Amateurvoetbal Eindhoven
logoclaesensvanderijtuitg(01).jpg
bannerbandenservice8(uitghometop1).png
Banneruitgelichthoeveland1.jpg
logobasemanstophome.jpg
van-t-hooftuitg..jpg
De Kruyff touringcars
spittersuitg.1.jpg
hypotheekvisieuitgelichtnieuw3.jpg
bannerborrenbergs(top)1.jpg
Image layer Slide thumbnail

Transferlijst. Overzicht bekend bij AVE (Update)

LEES MEER

Image layer Slide thumbnail

Speeldagenkalender 2017-2018 (Zuid I - II)

LEES MEER

Image layer Slide thumbnail

Tien vragen aan: Rudy Wetzel (Pusphaira)

LEES MEER

Image layer Slide thumbnail

Jos Beerens loopt 4-Daagse voor goed doel

LEES MEER

Image layer Slide thumbnail

AVE avond gezellig en druk op nieuwe locatie (Update)

LEES MEER

Image layer Slide thumbnail

Totaaloverzicht nacompetitie prom./degr.

LEES MEER

logoBeterBike-Logo.png(adv).png
bannererbee(aanbieding10).png
bannersanidump(slider)2.jpg
Brabant Sports
van'thooftvanrosmalen
Borrenbergs
bannertehgreatmatch(2).jpg
spitters.jpg
bannerbandenservice8(home).png
itelligence.jpg
bannermaasmakelaars.jpg
MCB Direct
vdl.jpg
bannersanidump.png
basemans.jpg
hypotheekvisie.jpg
bannerdekruyffhome(1).png
claessensvdrijt.jpg
sporthalhoeveland.jpg

28 mei 2017 | Nieuws

Wedstrijdverslagen nacompetitie (28 mei)


Hieronder wedstrijdverslagen nacompetitie voor zondag 28 mei.


1e/2e klasse

Beerse Boys verslaat Zeelandia met 3-2 en bereikt finaleronde
In een ouderwets goede eerste helft legde Beerse Boys voldoende basis om uiteindelijk Zeelandia Middelburg te verslaan. Met 2 doelpunten van Niels van Heerbeek en een van Daan Mulders viel de ruststand met 3-0 nog laag uit; twee keer paal en een keer lat en het missen van enkele aardige kansen waren er de oorzaak van dat de score niet hoger was. Na de pauze bleek dat Beerse Boys deze marge nodig had; met twee doelpunten van Daniel Wissel kwam Zeelandia sterk terug, maar de Beerse overwinning kwam niet in gevaar.

Zeelandia Middelburg startte furieus en kreeg meteen een paar mogelijkheden om de score te openen, maar al snel nam Beerse Boys het initiatief over. De eerste grote mogelijkheid was voor Dennis Schapendonk, die zich knap vrij speelde voor het doel van Zeelandia, maar via de paal naast schoot. Een mooie Beerse aanval in de 8e minuut bracht de bal via Dennis Schapendonk bij Niels van Heerbeek links voor het doel die met een lage schuiver verdediger Michael Cabenda en doelman Robin Duim kansloos liet: 1-0. Vier minuten later schoot Pim Vingerhoets via de paal naast en in de 15e zag de Beerse doelman Koen van Kollenburg een schot van afstand maar net over zijn lege doel zeilen. In de 21e minuut besloot Niels van Heerbeek een gesmeerd lopende Beerse aanval met een knal op doel; de bal stuitte via onderkant lat weer terug het veld in. De 2-0 viel in de 23e minuut. Pepijn van Spreuwel legde in het vijandelijke doelgebied de bal terug op Niels van Heerbeek die nog net voldoende bij de bal kon om deze binnen te prikken. In de 35e minuut kreeg Niels Luteijn, die in de eerste ontmoeting drie maal scoorde, een goede kans om namens Zeelandia wat terug te doen, maar zijn schuiver uit vrije positie ging voorlangs. Aan de andere kant was ook Beerse Boys in de tegenaanval dicht bij een treffer; doelman Duim kon een knal van Pim Vingerhoets met moeite tegenhouden en de terugspringende bal kon door Niels van Heerbeek net niet tot een doelpunt worden omgezet. Het derde Beerse doelpunt kwam er toch nog voor de pauze en wel in de 43e minuut. De net voor de geblesseerd uitgevallen Pepijn van Spreuwel in het veld gekomen Daan Mulders kreeg een niet te missen kans na een uitstekend door Bart den Otter opgezette aanval: 3-0.

