Amateurvoetbal Eindhoven
logoclaesensvanderijtuitg(01).jpg
bannerbandenservice8(uitghometop1).png
Banneruitgelichthoeveland1.jpg
logobasemanstophome.jpg
van-t-hooftuitg..jpg
De Kruyff touringcars
spittersuitg.1.jpg
hypotheekvisieuitgelichtnieuw3.jpg
bannerborrenbergs(top)1.jpg
Image layer Slide thumbnail

Transferlijst. Overzicht bekend bij AVE (Update)

LEES MEER

Image layer Slide thumbnail

Speeldagenkalender 2017-2018 (Zuid I - II)

LEES MEER

Image layer Slide thumbnail

Tien vragen aan: Rudy Wetzel (Pusphaira)

LEES MEER

Image layer Slide thumbnail

Jos Beerens loopt 4-Daagse voor goed doel

LEES MEER

Image layer Slide thumbnail

AVE avond gezellig en druk op nieuwe locatie (Update)

LEES MEER

Image layer Slide thumbnail

Totaaloverzicht nacompetitie prom./degr.

LEES MEER

logoBeterBike-Logo.png(adv).png
bannererbee(aanbieding10).png
bannersanidump(slider)2.jpg
Brabant Sports
van'thooftvanrosmalen
Borrenbergs
bannertehgreatmatch(2).jpg
spitters.jpg
bannerbandenservice8(home).png
itelligence.jpg
bannermaasmakelaars.jpg
MCB Direct
vdl.jpg
bannersanidump.png
basemans.jpg
hypotheekvisie.jpg
bannerdekruyffhome(1).png
claessensvdrijt.jpg
sporthalhoeveland.jpg

28 mei 2017 | - Wedstrijd van de week 

Riethoven promoveert na thriller tegen DVS


Riethoven wint na strafschoppen van DVS en keert na een seizoen 5e klasse weer terug naar de 4e klasse.

Riethoven is weer vierdeklasser. Na een jaartje afwezigheid, keren de roodwitten terug. In een bloedstollende wedstrijd tegen DVS werd na strafschoppen gewonnen. De stand na de reguliere speeltijd was 2-2 en na de 1-1 in het eerste duel in Riethoven, was een verlenging noodzakelijk. Hierin werd niet meer gescoord. In de beslissende strafschoppenserie was Joost Menting de gevierde man: 5-4.
Routinier Coen van Bree, eigenlijk acterend in een lager team, maar door interim-trainer Kees Lepelaars teruggehaald naar het eerste elftal, was een van de doelpuntenmakers bij Riethoven. Bovendien nam hij ook zijn verantwoordelijkheid bij de noodzakelijke strafschoppen. 'Toen Sander (Bosch, oud-trainer, red.) vertrok en Cees het overnam, vroeg hij me of ik stand-by wilde zijn. Ik stemde toe, maar had niet verwacht dat ik nog zo veel zou spelen. En zeker geen finale van de nacompetitie. Ik verwacht hier wel een paar dagen last van te hebben. Haha! En morgen moet ik écht gewoon werken...'
Een stukje verderop nam Sander Bosch de felicitaties in ontvangst. Ondanks zijn voortijdige vertrek, is deze promotie voor een groot deel toch ook zijn verdienste. Hij kreeg vanuit de spelersgroep een speciaal 'promomotieshirt' overhandigd. 'Een mooi gebaar. En een teken dat de spelers en ik het seizoen graag samen hadden afgemaakt. Laten we het er maar op houden dat ik met bepaalde mensen binnen Riethoven een conflict had. Ik vond echter dat ik er vandaag wel bij moest zijn. Prachtig dat ze er in zijn geslaagd om binnen een jaar al terug te keren naar de vierde klasse.'

