RVE Media Groep 1309

(23) Nieuw Woensel - Gestel: 0-0

zondag 14 april 2013 - 22:25u  |  Wedstrijdverslagen 2e klasse F


Dit bericht is automatisch gearchiveerd en derhalve ontdaan van alle afbeeldingen. Reageren op dit bericht is niet langer mogelijk.


Nieuw Woensel - Gestel: 0-0

1e helft
Nieuw Woensel versus Gestel. Vooraf een beladen duel waar (door diverse “critici en kenners”) al maanden (o.a. op deze site) over gesproken is. Beide teams hadden vandaag grote belangen. Gestel vanwege het feit dat zij vol voor de 3e periode gaan en Nieuw Woensel dat nog kampioen in de 2e Klasse F kan worden. Beide ploegen begonnen voorzichtig aan de wedstrijd en waren in het begin aan elkaar gewaagd, kortom een gelijkwaardige start. De eerste echte kans van de wedstrijd kwam in de 11e minuut en het was Tom Franse die een goede lob huis had, maar de bal zeilde rakelings over het doel van Toon van Veen. Nieuw Woensel had gaandeweg de wedstrijd het betere van het spel en Gestel werd op de eigen helft teruggedrongen. Hierdoor moest Gestel menigmaal aan de noodrem trekken en verdediger Lathouwers werd hier uiteindelijk de dupe van, omdat hij door het notoire harde spel van enkele van zijn collega-spelers degene was, die van arbiter Tempelaar de eerste gele prent kreeg voorgehouden. De koude oorlog was begonnen. Met name Nieuw Woensel-speler Sergio Kawarmala was op dat moment “heer en meester” op het middenveld en was nauwelijks van de bal te krijgen. In de 26e minuut kreeg Gestel een goede kans waarbij Berr Gibbes vrij voor het doel van Roel Meyers opdoemde, maar zijn vizier stond op dat moment niet op scherp en de bal werd in vrijstaande positie over geschoten. In de 35e minuut een corner voor Nieuw Woensel, waarbij de bal verrassend werd terug gelegd op Sergio Kawarmala, die het spel meteen voorwaarts verlegde, maar de bal werd weggewerkt door de defensie van Gestel en kwam zowaar in de voeten van de vrijstaande Tom Franse, die de bal listig over de verdedigende linie van Gestel lepelde. De goed doorgelopen Morad El Arji kon helaas net niet bij de bal komen. Een bijna perfect technisch uitgevoerde aanval van Nieuw Woensel. In de 43e minuut kwam de tot dan toe mooiste aanval van de wedstrijd. Van eigen speelveld soleerde (uitblinker Sergio Kawarmala) door de verdediging van Gestel en met een goed schot bracht hij doelman Toon van Veen in verlegenheid. De 44e jarige sluitpost liet het harde schot in eerste instantie los, maar kon een fractie later alsnog (in 2e instantie) door hem worden gepakt. Ruststand 0 – 0.

2e helft
De 2e helft begon zoals de eerste helft geëindigd was. Veel passie, strijd en fysieke duels. In de 54e minuut een corner van Nieuw Woensel die door Sergio Kawarmala bijna met de eerste goal van de wedstrijd werd bekroond. Middels een goed uitgevoerde volley schoot hij ineens op goal, maar de bal werd goed gepareerd door de defensie van Gestel. In de 56e minuut een goede aanval van Gestel, waarbij Tom Sheridan (na een prima uitgevoerde combinatie) over het doel schoot. De routine van Koen Ooms was vandaag weer van onschatbare waarde en hij was deze middag wederom onmisbaar in de defensie van Nieuw Woensel. In de 64e minuut een prachtige aanval van Nieuw Woensel, met Murtaza Nawabi in de spreekwoordelijke hoofdrol. “Mutti “ ontdeed zich iets voorbij het middenveld, prachtig van 2 tegenstanders en werd uiteindelijk in het strafschop (overigens reglementair) ten val gebracht. Met een technisch goed uitgevoerde sliding van Pieter van de Wetering werd deze prachtige aanval beëindigd. In de 71e minuut een goede voorzet van Tom Franse, die met bijna militaire precisie Murtaza Nawabi bereikte, maar helaas kon laatstgenoemde net niet het beslissende zetje geven, omdat hij uit balans werd gebracht. In de 75e minuut een aderlating voor Nieuw Woensel, omdat Sergio Kawarmala met rood van het veld werd gestuurd. Door het overtal en niet te vergeten, door het niet meer meespelen van een van de betere spelers van Nieuw Woensel, kwam Gestel meer voor het doel van Nieuw Woensel. Hierdoor ontstonden enkele kansjes voor de ploeg uit Gestel en met name Anthony de Haan beproefde met een goed schot Roel Meyers. In de 89e minuut een technisch hoogstandje van Tom Franse, waarbij hij notabene op de zijlijn 2 tegenstanders te kijk zette en met een goede crosspass Robbie van Hoof bediende. Laatstgenoemde stond zodanig gepositioneerd dat hij de bal ineens uit de lucht moest nemen. In deze situaties heb je normaliter een beetje geluk nodig om de bal in het doel te krijgen en dat geluk ontbrak deze keer. Nauwelijks anderhalve minuut later, wederom een sublieme actie van Tom Franse (eigenlijk een kopie van het moment daarvoor, maar deze keer aan de andere kant van het veld) waarbij hij middels een schitterende voorzet Murtaza Nawabi bereikte, die op goal kopte. Toon van Veen overzag de situatie en pareerde de bal goed. Eindstand 0 – 0.

