Amateurvoetbal Eindhoven
logoclaesensvanderijtuitg(01).jpg
bannerbandenservice8(uitghometop1).png
Banneruitgelichthoeveland1.jpg
logobasemanstophome.jpg
van-t-hooftuitg..jpg
De Kruyff touringcars
spittersuitg.1.jpg
hypotheekvisieuitgelichtnieuw3.jpg
bannerborrenbergs(top)1.jpg
Image layer Slide thumbnail

Transferlijst. Overzicht bekend bij AVE (Update)

LEES MEER

Image layer Slide thumbnail

Speeldagenkalender 2017-2018 (Zuid I - II)

LEES MEER

Image layer Slide thumbnail

Tien vragen aan: Rudy Wetzel (Pusphaira)

LEES MEER

Image layer Slide thumbnail

Jos Beerens loopt 4-Daagse voor goed doel

LEES MEER

Image layer Slide thumbnail

AVE avond gezellig en druk op nieuwe locatie (Update)

LEES MEER

Image layer Slide thumbnail

Totaaloverzicht nacompetitie prom./degr.

LEES MEER

logoBeterBike-Logo.png(adv).png
bannererbee(aanbieding10).png
bannersanidump(slider)2.jpg
Brabant Sports
van'thooftvanrosmalen
Borrenbergs
bannertehgreatmatch(2).jpg
spitters.jpg
bannerbandenservice8(home).png
itelligence.jpg
bannermaasmakelaars.jpg
MCB Direct
vdl.jpg
bannersanidump.png
basemans.jpg
hypotheekvisie.jpg
bannerdekruyffhome(1).png
claessensvdrijt.jpg
sporthalhoeveland.jpg

5 juni 2017 | Nieuws

Beerse Boys degradeert, EMK op herkansing. Handhaving voor De Valk, Woenselse Boys en Pusphaira


Beerse Boys degradeert naar 2e klasse en EMK gaat op herkansing. Handhaving voor De Valk (1e klasse), Woenselse Boys en Pusphaira (4e klasse)

Beerse Boys is, na een verblijf van drie seizoenen in de eerste klasse, gedegradeerd. In de finale van de nacompetitie gingen de manschappen van Cemal Ylmaz ook in het tweede duel onderuit tegen Unitas (1-2).


Na een stevige 0-2 overwinning tegen Veritas, maakte De Valk het karwei in de thuiswedstrijd gedegen af. De ploeg van scheidend coach Guillaume van Wilgen won ook het tweede duel (2-0) en handhaaft zich in de eerste klasse.

EMK keert na twee seizoenen 3e klasse weer terug naar de 4e klasse. De ploeg van scheidend Toon van der Loo wist zowel in de uit als in de thuiswedstrijd een 2-0 voorsprong niet te verdedigen. Na een 2-2 gelijkspel in Hapert gingen de geelzwarten thuis met 3-6 onderuit. Inmiddels is bekend dat EMK een herkansing krijgt om zich alsnog veilig te spelen. EMK speelt op zondag 11 juni tegen GSBW uit Goirle. De wedstrijd wordt gespeeld op het terrein van Beerse Boys.

Woenselse Boys blijft behouden voor de vierde klasse. In de thuiswedstrijd tegen ELI speelde de ploeg van Marco van den Braken met 0-0 gelijk. ELI is door de gewonnen strafschoppenserie gepromoveerd naar de vierde klasse.

Ook buurman Pusphaira blijft behouden voor de vierde klasse. De studenten wonnen het laatste duel in de poule met 5-0 van De Zwaluw, waardoor klassenbehoud een feit is. 

Wedstrijdverslagen

Beerse Boys daalt af naar de tweede klasse
Na de eerste wedstrijd tegen Unitas waren de verwachtingen niet hoog gespannen, maar was het credo meer: je weet maar nooit in het voetbal. De hoop op een wondertje werd in de 9e minuut door Esey Kiflom Tsegay al min of meer de grond in geboord; hij zorgde met een kopbal uit een vrije trap voor de 0-1. Hoewel Beerse Boys beter partij gaf dan in de uitwedstrijd kon het nauwelijks gevaarlijk worden. Een halve omhaal van Daan Mulders in de 12e minuut eindigde op de paal, maar al snel in de tweede helft, in de 53e minuut, kopte Bart Mulders wel een voorzet van Pim Vingerhoets achter doelman Ruud Verberk: 1-1. Unitas was met een vrije trap van Enis Ulusan vol op de lat dicht bij een nieuwe voorsprong, maar de 1-2 kwam pas in de 88e minuut, toen Pascal van Delden een voorzet van links over de lijn kon werken. Het was nog voor de statistieken, want de winnaar over de twee wedstrijden stond toen al lang vast: het sterkere Unitas.

Opstelling Beerse Boys: Koen van Kollenburg; Bob Smolders, Rob van Bijsterveldt, Ruud Willems, Joost Claassen; Bart den Otter (69, Joop Willems), Dennis Schapendonk (69. Luuk van Gestel), Ronnie Pijnenburg; Daan Mulders, Niels van Heerbeek (79. Jannes Mulders), Pim Vingerhoets.

DBS promoveert naar 3e klasse 
Dat is het sleutelwoord voor de return in de finale op 2e Pinksterdag in de nacompetitie tussen Herpinia en DBS.