Aanvankelijk trok Beerse Boys in het tweede bedrijf de lijn van de eerste helft door. In de 56e minuut scoorde Niels van Heerbeek, maar de treffer werd geannuleerd vanwege een overtreding die aan het doelpunt vooraf was gegaan. Even later knalde Daan Mulders de bal tegen de lat, maar hij bleek in buitenspelpositie te staan. Geleidelijk verloor de thuisploeg het overwicht en kwam Zeelandia meer aan aanvallen toe. Het leidde in de 77e minuut tot een treffer van Daniel Wissel: 3-1. Beerse Boys deed meteen wat terug in de 80e minuut. Bij een aanval over rechts legde Daan Mulders de bal terug op Niels van Heerbeek voor het doel en die deponeerde de bal in het doel; volgens de assistent scheidsrechter bevond hij zich in buitenspel-positie en kwam de treffer niet in het boekje van de scheids. Een minuut later leverde een duel van Ruud Willems met een tegenstander een strafschop voor Zeelandia op; Daniel Wissel stuurde Koen van Kollenburg naar de verkeerde hoek: 3-2 in de 81e minuut. Er deed zich in de resterende tijd nog een mogelijkheid voor Zeelandia voor, maar de doelpoging in de 87e minuut ging naast. Aan de andere kant had Daan Mulders in de 90e minuut de 4-2 op de schoen, maar ondanks een overtreding op hem schoot hij de bal tegen de paal. De verdiende strafschop bleef uit; het bleef derhalve bij de dik verdiende 3-2 overwinning voor Beerse Boys, dat het in de finaleronde op zaterdag 3 en maandag 5 juni gaat opnemen tegen Unitas uit Gorinchem.

Opstelling Beerse Boys: Koen van Kollenburg; Bob Smolders, Rob van Bijsterveldt, Ruud Willems, Joost Claassen; Bart den Otter (82. Joop Willems), Dennis Schapendonk, Joost Schapendonk (65. Ronnie Pijnenburg); Pepijn van Spreuwel (40. Daan Mulders), Niels van Heerbeek, Pim Vingerhoets.

EFC door naar volgende ronde
EFC heeft in de uitwedstrijd tegen Someren een knappe 1-2 overwinning behaald. In het Pinksterweekend wordt op zaterdag 3 juni eerst uit tegen Venlosche Boys gevoetbald en op maandag 5 juni volgt dan de thuiswedstrijd. De winnaar over deze twee wedstrijden speelt volgend seizoen in de 1e klasse.

Someren begon fel aan de wedstrijd en had na vijf minuten een grote kans via Dirk Hurkmans. Deze speler kwam vrij voor EFC-doelman Koen Wouters te staan maar zijn inzet werd zeer knap gered. Vervolgens trok EFC de wedstrijd naar zich toen en speelde de verdere 1e helft een zeer sterke wedstrijd. Na ongeveer 20 minuten werd een schot van Max van Limpt met de vingertoppen van Someren-doelman Maarten Werts via de lat overgetikt. Vijf minuten later werd Rob Verstappen over links weggestuurd en legde de bal knap terug op de inlopende Dennis van Sambeeck die met een beheerst schot de bal tegen de touwen schoot. Na het feestgedruis besloot de niet al te sterk leidende Voncken alsnog op advies van de grensrechter het doelpunt af te keuren. Er ontstond vervolgens duidelijk irritatie bij een aantal EFC-spelers over dit onrecht. Someren kwam zelfs na ruim een half uur op een 1-0 voorsprong door Koen de Louw die een strak laag schot had. EFC rechtte toch weer de rug. Na ongeveer 35 minuten werd Max van Limpt over links weggestuurd en met een laag schot liet hij de gelijkmaker aantekenen. Enkele minuten later kwam EFC via weer Max van Limpt op 1-2 nadat hij met weer een laag schot kon scoren.

Someren probeerde na de rust druk te zetten maar echte grote kansen leverde dit niet op. Na ongeveer 20 minuten had invaller Jeroen van de Kerkhof een ideale mogelijkheid om te scoren maar Joni Hooyen, die vandaag als recht-back weer een prima wedstrijd speelde, gooide zich op tijd in de baan van het schot. EFC kon redelijk makkelijk overeind blijven maar het bleef wel spannend tot de laatste minuut.

EFC mag voor de 2e keer op rij proberen promotie te realiseren naar de 1e klasse. Tegenstander is Venlosche Boys die ook in competitie van EFC speelde. Met de inzet van de wedstrijd tegen Someren kan er mogelijk weer iets moois gebeuren bij EFC.

Best Vooruit naar de finale voor promotie naar 1ste klasse
Na een prima overwinning op vreemde bodem kan Best Vooruit vandaag de volgende ronde bereiken door minimaal een punt over te houden aan de terugwedstrijd. Het weer is zeker niet aan het meewerken : tropische temperaturen maakt uiteindelijk geen snelle wedstrijd.

