Amateurvoetbal Eindhoven
logoclaesensvanderijtuitg(01).jpg
bannerbandenservice8(uitghometop1).png
Banneruitgelichthoeveland1.jpg
logobasemanstophome.jpg
van-t-hooftuitg..jpg
De Kruyff touringcars
spittersuitg.1.jpg
hypotheekvisieuitgelichtnieuw3.jpg
bannerborrenbergs(top)1.jpg
Image layer Slide thumbnail

Transferlijst. Overzicht bekend bij AVE (Update)

LEES MEER

Image layer Slide thumbnail

Speeldagenkalender 2017-2018 (Zuid I - II)

LEES MEER

Image layer Slide thumbnail

Tien vragen aan: Rudy Wetzel (Pusphaira)

LEES MEER

Image layer Slide thumbnail

Jos Beerens loopt 4-Daagse voor goed doel

LEES MEER

Image layer Slide thumbnail

AVE avond gezellig en druk op nieuwe locatie (Update)

LEES MEER

Image layer Slide thumbnail

Totaaloverzicht nacompetitie prom./degr.

LEES MEER

logoBeterBike-Logo.png(adv).png
bannererbee(aanbieding10).png
bannersanidump(slider)2.jpg
Brabant Sports
van'thooftvanrosmalen
Borrenbergs
bannertehgreatmatch(2).jpg
spitters.jpg
bannerbandenservice8(home).png
itelligence.jpg
bannermaasmakelaars.jpg
MCB Direct
vdl.jpg
bannersanidump.png
basemans.jpg
hypotheekvisie.jpg
bannerdekruyffhome(1).png
claessensvdrijt.jpg
sporthalhoeveland.jpg

13 juni 2017 | - Headline 

Jos Beerens loopt 4-Daagse voor goed doel


De huidige trainer van vv Steensel Jos Beerens gaat in de voetballoze periode allesbehalve rustig stil zitten.

Samen met z'n dochter Nienke is hij volop in voorbereiding voor de Vierdaagse van Nijmegen. Van dinsdag 18 juli tot en met vrijdag 24 juli zullen zij 40 km per dag -samen met 45.000 mede-wandelaars- lopen. Jos en Nienke lopen daarbij voor een "bijzonder" goed doel: Amy and Friends, een stichting die steun biedt aan kinderen die lijden aan het Cockayne Syndroom.

Stichting
Cockayne Syndroom is een zeldzame en verschrikkelijk verwoestende kinderziekte, waarbij kinderen in een razend tempo verouderen, alle lichamelijke functies en vaardigheden verliezen en vervolgens op zeer jonge leeftijd komen te overlijden. De gemiddelde levensverwachting is 12 jaar. Voor Jos Beerens heeft de stichting zijn sympathie gekregen: "Door het zeldzame, kleinschalige, transparante en het vrijwillige (geen enkele betaalde kracht) karakter van deze stichting."

Op www.amyandfriends.nl of www.amyandfriends.org is te lezen dat de diagnose voor de ziekte (die al veel langer bestaat) pas is vastgesteld in 2007 na een wereldwijde zoektocht van meer dan 15 jaar. In dat jaar is in Engeland de stichting opgericht en pas in februari 2013 de Nederlandse partnerstichting. Inmiddels wordt er naast deze twee landen ook nog samengewerkt met Duitsland, België, Italië en Frankrijk. Uiteraard moet dit uiteindelijk wereldwijd gaan gebeuren om een maximaal mogelijk resultaat te kunnen bereiken in de wetenschappelijke onderzoeken naar deze ziekte.

Hoe ben je in aanraking gekomen met deze stichting
"Het leven hangt vaak af van toevalligheden en zo zijn ben ik vorig jaar met een vriend van mij een moeder tegen 't lijf gelopen die ook in dit niet te benijden circuit zit. Zij is ook de contactpersoon en het adres van de hiervoor genoemde Nederlandse stichting. Op haar verzoek hebben wij ons steentje bijgedragen. Ook tijdens het lopen van de 4-Daagse zijn onze shirts veelvuldig opgevallen bij mede-wandelaars en hebben we onderweg vaak mogen vertellen over de stichting, de kinderen en hun familieleden. Uiteindelijk zijn we ook nog eens samen gefinisht en kijken we met tevredenheid terug op onze inzet in deze".

