Amateurvoetbal Eindhoven
logoclaesensvanderijtuitg(01).jpg
bannerbandenservice8(uitghometop1).png
Banneruitgelichthoeveland1.jpg
logobasemanstophome.jpg
van-t-hooftuitg..jpg
De Kruyff touringcars
spittersuitg.1.jpg
hypotheekvisieuitgelichtnieuw3.jpg
bannerborrenbergs(top)1.jpg
Image layer Slide thumbnail

Transferlijst. Overzicht bekend bij AVE (Update)

LEES MEER

Image layer Slide thumbnail

Speeldagenkalender 2017-2018 (Zuid I - II)

LEES MEER

Image layer Slide thumbnail

Tien vragen aan: Rudy Wetzel (Pusphaira)

LEES MEER

Image layer Slide thumbnail

Jos Beerens loopt 4-Daagse voor goed doel

LEES MEER

Image layer Slide thumbnail

AVE avond gezellig en druk op nieuwe locatie (Update)

LEES MEER

Image layer Slide thumbnail

Totaaloverzicht nacompetitie prom./degr.

LEES MEER

logoBeterBike-Logo.png(adv).png
bannererbee(aanbieding10).png
bannersanidump(slider)2.jpg
Brabant Sports
van'thooftvanrosmalen
Borrenbergs
bannertehgreatmatch(2).jpg
spitters.jpg
bannerbandenservice8(home).png
itelligence.jpg
bannermaasmakelaars.jpg
MCB Direct
vdl.jpg
bannersanidump.png
basemans.jpg
hypotheekvisie.jpg
bannerdekruyffhome(1).png
claessensvdrijt.jpg
sporthalhoeveland.jpg

5 juni 2017 | - Wedstrijd van de week 

EFC redt het wéér niet en ziet Venlosche Boys promoveren


Venlosche Boys wint in extremis met 1-2 en doopt EFC in diepe rouw.

En wéér redde EFC het niet. Vorig seizoen slaagden de Eerselnaren er niet in te promoveren naar de eerste klasse, na een verloren strafschoppenserie tegen Someren. En zondagmiddag ging de wedstrijd tegen Venlosche Boys en daarmee promotie, verloren in blessuretijd. De Limburgse ploeg won in extremis met 1-2 en doopte EFC in diepe rouw. 'De tegenstander heeft ons kapot gespeeld', oordeelde trainer Ronald Tielemans. 'We konden het niet meer belopen.'
Daarmee gaf de sportieve oefenmeester van EFC de complimenten aan Venlosche Boys, dat ondanks een vroege achterstand, bleef voetballen en steeds de druk bleef houden op de defensie van de thuisclub. 'Na een goede eerste helft, kregen we ook na rust nog enkele goede kansen. Deze werden echter niet benut en dan weet je dat de 1-1 aan de andere kant kan vallen. Een hele mooie treffer trouwens. Toen zag je al dat onze spelers moe begonnen te worden. En bij de 1-2 kunnen we de voorzet er niet uithalen en staat die spits wel heel erg vrij. Hartstikke zonde. We waren er dicht bij...'
Venlosche Boys begon sterk aan de wedstrijd en zette EFC de eerste vijftien minuten grotendeels vast op eigen helft. Het was echter het team van Tielemans dat de scre opende. De eerste de beste kans was meteen raak. Jesse van Gerwen werd door het midden aangespeeld en rondde knap af. Het sportpark van EFC ontplofte en de supporters van roodzwart hoopten op een snelle tweede treffer. Toch was het in de 29ste minuut bijna 1-1. Rody van de Heuvel dwong EFC-doelman Koen Wouters tot een katachtige redding. Hierna was er vooral veel strijd. Alleen Dennis van Sambeeck kwam nog tot een goed schot, maar keeper Ruud Stienen van Venlosche Boys redde bekwaam.
Doos
In de tweede helft gingen beide teams op jacht naar meer doelpunten. Overigens hield EFC wel genoeg mensen achter de bal, om te voorkomen dat de bezoekers op snelheid konden uitbreken. EFC kreeg enkele goede kansen, maar Max van Limpt (2x) en Mike Thijssen slaagden er niet om het bevrijdende tweede doelpunt te scoren. Bij een mislukte actie van Rob Verstappen, zorgde Tielemans nog voor enige hilariteit, door de middenvelder toe te roepen: 'Doe die doos er eens af!' Met nog twintig minuten te spelen, ging Venlosche Boys va banque spelen en drong het EFC verder terug.

In de 74ste minuut werd het eigenlijk uit het niets 1-1. Echte kansen hadden de Limburgers immers nog niet gehad, maar nu was het fraai raak. Invaller Mertcan Ardahanli, eigenlijk nog jeugdspeler, had een indrukwekkende versnelling in huis en liet de gehele verdediging van EFC zijn hielen zien. Om vervolgens ook schitterend af te ronden. Venlosche Boys rook haar kansen en probeerde een beslissing te forceren. Zeker ook omdat enkele spelers bij EFC er zichtbaar doorheen zaten. Een verlenging leek voorhanden, maar in blessuretijd mocht Youri Sprengers op rechts vrij doorlopen. Zijn voorzet was afgemeten en Bob Hoveling kon simpel inkoppen.

Opstellingen:

EFC: 23. Koen Wouters, 2. Joni Hooyen, 3. Jan van Heukelom, 4. Bas Bartels, 5. Rick van Kemenade, 6. Mike Thijssen, 7. Dennis van Sambeeck, 8. Jesse van Gerwen, 9. Max van Limpt, 10. Rob Verstappen (15. Thijs Theuws), 11. Ruan Tiryaki (17. Tim van Ekert).

Venlosche Boys: 1. Ruud Stienen, 4. Max Hendrix, 5. Rody van de Heuvel, 7. Ibrahim Arbag, 10. Youri Sprengers, 11. Sjors Boots, 12. Jerry Schlüter, 14. Robin Boots (16. Mertcan Ardahanli), 17. Paul Vullings (8. Daan van Nienhuijs), 19. Pim Janssens, 20. Bob Hoveling (9. Mathieu Miltiade).

 


©2017 Amateurvoetbal Eindhoven, op dit artikel rust copyright.

Reageren?

 Geef een reactie 

This is a captcha-picture. It is used to prevent mass-access by robots. (see: www.captcha.net)
Of reageer via Facebook
Eerdere reacties

06 juni 2017 om 8:37

Ed Cuijpers zegt:

Jammer EFC! Hard gewerkt maar over het algemeen is de overwinning voor Venlosche Boys verdiend te noemen. En tweede klasse is geen schande voor een dorpsclub met (bijna) alleen maar onbetaalde eigen spelers


Wedstrijd van de week

Nieuwsarchief Wedstrijd van de week

EFC redt het wéér niet en ziet Venlosche Boys promoveren
(Door Willem-Jan Schampers)
logoBeterBike-Logo.png1.png
logomcbdirect.jpg
logoborrenbergs)nw)1.png
bannervdl.jpg
The Great Match.com
bannererbeekeukens(170).jpg
bannermaasmakelaars.jpg
bannerspitters.jpg
bannerhypotheekvisie.jpg
banneritelligence.jpg
bannerbandenservice8(home).png
bannersanidump(home).png
De Kruyff touringcars
bannerstadpaviljoen(art).png
bannerde-bengel.png
bannervan-t-hooft(home)nieuw.png
claessensvdrijt.jpg
logoballenkoning(home).png
bannersporthalhoeveland.jpg
bannerbasemans.jpg