Best Vooruit start heerlijk fris en enthousiast gedreven uit de start blokken. Kruisland komt onder druk te staan en in de 3de minuut wordt al het net gevonden door Best Vooruit 1-0. Een mooie pas van Twan Huiberts brengt de bal bij Tim Fiolet die op zijn beurt de vrij staande Thomas van Heukelom bereikt, die de bal rustig binnen werkt. Daarna blijft Best Vooruit de bovenliggende partij. Kruisland heeft wel veel balbezit maar kan tot nu toe niet echt door de hechte defensie van Best Vooruit komen. Best Vooruit combineert erg gretig op los. Twan Huijberts,Tim Violet maken het de defensie van de bezoekers erg lastig. Ook de hoekschoppen worden door Best Vooruit heerlijk ingedraaid door Xander Scheepens maar helaas raken de kopballen van Tom Kastelijn of Robin Buiks het doel niet. Tussendoor weten de zaalvoetballers van Kruisland met enkele speldenprikken Best Vooruit het lastig te maken. Denny Witjes (Best Vooruit) staat zijn mannetje en weet de voorzetten en kopballen in samenwerking met zijn verdediging goed te parkeren. Een paar keer is Kruisland erg dicht bij een doelpunt maar de nauwkeurigheid zit vandaag bij de voetballers niet in de schoen. Tegen de rust is het Tom Kastelijn, die na zeer goed voorbereidend werk van Twan Huiberts,Tim Violet zichzelf vrijspeeld en de bal rustig het doel in laat rollen : 2-0. Een prachtige stand om te gaan rusten bij deze warme temperaturen.

In de tweede helft is het Kruisland wat met een soort van offensief begint. Een aantal hachelijke situaties voor het doel van Best Vooruit. In de 52ste minuut scoort Kruisland maar de doelpuntenmaker stond buitenspel, een afgekeurd doelpunt derhalve voor Kruisland. Hierna is het Best Vooruit die duidelijk een veldoverwicht heeft. Er worden dotte van kansen gecreëerd (herhaaldelijk open doel) door Best Vooruit met schitterend combinatiespel met als minpuntje dat de score blijft zoals die was nl 2-0. Ook de wissels die Best Voooruit toepast ( Lester Hubenet voor Tom Kastelijn,Erik Willems voor Tim Fiolet, Tim Koeman voor Xander Scheepens) konden het vizier niet scherper zetten. Wat wel bleef is het prima aanvalsspel van Best Vooruit met goed uitgevoerde combinatievoetbal die spelers vrij voor doel zette. Supporters vielen van de ene verbazing in de andere als weer een open kans om zeep werd geholpen. Maar ook tegenstander Kruisland deed mee in "wie mist de meeste kansen" echter met een verschil: niet de onkunde van spelers maar het uitstekend optreden van doelman Denny Witjes van Best Vooruit was de oorzaak. De doelman verdiend voor deze wedstrijd een standbeeld. Kruisland voelde dat er niets meer te halen is in Best en de spirit ging bij Kruisland al snel weg. Na 90 minuten voetbal wint Best Vooruit ook de 2de wedstrijd tegen Kruisland en gaat nu naar de tweeluik tegen Moerse Boys

Heeswijk moet 1e klasse-droom na rust laten varen
Ondanks een goede uitgangspositie is het Heeswijk niet gelukt om de finale te bereiken voor promotie naar de 1e klasse. De 1-0 thuiszege werd door de Moerse Boys in de 2e wedstrijd teniet gedaan door uiteindelijk een 4-1 zege. Met name na rust vielen twee doelpunten in een tijdsbestek van 3 minuten, waardoor promotie opnieuw aan de neus van de Heeswijkers voorbij ging.

