Spoordonkse Boys lijdt eerste nederlaag, uitgerekend tegen concurrent FC Tilburg

Het was een wedstrijd van de koploper tegen de naaste achtervolger FC Tilburg. Bij een overwinning van de thuisploeg was de marge dusdanig groot dat het kampioenschap een formaliteit was.  Maar het liep anders.

Aardige pot
Na een aftastend begin kwam in de 17e minuut de eerste doelpoging voor FC Tilburg. Na een goede actie wist doelman Kuulkers de 0-1 te voorkomen met een goede redding.  Even later was Spoordonkse Boys dichtbij de openingstreffer maar van Kroonenburg zag zijn inzet rakelings over gaan.

Het was een aardige pot voetbal waarbij beide teams volop de aanval zochten, maar tot echte kansen kwamen beide partijen niet.  In de 39e moest doelman Kuulkers weer ingrijpen na een vrije trap van FC Tilburg. Deze werd in de muur geschoten maar uit de rebound werd de inzet gepareerd door de doelman van Spoordonkse Boys. Beide ploegen gingen rusten met een 0-0 tussenstand.

Teleurstelling
Na rust zagen de bezoekers eenzelfde spelbeeld, maar net als in de eerste helft waren de kansen aan beide kanten spaarzaam. FC Tilburg zette in de tweede helft wel meer druk op Spoordonkse Boys en was het vaker in de buurt van het doel van de tegenstander dan de thuisploeg.

Na wat kleine kansjes over en weer leek het duel tussen beide kemphanen te eindigen in een 0-0 gelijkspel. Maar tot teleurstelling van de koploper kwamen bezoekers ver in blessuretijd alsnog op voorsprong. Na een goede actie aan de rechterkant werd de bal strak voorgegeven en wist Kiliam ‘d Toro de bal tegen de touwen te koppen en zorgde voor de drie punten namens de Tilburgers.

De marge van Spoordonkse Boys op nummer twee FC Tilburg is geslonken tot 8 punten waarbij FC Tilburg een wedstrijd minder heeft gespeeld.

Mark
30 maart 8:27
@paul:Calimero
Gerard Verhoeven
24 maart 20:59
Het heeft spoordonk de laatste weken niet tegen gezeten,vaak in blessuretijd toch nog 1 of 3 punten gepakt en nu zit het een keer niet mee,volgende week weer winnen en dan is er weer een stap gezet naar een mooi seizoen.
Paul
24 maart 19:35
Scheidsrechter liet net zo lang doorgaan totdat Tilburg won. 6 minuten extra sloeg nergens op.