RVE Media Groep 1309

In de Spotlight: Jack de Loo “Voetbalfanaat van PSV en shirtverzamelaar”

woensdag 1 september 2010 - 15:04u  |  In de spotlight


Dit bericht is automatisch gearchiveerd en derhalve ontdaan van alle afbeeldingen. Reageren op dit bericht is niet langer mogelijk.


Jack de Loo “Voetbalfanaat van PSV en shirtverzamelaar”

Deze keer in de spotlight Jack de Loo, 49 jaar. Oud speler van Unitas’59 en RKGSV, vanaf zijn 6e jaar trouwe PSV supporter en tot de dag van vandaag is dat nog steeds zo. Hij volgt en bezoekt de club/wedstrijden al vanaf ongeveer 1966.  Naast dat hij PSV op de voet volgt heeft hij ook een shirtverzameling van de club uit Eindhoven. Op de slaapkamer van zijn zoon Daan pronken de originele gedragen shirts van PSV spelers en shirts van ex PSV- ers die bij een ander club spelen of hebben gespeeld. Naast de shirtverzameling staan er ook originele gedragen voetbalschoenen van Ruud van Nistelrooy, Arjen Robben en andere spelers die bij PSV spelen of hebben gespeeld. Jack de Loo de man met altijd een brede lach op zijn gezicht verteld hoe het allemaal zo gelopen is.

“Als kleine jongen ging ik al naar PSV, op het fietske vanuit de Oude Gracht naar het stadion of naar de trainingen op de Welschapsedijk. Ik stond op de jongensrang achter het doel, toen nog in het grotendeels onoverdekte stadion. De spelers liepen zich warm achter het doel. Ondertussen is er natuurlijk veel veranderd. Als je terugkijkt wat er allemaal is gebeurt is dat natuurlijk leuk. Bij Ben van Gelder aan de deur pakjes foto’s kopen van de spelers van PSV voor één gulden vijfentwintig, dat waren nog eens tijden.”

Deze oude herinneringen pronken in de kamer van huize de Loo. Jack de Loo heeft 2 kinderen, een dochtertje Esmee van 7 jaar en een zoontje Daan van 10 jaar. Zijn zoontje Daan speelt in de E1 van RPC en is samen met zijn vader dag en nacht met voetballen bezig. “Onze Daan gaat met een bal naar bed en staat er mee op. Zelfs de dvd`s van de WK 74 en 78 kijkt hij met regelmaat terug. Leuk om te zien hoe ook hij bezeten is over het spelletje.”

Het PSV hart wat Jack met zich meedraagt heeft zo zijn uitwerking gehad op het verzamelen van originele PSV shirts. 
Ongeveer 7 jaar geleden is het allemaal begonnen met het verzamelen van shirts. Bij een verzamelaar in Deurne ben ik eens een kijkje gaan nemen naar zijn verzameling en zodoende ben ik met het verzamelen aanraking gekomen.

[Afbeelding]    [Afbeelding]

Dat er veel geld omgaat in het verzamelen van originele shirts is logisch, maar wij vroegen ons af waar het verschil nou zit tussen een wedstrijdshirt of een shirt uit de fanshop.

“Het verschil tussen een nike shirt van PSV uit de fanshop of een wedstrijdshirt ziet een verzamelaar direct, de verschillen zijn niet eens zo groot maar aan de afwerking zoals naden, labels  en stiksels op t shirt (bv nikefit) kun je het zien. Bij adidas shirts hebben de originele wedstrijdshirts o.a.een code in het label staan.”

Toch worden de verschillen met de jaren steeds kleiner en ook de handelaren uit de Aziatische landen zitten niet stil. Er worden veel shirts, die bijna niet van echt te onderscheiden zijn, als wedstrijdshirt op Ebay te koop aangeboden.

De klerenkast op de kamer van zijn zoon Daan en dus de PSV- kamer hangt vol met shirts, je zou zeggen dat heeft veel geld gekost. “Ja het is een dure hobby, komt ook omdat er altijd mensen zijn die het als handel zien en op deze manier een aardig centje bijverdienen. Zo heel af en toe krijg ik ook wel eens wedstrijdshirt van iemand uit de voetbalwereld. Dat zijn eigenlijk de mooiste shirts, zal die shirts dan ook nooit verkopen of ruilen. Denk er nu ook aan dat ik iemand nog een taart schuldig ben, die komt deze week!!   

In de kast hangen diverse schitterende shirts zo laat Jack bijvoorbeeld het shirt van Young Pyo Lee zien (Tottenham Hotspurs) en het shirt van Romario (Fluminense)  shirts van spelers die ooit bij PSV hebben gespeeld en waar hij trots op is. “Ja dit zijn shirts waar je trots op bent dat je deze bezit” 
Maar er hangen ook shirts tussen met nostalgische waarde, shirts van Huub Stevens seizoen ‘85/’86, Eric Gererts 87/88, Willy van de Kerkhof 86/87 en nog van meer prominenten spelers die ooit bij PSV hebben gespeeld.

Zoals al gezegd worden shirts via diverse websites te koop of te ruil aangeboden en zo heeft Jack met zijn zoon Daan ook een eigen website waar de shirts die zijn verzameling telt te zien zijn.

www.everyoneweb.com/mijn psvshirts

Bezoek eens deze website en bekijk de verzameling van Jack en Daan.

« naar boven


© Amateurvoetbal Eindhoven 2015, op dit artikel rust copyright.

Dit bericht is automatisch gearchiveerd. Reageren op dit bericht is uitgeschakeld.

Marc Kuijpers

Royston Drenthe

Beste,

Dit is Marc Kuijpers. Heb sinds kort contact met aantal personen, wie tevens matchworn shirts aanbiedt van overwegend Feyenoord. Ik ben echter dringend opzoek naar een matchworn shirt van Royston Drenthe. Heeft u deze wellicht of heeft u contactgegevens van iemand die deze wellicht voor mij zou kunnen verkrijgen? Ik zoek een shirt van zowel Feyenoord, als van Real Madrid en Hercules Alicante, bij voorkeur gesigneerd. Hoop dat u mij hierbij verder kunt helpen. Graag hoor ik van u op marc.kuijpers@live.nl of op 0626828167.

 

Groet,

M. Kuijpers

31 januari - 22:26:00  84.26.235.221

Rini Jansen

He Ouwe Jager

Mooi stukje man

Heb je toevallig ook een shirt van FC Wilingen ?
Ben ik haastig naar op zoek.

Groeten van Taradelli

14 september - 04:57:00  84.53.78.192

ambro

he kerel
leuk stukje.
heb je mijn shirt ook nog?.
zal wel ingelijst zijn denk ik.
gr busje

3 september - 20:06:00  62.194.171.78

00001.TTB Smeulders 0001. Van 001Basemans schoenen 01.Bouwbedrijf borrenbergs 02. stadspaviljoen 02.Itelligence 1.Brabant Sports 2. Spitters BV 3.Hypotheekvisie 4.VDL Groep 5.Cibatax 5.Toppodo 6. Claessens van de Rijt 7. Sporthal Hoeveland 8. staalmarkt

© RVE Media Groep 1309 - 2015      |      Gebruikerslijst      |      Realisatie: Dix Media