De gasten begonnen wederom sterk aan het duel en ondanks dat de Moerse Boys meer energie in de wedstrijd gooiden dan een week geleden, waren de kansjes op het moeilijk bespeelbare veld voor Heeswijk. Na ruim 20 minuten leverde zo'n kans uiteindelijk de 0-1 op. Camiel van Doorn stuurde Wouter van Dijke weg, die vervolgens knap wegdraaide bij zijn tegenstander Leroy Daems. Net voordat de Heeswijk-spits wilde afdrukken, werd hij even aan zijn shirt getrokken zodat de prima fluitende scheidsrechter Eijgelsheim niets anders kon doen dan voor een strafschop fluiten. Arjen Haast stuurde doelman Tom Magielse de verkeerde hoek in, waardoor de mannen van de Gebr. Dijkhoff en Viking Entertainment opnieuw een voorsprong namen. Tijdens de drinkpauze die kort daarna volgde spoorde Andre Maas zijn ploeg nog eens aan en ondanks de warmte gaf de thuisploeg nog wat meer gas. Tien minuten voor rust leverde dit ook de 1-1 op, nadat eerder al een kopkans voorlangs was gegaan. Bart vd Broek ontsnapte aan de rechterkant en gaf perfect voor op de instormende Pim Goossens, die snoeihard de gelijkmaker binnenknikte. Tot aan de rust bleef het 1-1.
Na de pauze ging het spelbeeld gelijk op al werden de Moerse Boys langzaam wat sterker. Dit kwam met name doordat de verdedigers van de oranjehemden meer aan voetballen toekwamen en Heeswijk daardoor teruguit moest. Patrick Lunenburg wist met een uiterste krachtsinspanning nog een schot van Daan vd Broek uit zijn doel te tikken, maar dit bleek uitstel van executie. Na ruim een kwartier kwam de 2-1 alsnog op het scorebord, toen een voorzet vanaf links opnieuw door Pim Goossens binnengekopt werd. Nog aangedaan door deze mentale tik viel twee minuten later ook de 3-1, toen de makkelijk voetballende Daan vd Broek op techniek twee Heeswijkers uitkapte en in de korte hoek raak schoot. De mannen van trainer Marc vd Ven moesten toen op zoek naar een doelpunt om weer op gelijke hoogte te komen en zowel Stef Adank als Danny Aarts waren daar dichtbij met pogingen vanaf de rand van het strafschopgebied. Helaas gingen beide schoten langs de verkeerde kant van het aluminium. Toen Siemen Boomaerts een kleine 10 minuten voor tijd een te korte terugspeelbal oppikte en Lunenburg kansloos liet, was de wedstrijd definitief gespeeld. Verder dan een afgekeurd doelpunt van Wouter van Dijke uit een corner kwam het team van trainer Marc vd Ven niet meer, zodat het seizoen er nu definitief opzit.

Heeswijk kijkt met gemengde gevoelens terug op deze voetbaljaargang, want na de fantastische start zakten de blauw-witten na de winterstop ver terug. In de nacompetitie was het anderhalve wedstrijd zeker gelijkwaardig aan eersteklasser Moerse Boys, maar uiteindelijk kwamen de Heeswijkers toch te kort voor promotie. Volgend seizoen weer een kans, maar dit zal dan moeten gebeuren zonder Wout Cuijpers en Richard van Zoggel die na jaren dienst als vaste krachten afscheid nemen van Heeswijk 1. Iedereen een fijne zomervakantie toegewenst, bedankt voor de support en tot volgend seizoen!

2e/3e klasse

FC Eindhoven/av wint ook 2e duel van ODC
ODC verloor vorige week het eerste van twee duels met FC Eindhoven met 3 - 1 en moest daardoor op eigen veld met ten minste twee goals verschil winnen om zich te plaatsen voor de finale van de nacompetitie. Gezien de prestaties op het eigen sportpark Molenwijk was dat zeker niet onmogelijk maar dan zou wel alles moeten kloppen.

ODC begon agressief aan de wedstrijd en wilde graag met een snel doelpunt de basis leggen voor een plek in de finaleronde. In de tweede minuut zette Sjoerd van Lokven scherp voor en moest keeper Remy Hendrikx de bal lossen. Er was echter niemand meegelopen om daarvan te profiteren. In de 12e minuut kreeg ODC een beste kans. Remco Schellekens zette toen Aerd van Brunschot vrij voor het doel maar zijn inzet ging via de keeper naast. Na het eerste kwartier luwde de Boxtelse storm en kwamen de gasten steeds beter in de wedstrijd. De rappe en technisch sterke Eindhovense aanvallers bleken evenals een week eerder, moeilijk te bespelen voor de Boxtelse verdedigers. Het leidde al snel tot een paar hachelijke situaties voor het Boxtelse doel. Keeper Jordy van der Zande voorkwam met uitstekende reddingen tot twee keer toe dat Jordi van Meurs FC Eindhoven op voorsprong zette. Rond de 20e minuut had de Boxtelse keeper alle geluk van de wereld dat een bal die ogenschijnlijk over de achterlijn leek te gaan door een Eindhovense spits binnen werd gehouden en daarna bijna in het ODC-doel rolde. De tricolores speelden vervolgens te voorspelbaar en met te weinig creativiteit om het de tegenstander moeilijk te maken. In de blessuretijd van de eerste helft hield Van der Zande zijn ploeg opnieuw in de wedstrijd door wederom goed in te grijpen bij een tegenaanval van FC Eindhoven.

