnen de club zijn er voor dit seizoen niet zo veel mutaties te bespeuren binnen Geldrop. Meer doorstroming vanuit de eigen jeugdopleiding is het speerpunt voor de komende jaren en mochten spelers van buitenaf komen dan geeft de club voorkeur aan spelers met een Geldrop verleden. Trainer Pierre van den Eeden zag zes spelers vertrekken waaronder sterkhouders Tom Dekkers (Blauw Geel’38) en Joep van der Velden (OSS’20) en verwelkomde veertien nieuwe spelers waarvan zeven jeugdspelers.
RKSV Heeze gaat dus het tweede jaar in als eersteklasser. Na een constant en goed eerste seizoen is het afwachten wat het nieuwe seizoen gaat brenegn. Met het vertrek van IVO en Gijs Moerenhout, die beide naar het Belgische Achel zijn vertrokken, en Mark Claasen die lager gaat spelen, levert RKSV Heeze behoorlijk wat kwaliteit in. Het wordt voor de nieuwe trainer Roland Tielemans een moeilijke opgave om de prestaties van het afgelopen seizoen te evenaren.  
 

© 2019 Amateurvoetbal Eindhoven, op dit artikel rust copyright.

Jouw reactie?