Slechte Eindhovense derby eindigt in brilstand: 0-0 (verslag vv Gestel)

Waar het weer zich voor het eerst van zijn beste kant liet zien, kon dat niet gezegd worden van de beide Eindhovense teams. Op een enorm slecht bespeelbare grasmat konden de twee ploegen niet het spektakelstuk brengen waar vooraf wel op werd gehoopt. Nieuw-Woensel liet daardoor twee dure punten liggen in de strijd om het kampioenschap, en Gestel verloor twee punten in de strijd om de derde periode.

De eerste 45 minuten verbleekten bij het mooie weer. Beide ploegen probeerden voorzichtig de wedstrijd naar zich toe te trekken, maar geen van beiden kon aanspraak maken op de controle, laat staan een voorsprong. Via Anthony de Haan probeerde Gestel een aantal malen van afstand de score te openen, maar de schoten gingen steeds over of naast. Het was Gestelnaar Berr Gibbes die de beste kans van het eerste bedrijf kreeg, maar toen hij van dichtbij wilde inschieten, sprong de bal op, waardoor zijn poging hoog over vloog. Nieuw-Woensel had met Karawamala op het middenveld een sterkhouder in de ploeg, die zijn elftal met regelmaat bij de hand nam. Met een prima schot dat rakelings over zeilde, nam hij een van de weinige kansen van de thuisploeg voor zijn rekening. Ook Franse kreeg al na zo’n tien minuten spelen een aardige kans, maar ook zijn poging was niet tussen de palen gemikt.

In de tweede helft liep het iets beter bij Gestel, dat fysiek een gelijkwaardige opponent vond in Nieuw-Woensel. Sheridan ondernam ook maar eens een poging van afstand, en zoals al de hele middag het geval was, vloog de inzet over het doel. Nawabi, oud-Gestelnaar, had niet veel later bijna een prachtgoal gemaakt. Het was dat Berr Gibbes de solo van Nawabi tussen twee Gestel-spelers door ternauwernood ongedaan wist te maken met een prima tackle op de bal, waardoor de spits niet de tijd kreeg zijn slalom af te ronden, anders waren de pruimen voor Gestel wel heel zuur geweest. Nieuw-Woensel nam gedurende het tweede deel van de wedstrijd meer het initiatief, en Gestel liet zich verder terugvallen op eigen helft. De thuisploeg deed verder weinig met het overwicht, en Gestel liet het zich allemaal ontvallen. Karawamala, eigenlijk de gehele wedstrijd een van de betere spelers, kantelde de verstandhouding binnen de lijnen. Omdat hij Bettgens, verdediger van Gestel, een ogenschijnlijke kopstoot gaf, moest hij met rood het veld verlaten. Hierdoor konden de bezoekers het initiatief weer overnemen, en via Zouthane pakte het nog bijna de drie punten mee ook. De spits nam de bal knap met een omhaal, maar, niet geheel verrassend, vloog ook deze bal over het doel. Aan de overzijde was het Franse die via een knappe actie en dito voorzet Nawabi bereikte, maar zijn kopbal eindigde in de handen van doelman Van Veen.

Uiteindelijk een resultaat waar beide ploegen niets aan hebben, maar gezien het spelbeeld had het ook niet terecht geweest als er een winnaar uit dit duel was gekomen. De grasmat liet te wensen over, waardoor het spel bij tijd en wijlen niet om aan te zien was, en ondanks enkele kansen aan beide zijden van het veld, had deze wedstrijd helaas niet de amusementswaarde die ze had kunnen hebben.  


« naar boven


© Amateurvoetbal Eindhoven 2014, op dit artikel rust copyright.

Dit bericht is automatisch gearchiveerd. Reageren op dit bericht is uitgeschakeld.

© RVE Media Groep 1309 - 2014      |      Gebruikerslijst      |      Realisatie: Dix Media