Na de pauze veranderde er weinig. ODC speelde met weinig vertrouwen waardoor er niet veel lukte. FC Eindhoven kwam nauwelijks in de problemen en was via de omschakeling stukken gevaarlijker dan de tricolores. Lange tijd kon uitblinker Van der Zande een tegentreffer voorkomen maar in de 72e minuut was hij kansloos toen FC Eindhoven het eindelijk wel een keer goed uitspeelde en Michel Leon-Payo het net vond: 0 - 1. ODC was daardoor zo van slag dat dezelfde Leon-Payo een minuut later de 0 - 2 op het scorebord zette. Deze mokerslag kwam ODC niet meer te boven. ODC probeerde in de slotfase nog wel de eretreffer te scoren maar ook dat zat er niet meer in.

FC Eindhoven plaatst zich door deze zege verdiend voor de finale van de nacompetitie. Voor ODC zit het seizoen er op. De tricolores kunnen zich na de vakantie op gaan maken voor een nieuw seizoen in de derde klasse.

Bladella klaar in nacompetitie
Vandaag begon voor Erp de allesbeslissende wedstrijd om 17:00 tegen Bladella uit Bladel. Erp begon de wedstrijd zonder de geschorste Luuk Barten en de licht geblesseerde Roel Schouten. De eerste vijfentwintig minuten was Erp de bovenliggende partij zonder echt heel gevaarlijk te worden. Toon Barten kwam een paar keer gevaarlijk door en een afstandsschot van Willem den Dekker ging net langs de verkeerde kant van de paal.

Echt grote kansen kreeg Bladella in de 28ste minuut. Een gevaarlijke vrije trap werd slecht weg gewerkt door Michel Wagemans, waardoor Max de Jong de bal van de doellijn moest schieten na een inzet van Bladella. De aanval die hierop volgde was minstens zo gevaarlijk maar gelukkig voor Erp miste de spits van Bladella deze opgelegde kans. Een kleine 10 minuten later onderschepte Jasper van Goor op een correcte wijze de bal en leidde zo een prima aanval in. Via Luuk van de Steen kwam de bal uiteindelijk bij Willem die Max vrij zag staan. Max schoot de bal in de verre hoek en bracht zo Erp op voorsprong. Erp kreeg via Willem en Max prima kansen om de voorsprong te vergroten maar helaas hield de uitblinkende keeper alles tegen en bleef Bladella in de wedstrijd. Net voor de rust was het toch Bladella dat wist te scoren. In eerste instantie wist Michel nog redding te brengen echter de actie hierna betekende de 1-1. Max stompte de bal uit het doel, waardoor de prima leidende scheidsrechter niets anders kon doen dan Max uit het veld sturen en een penalty geven aan de gasten uit Bladel. De penalty werd feilloos benut zodat we met een gelijkspel en een man minder moesten gaan rusten.

In de tweede helft werd Toon Barten gewisseld voor Roel Schouten. Erp was ondanks een man minder de betere ploeg in de tweede helft. Bladella beperkte zich tot verdedigen en kreeg geen enkele kans. Erp kreeg enkele mogelijkheden maar wist niet tot scoren te komen. In de 80ste minuut stormde Marcel Claasse weer eens naar voren. Na een mooie een-twee met Roy Verhagen kwam Erp volkomen verdiend op voorsprong na een prachtig lobje van Marcel. Er leek geen vuiltje aan de lucht voor Erp. Een speler van Bladella kreeg na een ongelukkig moment zijn tweede gele kaart waardoor het weer 10 tegen 10 werd. Ruud Delisse verving Luuk van de Steen en even later moest Lex van Boxel de moe gestreden Roy Verhagen vervangen. In de 98ste minuut sloeg het noodlot toe. Volkomen onnodig wist Bladella toch nog op gelijke hoogte te komen. Er moest een beslissing komen dus werd er twee keer een kwartier verlengd. In de eerste helft van de verlenging gebeurde er nagenoeg niets, je zag wel dat Erp conditioneel de betere was maar dit leverde pas in de tweede helft van de verlenging de gewilde voorsprong op. Na goed doorzetten was het Koen van Deursen die met zijn lange benen eerder bij de bal was dan de keeper en zodoende de 3-2 binnengleed. De scheidsrechter kon er maar geen genoeg van krijgen en in de 18 minuut moest Michel met een prachtige redding de voorsprong veilig stellen. In de aanval die hierop volgde maakte Willem aan alle onzekerheid een einde door de 4-2 binnen te schieten.

Erp heeft de eerste horde genomen voor lijfsbehoud in de tweede klasse. Zaterdag en maandag volgen nog twee wedstrijden tegen Longa uit Tilburg. Op zich wel vreemd omdat Longa, Noad en RKTVV het volgend seizoen gaan fuseren en uit gaan komen in de eerste klasse.

