1e Klasse C:  Wat kunnen we verwachten van FC Eindhoven/av

Deel dit bericht via:


1e Klasse C

In de eerste klasse C zijn vier nieuwelingen te bespeuren ten opzichte van het afgelopen seizoen. FC Eindhoven/av (kampioen 2e klasse F), Erp (kampioen 2e klasse H),  Unitas’30 (Kampioen 2e klasse E) en NEC/av (vorig seizoen uitkomend in de 1e klasse E). Zij nemen de plaatsen in van kampioen Juliana’31 en degradanten Oirschot Vooruit, FC Tilburg en Prinses Irene.

Verwachtingen
FC Eindhoven/av is in vier jaar tijd gepromoveerd van de vierde naar de eerste klasse.  De ploeg van technisch manager Andre Nijssen wil ook komend seizoen mee doen om de prijzen. Nijssen: ” onze eerste doelstelling is om bij de eerste vijf ploegen te eindigen en te gaan voor een periodetitel.  De meeste ploegen zijn onbekend voor ons, maar met de kwaliteiten van de huidige selectie moeten we deze ambitie uitspreken.”  FC Eindhoven/av heeft de selectie, op twee spelers na, compleet weten te houden en heeft zes nieuwe spelers toegevoegd. Richard Looijmans (DBS) en Robertico Wall (onbekend) hebben de club verlaten. De zes nieuwelingen zijn: Wesley Bakermans (Tongelre), Nassim Markgraaf (Unitas’59), Malam Seide (WODAN), Pedro Uitdewilligen (FC Axel), Kevin Miguel ( De Valk) en Appie Belhaj (PSV/av). “de selectie is dubbel bezet en onze trainer Coumans heeft ruim de keuze. We zijn al een aantal weken aan het trainen en ik ben tevreden over de groep die we nu hebben.” aldus Nijssen. 

Favorieten
Wie zijn de voornaamste kandidaten voor de titel. SV Top streed afgelopen seizoen lang mee om de titel maar moest deze over laten aan het kapitaalkrachtige Juliana’31. Ook in de nacompetitie wist SV Top geen promotie af te dwingen. Ook de nummers drie en vier van het afgelopen seizoen, Nemelaer en Leones werden in de nacompetitie uitgeschakeld.

Best Vooruit
en Brabantia wisten zich nipt veilig te spelen voor klassenbehoud.  Best Vooruit kent voor het nieuwe seizoen slechts drie nieuwe spelers en zag in totaal zeven spelers vertrekken of stoppen. Brabantia begroet maar liefst dertien nieuwe spelers van buitenaf en voegde tevens zeven jeugdspelers toe aan de selectie.  Buiten de nieuwe spelers zag de club zeven spelers vertrekken waaronder sterkhouders Ferry Aerts (Marvilde) en doelman Jesse Renders (Gestel).

© 2019 Amateurvoetbal Eindhoven, op dit artikel rust copyright.

Jouw reactie?