Dit jaar loopt de trainer van VV Steensel samen met zijn dochter Nienke. "De contacten met Amy and Friends zijn in het afgelopen jaar duidelijk geïntensiveerd en is de vraag gekomen om dit jaar weer een bijdrage te leveren. Mijn maat is dit jaar helaas verhinderd, maar m'n dochter neemt dit jaar zijn rol in Amy and Friends over. Waar het vorig jaar nog allemaal een beetje hals over kop ging, kunnen we dit jaar spreken van een behoorlijk gestructureerde aanpak: we starten met een relatief groot team van 10 lopers die ook allemaal in hun dagelijkse leven op pad gaan om zo veel mogelijk middelen te werven. We hebben onlangs nog een team-avondje belegd ten huize van de hiervoor genoemde Eerselse moeder. Daarbij is het een ieder wel héél erg duidelijk geworden hoeveel impact zo'n ziekte heeft op het kind zelf natuurlijk, maar vergeet vooral ook de impact niet op de ouders, broertjes en zusjes, echt heftig!"

Is er een streefbedrag
"Nee, die druk legt de stichting ons natuurlijk niet op en wij onszelf ook niet. Een en ander blijft natuurlijk geheel vrijblijvend en omdat ik vorig jaar ook al actief ben geweest is het voor sommigen weer een herhaling van zetten. Daarbij lijkt het er tegenwoordig op dat er bijna wekelijks wel ergens voor gecollecteerd wordt. En wij gaan er ook van uit dat elke actie goed bedoeld is, maar in ons geval zitten we nu wat korter bij het vuur. De bekendheid van deze ziekte staat letterlijk en figuurlijk nog in de kinderschoenen. Hierin moet nog zoveel gebeuren dat wij heel graag een steentje bij willen dragen aan het leggen van een stevig fundament. Er zijn al ontwikkelingen gaande en het oprichten van een Nederlandse polikliniek is al ter sprake gebracht."
(Jos en Frans vorig jaar samen over de finish)

Wat is jullie motivatie
"Zelf heb ik een kerngezonde dochter Nienke, die dus met mij samen gaat lopen. Maar wij beseffen nu als geen ander dat dat ook zo maar helemaal anders had kunnen zijn, een besef dat eigenlijk iedereen zou moeten hebben.
Daarnaast zit Nienke bij een dansvereniging en daarbij beweegt en danst iedereen naar hartenlust. Zelf zit ik als trainer middenin het voetbalwereldje en diverse malen per week ga ik met gezonde sporters om die niet eens na hoeven te denken bij elke beweging die ze maken.

Dat staat dan in schril contrast met de kinderen die helaas deze ziekte hebben, we respecteren hoe positief deze mensen in het leven blijken te staan. Even los van de momenten van pijn wordt er zelden geklaagd en lijkt het lachen een missie voor het leven.
Laten wij als gezonde mensen eens eerlijk zijn: is dat eigenlijk een heel goed voorbeeld voor iedereen?"

Tot slot: hoe kunnen mensen bijdragen aan dit bijzondere doel?
Via de site van de 4-Daagse kun je onder Sponsorloop ons team en onze namen vinden. www.devierdaagsesponsorloop.nl/wandelaars/nienke-jos-beerens


De rest wijst zichzelf, we willen opmerken dat vanwege de site van de 4-Daagse een bedrag van minimaal €.5,= ingevuld moet worden. Wij zijn echter blij met elk bedrag en omdat de meeste lezers van dit artikel toch in een verenigingsverband zitten, is nog een suggestie van onze kant om bijvoorbeeld onderling geld te collecteren en vervolgens door één persoon de afhandeling via de site te laten verrichten.

En mocht je toch perse in contanten willen bijdragen dan mag je dit doorgeven aan Amateurvoetbaleindhoven, waarna wij vervolgens persoonlijk contact met je op zullen nemen.

Dank voor jullie tijd en moeite voor het lezen van dit artikel.
Nienke en Jos Beerens.


©2017 Amateurvoetbal Eindhoven, op dit artikel rust copyright.

Reageren?

 Geef een reactie 

This is a captcha-picture. It is used to prevent mass-access by robots. (see: www.captcha.net)
Of reageer via Facebook
Eerdere reacties

13 juni 2017 om 18:38

Toon van der Loo zegt:

Een goed mens met zijn hart op de juiste plaats. Veel loopplezier Jos en Nienke.
logoBeterBike-Logo.png1.png
logomcbdirect.jpg
logoborrenbergs)nw)1.png
bannervdl.jpg
The Great Match.com
bannererbeekeukens(170).jpg
bannermaasmakelaars.jpg
bannerspitters.jpg
bannerhypotheekvisie.jpg
banneritelligence.jpg
bannerbandenservice8(home).png
bannersanidump(home).png
De Kruyff touringcars
bannerstadpaviljoen(art).png
bannerde-bengel.png
bannervan-t-hooft(home)nieuw.png
claessensvdrijt.jpg
logoballenkoning(home).png
bannersporthalhoeveland.jpg
bannerbasemans.jpg