3e/4e klasse

Acht is uitgeschakeld voor promotie naar 3e klasse
De eerste confrontatie eindigde in een 2-3 overwinning voor Were Di en ook in de return waren de gastheren uit Tilburg duidelijk te sterk voor vv Acht. De wedstrijd eindigde met een 4-2 eindstand opnieuw in het voordeel van Were Di. Hierdoor is vv Acht uitgeschakeld en gaat Were Di door naar de volgende ronde voor promotie naar de 3e klasse.

De thuisploeg was in de eerste helft de betere ploeg. Acht zette er enkel dode spelmomenten tegenover. Na 17 minuten werd Bart van den Hurk op de achterlijn gepasseerd en kon Sven Stieger een voorzet van dichtbij intikken, hiermee kwam Were Di op een 1-0 voorsprong. Op slag van rust hield Mark van der Heijden Acht in de wedstrijd door een strafschop van Jaap van Meel te stoppen. Met veel goede moed begon Acht aan de tweede helft. Roy Roestenburg maakte snel gelijk door de bal uit een hoekschop van Sander van den Heuvel na een kluts tegen de touwen te schieten.
Were Di profiteerde tegen de verhouding in van een te korte terug kopbal, in eerste instantie werd de inzet nog gestopt door Mark van der Heijden maar de rebound werd alsnog ingeschoten: 2-1. Acht probeerde opnieuw terug te komen in de wedstrijd maar Roy Roestenburg en Max Wijgergangs zagen hun kopballen van dichtbij rakelings overgaan. Via een snel uitgevoerde counter besliste Were Di de wedstrijd met een 3e treffer in de 75e minuut. Acht toonde veerkracht en het was opnieuw Roy Roestenburg die een pass van Bart van den Hurk controleerde, zijn directe tegenstander passeerde en de bal achter de doelman van Were Di schot: 3-2. Acht nam risico om de gelijkmaker te forceren en Were Di profiteerde van de ruimte die hierdoor ontstond. Marijn Stevert bepaalde in blessuretijd de eindstand op 4-2. In 2 wedstrijden bleek Were Di een maatje te groot voor vv Acht en hierdoor gaat deze ploeg terecht door naar de finale van de nacompetitie voor promotie naar de 3e klasse.

SBC daalt na 16 jaar af naar de 4e klasse
Voor de pauze zag het er niet naar uit dat SBC het onderspit zou delven. Al in de 1e minuut kwam men op voorsprong toen Lars van Engelen via binnenkant paal voor de 1-0 zorgde. SBC was de bovenliggende partij en kwam in de 35e minuut op 2-0 middels een treffer van Cas Kuipers. Na de pauze opende de bezoekers sterk en viel de aansluitingstreffer na 4 minuten, 2-1. De bezoekers bleven de aanval zoeken en SBC had daarop geen antwoord. In de 60e minuut kwamen ze langszij, 2-2. SBC bleef jagen op een treffer, maar het pakte anders uit.
In de slotfase grepen ze de volle winst en het lot was voor SBC bezegeld. Na 16 jaar naar de 4e klasse.

EMK bereikt volgende ronde
EMK begon goed aan de tweede wedstrijd in de strijd om klasse behoud. Al na 40 seconden gaf Rick Frederiks een goede voorzet vanaf links, maar spits Giel van Korven kon de bal slechts in het zijnet schieten. In de 15e minuut moest doelman Cuppen zijn team voor een achterstand behoeden na een schot van een volkomen vrijstaande De Raven speler. In de 26e minuut ging een schot van Dennis Degens over het doel. Ook van Korven zag zijn koppoging naast gaan. Na deze actie zakte het team van EMK ver weg. In de 34e minuut kwam De Raven op een verdiende 0-1 voorsprong uit een corner vanaf de linkerkant. Direct hierna had De Raven EMK echt pijn kunnen doen, maar doelman Cuppen was een sta in de weg. EMK kreeg in de 41e minuut de kans op de gelijkmaker, maar het schot van Ruud Boerema ging over het doel. In de laatste minuut van de eerste helft was het wederom EMK doelman Cuppen die zijn team op de been hield.

Met invallers Sjef Sanders en Tom van Elst begon EMK aan de tweede helft. Deze wissel was al in de 49e minuut succesvol. Een steekbal van Sanders werd door van Elst binnengeschoten, 1-1. Van Elst liet in de 60e minuut zijn waarde zien voor EMK door een voorzet van Ruud Boerema uit een moeilijke hoek met zijn hak in het doel te brengen, 2-1. De Raven kwam in de 74e minuut nog aan een verdiend gelijkspel na een misverstand in de EMK verdediging waar men dacht aan buitenspel, 2-2. Van Elst en van Korven hadden EMK daarna op een overwinning kunnen brengen, maar dat was gezien de wedstrijd teveel van het goed geweest.