Er op of er onder geldt voor beide ploegen, want beiden willen promoveren naar de 3e klasse. DBS gaat de wedstrijd in met 2 doelpunten voorsprong. Vanwege de eindstand van de wedstrijd van afgelopen zaterdag: 3-1 voor DBS. Eens kijken of DBS het goede spel, met een furieuze start in de thuiswedstrijd tegen Herpinia, ook op Sportpark Wilgendaal wederom kan laten zien.

De thuisploeg gaat vanaf minuut 1 volop in de aanval en domineert circa 10 minuten van de 1e helft en krijgt daarin 2 kleine kansjes. Daarna laat DBS zich ook zien en komt langzaam in haar spel. In de 14e minuut gaat een vrije trap van Tom van Zuijlen net naast. In de 19e minuut kan Devin Tholel van DBS op doel koppen uit een vrije trap van Mike Spruyt. Wederom is het Mike Spruyt die uit een vrije trap in de 20e minuut Yurjen de Jongh aan speelt. Hij schiet de bal van afstand hard op doel. Ruud van Breemen van DBS schiet in de 22e minuut de bal over het doel. In de 33e krijgt Gijs van den Heuvel een doelkans, maar deze wordt in de 16 weggewerkt door de DBS verdediging. In de 37e en 38e minuut krijgt DBS nog kansen via Yurjen de Jongh en Wesley de Turck. De thuisploeg krijgt op de valreep nog een kans via Luc van Zuijlen, zijn schot beland in de handen van de altijd goed keepende Tim ter Haar. Het is 5 minuten in blessuretijd als Mike Spruyt de bal uit een vrije trap van Mike Box snoeihard van dichtbij binnen schiet, 0-1.
Hoewel de thuisploeg voortvarend van start ging, is het toch DBS dat de touwtjes in handen heeft gehouden in de 1e helft en met een voorsprong naar de thee gaat, ruststand 0-1.

Herpinia moet nu komen in de 2e helft en daardoor krijgt DBS meer ruimte en zoekt dan ook gretig de aanval. De 1e echte kans in de 2e helft is voor Ivo van Aalst van Herpinia die naast kopt uit een corner. Toon Sweegers van DBS kan in 62e minuut vrij inkoppen uit een goede voorzet van Ruud van Breemen. De bal beland helaas in de handen van keeper Johan van griensven. Devin Tholel gaat in de 73e minuut door op links en eenmaal in de 16 geeft hij de bal breed die helaas in de voeten van de verdediging van Herpinia beland. De keeper van DBS moet in de 81e minuut nog redding brengen op een inzet van dichtbij. Tot in de 5e minuut van de extra tijd gebeurde er niet veel meer en komt de eindstand op 0-1 voor DBS.

Hoewel DBS vandaag niet haar beste wedstrijd speelde, heeft het toch redelijk gemakkelijk stand weten te houden en de thuisploeg weinig mogelijkheden geboden op aan voetbal toe te komen. Dit resulteert uiteindelijk in promotie naar de 3e klasse die gezien het resultaat van alle 4 de wedstrijden dik verdiend is.

Als afsluiter wordt iedereen die DBS gedurende het gehele seizoen 2016/2017 heeft gesteund hartelijk bedankt. Tot ziens in het volgende seizoen in de 3e klasse !!

Opstelling DBS
1. Tim ter Haar (GK), 2. Gijs Broeren ( 58e Danny Vreven ), 3. Mike Box, 4. Yurjen de Jongh (C), 5. Edwin Riestra, 9. Ruud van Breemen, 10. Mike Spruyt ( 74e Niels van Gemert, ) 11. Devin Tholel, 15. Stijn van de Berk, 16. Toon Sweegers, 17. Wesley de Turck ( 58e Toon Sweegers ).

Woenselse Boys handhaaft zich voor de 4e klasse
Er was veel publiek naar de hondsheuvels toe gekomen. In een wedstrijd waar de belangen groot waren, Woenselse Boys zou zich kunnen handhaven en ELI kan promoveren naar de 4e klasse. Dit zag je terug in de wedstrijd, Woenselse Boys had het meeste balbezit en voetbalde op de helft van ELI, echter werden er te weinig kansen gecreëerd alleen Yannick Hoogesteger was dicht bij een goal. Na rust eenzelfde spelbeeld, Tommy Knigge zag een vrije trap knap gekeerd worden door doelman Robin Evers. Zodoende bleef het 0-0 wat tevens de eindstand was. Vervolgens nam ELI de penalty's beter 4-2 waardoor de ploeg uit Lieshout promoveert naar de 4e klasse. 


©2017 Amateurvoetbal Eindhoven, op dit artikel rust copyright.

Reageren?

 Geef een reactie 

This is a captcha-picture. It is used to prevent mass-access by robots. (see: www.captcha.net)
Of reageer via Facebook
Eerdere reacties

05 juni 2017 om 17:50

Emk zegt:

Emk krijgt zondag nog een kans tegen de verliezer van GSBW tegen Were Di


Overige Nieuwsitems

Nieuwsarchief Nieuws


logoBeterBike-Logo.png1.png
logomcbdirect.jpg
logoborrenbergs)nw)1.png
bannervdl.jpg
The Great Match.com
bannererbeekeukens(170).jpg
bannermaasmakelaars.jpg
bannerspitters.jpg
bannerhypotheekvisie.jpg
banneritelligence.jpg
bannerbandenservice8(home).png
bannersanidump(home).png
De Kruyff touringcars
bannerstadpaviljoen(art).png
bannerde-bengel.png
bannervan-t-hooft(home)nieuw.png
claessensvdrijt.jpg
logoballenkoning(home).png
bannersporthalhoeveland.jpg
bannerbasemans.jpg