DBS nipt ronde verder
Vandaag kan DBS het fundament leggen voor promotie naar de 3e klasse. Maar zij vindt ongetwijfeld Festilent op haar weg, omdat zij afgelopen zondag met 3-1 van DBS verloren heeft. Aan Festilent de taak om deze achterstand op eigen veld weg te werken. Anders zijn haar kansen voor promotie gelijk verkeken na de 2e wedstrijd van de nacompetitie. Aan DBS de taak om de tegenstander van vandaag zeker niet te onderschatten. Hoe moet je daar voor waken vroegen we aan Bram Louwers? Allereerst moet DBS niet met het idee in Zeeland spelen met de voorsprong van 3-1 in haar hoofd. De wedstrijd tegen Festilent wordt benaderd als een op zichzelf staande wedstrijd. Het scorebord staat namelijk aan het begin van de wedstrijd gewoon op 0-0. Daarnaast zal DBS gewoon haar eigen spel spelen zoals zij dat al het hele seizoen speelt. Festilent begint goed aan de wedstrijd, waar DBS nog in slaap is gesukkeld. In de 1e minuut valt de 1-0 door foutjes bij DBS en het niet goed opletten. Het is Chiel van Hout die onverwachts vrij komt voor doel en goed kan binnen schieten. Festilent blijft aanzetten en DBS heeft het even moeilijk. Na 15 minuten zoekt DBS de aanval via Mike Spruyt, die vanaf rechts op doel afgaat en zijn schot geblokt ziet worden door keeper Thieu dekkers. In de 25eminuut is het wederom Mike Spruyt die met een rush vanaf rechts de bal breed kan leggen op Toon Sweegers. Wederom een goede redding van de keeper van de thuisploeg. Chiel van Hout van Festilent schiet in de 27e minuut voorlangs. In de 30e minuut geeft Stijn van den Berk van DBS een mooie pass op Gijs Broeren, deze vind wederom de keeper op zijn weg. DBS komt op gelijke hoogte in de 34e minuut als Mike Spruyt een vrije trap neemt die door Stijn van hout via zijn lijf in eigen doel terecht komt, 1-1. In de laatste 7 minuten van de 1ehelft krijgt de thuisploeg nog enkele kansjes. Maar dit veranderd niets meer aan de ruststand.

DBS begint beter aan de 2e helft dan dat ze in de 1e helft deden. Het spel gaat wat op en neer en het Festilent die in de 55e minuut een kans krijgt. Chiel van Hout schiet op doel, maar hij vind de goed keepende Tim ter Haar van DBS op zijn weg, die de bal geweldig overtikt. In de 82e minuut komt de thuisploeg weer in aanraking met keeper Tim ter Haar. Pepijn Schonenberg komt 1 op 1 te staan en de keeper wint. In de laatste fase van de wedstrijd Komt de thuisploeg op 2-1 en krijgt DBS nog 4 geweldige kansen via Devin Tholel, Niels van Gemert, Stijn van den Berk en Dominique van den Wildenberg. Maar zij vinden allemaal de goed keepende Thieu dekkers op hun weg. De eindstand is 2-1 en DBS gaat een ronde ver in de nacompetitie. DBS kan het zichzelf met goed spel toch knap lastig maken in 2 wedstrijden en is vaak slordig. Ze maakt nog steeds kleine foutjes die wel eens afgestraft kunnen worden. Over 2 wedstrijden gezien gaat DBS terecht door. Man of the Match: Vandaag is het de match van de keepers van beide ploegen. Ze hebben allebei hun klasse laten zien vandaag en voorkomen dat er een hele hoge rare uitslag op het scorebord stond vandaag.

Opstelling DBS 1. Tim ter Haar (GK), 2. Gijs Broeren, 3. Mike Box, 4. Yurjen de Jongh (C), 5. Edwin Riestra ( Dennis van der Torren ), 8. Ruud van Breemen ( Dominique van den Wildenberg ), 10. Mike Spruyt, 11. Devin Tholel, 15. Stijn van den Berk, Toon Sweegers ( 71e Niels van gemert ) 17. Wesley de Turck.

Hapert overtuigend langs Viola. Onbevangen jeugdige linkerflank blinkt uit.
De rood blauwen moesten, na de kleine nederlaag van afgelopen weekend uit tegen Viola, vol aan de bak om alsnog een plaats in de finale ronde van de na competitie af te dwingen. Een kleine nederlaag die zeker niet nodig was, maar die wel hoop bood voor een goede afloop. Als Hapert een derde van de in Alphen gekregen kansen dit keer wel zou benutten, dan zou Viola toch zeker 4 keer moeten scoren om weer als winnaar uit de bus te komen.

De thuisploeg begon gemotiveerd en fel aan de wedstrijd en dat betaalde zich al snel uit in een vroeg voorsprong. In de 3e minuut was het Yorick van Veldhoven die Jordi Huijbregts bij de 2e paal op maat bediende en laatstgenoemde verschalkte doelman Sander van Hees met de buitenkant van de schoen. Hapert ging door en liet aanvankelijk weer wat kansen liggen, maar na een kleine 20 minuten spelen was het nu Thed van de Kerkhof die Jordi Huijbregts mocht bedienen. Zij voorzet van rechts werd door Jordi met rechts ogenschijnlijk simpel tot doelpunt gepromoveerd. Een comfortabele voorsprong voor de gastgevers waarbij concentratieverlies op de loer lag. Viola was dichtbij de aansluitingstreffer toen het uit het niets in één keer op de lat kopte en daarmee Hapert wakker deed schrikken. Ruim 10 minuten voor rust liet Hapert zien dat het nog steeds goed kan voetballen. Een aanval over meerdere schijven belandde uiteindelijk bij Jeroen van Heertum. Laatstgenoemde schatte de kans echter niet op waarde en schoot enigszins nonchalant en zonder overtuiging over. Net voor rust deed Viola nog even van zich gelden, maar echt in de problemen kwam de thuisploeg niet meer.

Na de thee vatte Hapert de draad meteen goed op. Viola kwam er alleen maar aan te pas als Hapert zelf even te gemakzuchtig of onoplettend was. Keeper Jesper Storms was goed bij de les toen een terugspeelbal van Thed van de Kerkhof met iets te kort bleek. Na 10 minuten spelen was Yorick Hooijen namens Hapert gevaarlijk, maar hij vond de uitstekende sluitpost Van Hees op zijn weg. Sander van Hees, die Viola vandaag en vorige week een goede dienst bewees door uitstekend keeperswerk, moest in de 56e minuut toch voor de derde keer deze middag zijn meerdere erkennen in Jordi Huijbregts. Nadat Luuk Saris vanuit zijn linksback positie prima penetreerde en daarmee Jesse Geboers op rechts in staat stelde om een voorzet op maat af te leveren, hoefde Jordi Huijbregts hier alleen maar overtuigend tegenaan te lopen om zijn derde van de middag te laten aantekenen. Hiermee was het verzet van Viola dan ook definitief gebroken. De gasten kwamen middels speldenprikjes nog wel enigszins in de buurt van doelman Storms, maar diens keepersoutfit behoefde geen wasbeurt na de wedstrijd. Hapert drukte het verschil even later uit in nog een doelpunt. Willem Brouwer, ingevallen voor de prima spelende Michiel Mollen, passeerde de doelman Viola voor de 4e keer deze middag en liet de eindstand op 4-0 bepalen.

Een overtuigende overwinning voor Hapert dus met als gevolg dat de invulling van het Pinksterweekend een gegeven is.
Zaterdagmiddag om 17:00 uur mag het thuis aantrede tegen EMK uit Nuenen, om vervolgens het pleit op tweede pinksterdag om 14:30 uur in Nuenen te beslissen.

4e/5e klasse

Woenselse Boys speelt gelijk bij Estria
Woenselse Boys begint zeer zwak aan de eerste helft en na 25 minuten kwam Estria op een 1-0 voorsprong. 5 minuten voor rust werd het door zwak verdedigen 2-0 voor de thuisploeg. Na rust verzuimde Estria de genadeslag te geven, de spits kopte voor een leeg doel over. In de 48e minuut zorgde Yannick Hoogesteger voor de aansluitingstreffer 2-1. Invaller Hakim Arrabany schoot Woenselse Boys op gelijke hoogte in de 75e minuut. Beide ploegen raakte nog een keer het aluminium maar wisten niet meer te scoren. Woenselse Boys won de penaltyserie met 5-3 


©2017 Amateurvoetbal Eindhoven, op dit artikel rust copyright.

Reageren?

 Geef een reactie 

This is a captcha-picture. It is used to prevent mass-access by robots. (see: www.captcha.net)
Of reageer via Facebook
Eerdere reacties

Overige Nieuwsitems

Nieuwsarchief Nieuws


logoBeterBike-Logo.png1.png
logomcbdirect.jpg
logoborrenbergs)nw)1.png
bannervdl.jpg
The Great Match.com
bannererbeekeukens(170).jpg
bannermaasmakelaars.jpg
bannerspitters.jpg
bannerhypotheekvisie.jpg
banneritelligence.jpg
bannerbandenservice8(home).png
bannersanidump(home).png
De Kruyff touringcars
bannerstadpaviljoen(art).png
bannerde-bengel.png
bannervan-t-hooft(home)nieuw.png
claessensvdrijt.jpg
logoballenkoning(home).png
bannersporthalhoeveland.jpg
bannerbasemans.jpg