Meerdere gezichten
Er was in een bloedheet Aalst sprake van een wedstrijd met meerdere gezichten. In de eerste helft was Riethoven heer en meester en was het eigenlijk een wonder dat het 'slechts' 0-2 was. In de 12de minuut kwamen de bezoekers op voorsprong. Coen van Bree kapte twee tegenstanders uit en schoot voorbij de kansloze Robin Verhoeven. Nauwelijks een minuut later was het weer raak. Nu was het Joey van Otten die zich prima vrijspeelde en de bal fraai binnenknalde. En opnieuw zag de defensie van DVS er niet goed uit. Pas in de 20ste minuut kwam de thuisclub voor het eerst in de buurt van het Riethoven-doel. Rob Verbruggen testte doelman Eric Verhagen.
Vervolgens was er sprake van een gezapige partij zomeravondvoetbal. In de 32ste minuut was er nog een kans voor DVS-aanvaller Roel Hundscheid. Hij verscheen vrij voor Verhagen, maar deze redde prima in de korte hoek. Een minuut later had het ook zomaar 0-3 kunnen zijn. Joey van Otten schoot uit de draai op doel en dwong Verhoeven tot een knappe safe. Dit was het laatste wapenfeit vóór de rust en de toeschouwers hadden niet echt het idee dat DVS nog terug in de wedstrijd zou komen.

Juichen
Zij kwam echter bedrogen uit. Waar Riethoven steeds verder achteruit liep en het initiatief aan de tegenstander liet, rook DVS zijn kansen. Met name Hundscheid deelde enkele speldenprikjes uit. In de 61ste minuut leek Riethoven de wedstrijd te beslissen, maar in kansrijke positie schoot Sander Snellens de bal op een DVS-been. Toen DVS in de 69ste minuut een strafschop kreeg – Lars van Driel kreeg de bal op zijn hand, na een voorzet van Rutger Roza – werd het plotseling weer een écht duel. Verbruggen zorgde vanaf elf meter voor de 1-2.
DVS zette nog een keer alles op alles en in de 77ste minuut kreeg de ploeg van trainer Patrick Oomen een enorme kans. Na een vlotte combinatie tussen Roza en Hundscheid kwam de bal voor het doel. Daar miste Stijn Otten de uitgelezen mogelijkheid op de 2-2. Anderhalve minuut later konden de DVS-supporters alsnog juichen. Roza schoot de bal van afstand op de paal, waarna Bart van Linder de bal in het lege doel kon schuiven. Enkele minuten voor het einde had Guido van Dingenen de 2-3 nog op zijn schoen, maar zijn schot in de korte hoek belandde op de paal.
Van alles
In de verlenging gebeurde er nog van alles. Van Bree had moeten scoren, toen hij vrij voor het doel van DVS verdween en Joery van Breemen kreeg rood van scheidsrechter Dennis Henkes, nadat hij Joey van Otten onderuit trok en zijn tweede gele kaart ontving. Riethoven ging op jacht naar de winnende treffer, maar moest tegelijkertijd toch op haar hoede blijven voor de snelle uitvallen van DVS. In de 115de minuut was er een curieus moment. Doelman Verhoeven wilde een schot van Van Dingenen achter laten lopen, maar tot zijn schrik belandde de bal op de paal. En niet veel later redde hij knap op een prachtig schot van Marino Roels.
Strafschoppen dus. Harm Theuws, Guido van Dingenen, Marino Roels en Coen van Bree schoten raak namens Riethoven. Jordy Verhagen miste. Voor de thuisclub scoorden Rutger Roza, Roel de Greef, Rob Verbruggen en Stijn Otten. Willem Visser kon de wedstrijd beslissen, maar zag zijn strafschop gestopt. Sneu voor de routinier, die zijn afscheid bij DVS waarschijnlijk heel anders had voorgesteld. Vervolgens schoot Hashim Haaji hoog over en knalde Joost Menting Riethoven terug in de vierde klasse.

Opstellingen:

DVS: 1. Robin Verhoeven, 4. Emiel Gieles, 5. Jochem Gieles (3. Roel de Greef), 6. Willem Visser, 8. Rutger Roza, 9. Rob Verbruggen, 10. David da Silva (7. Bart van Linder), 11. Roel Hundscheid (17. Hashim Haaji), 12. Stefan de Vries, 14. Joery van Breemen, 16. Stijn Otten.
Riethoven: 1. Eric Verhagen, 3. Lars van Driel, 4. Joost Menting, 5. Teun van Otten, 6. Willem Tops (17. Jordy Verhagen), 7. Sander Snellens (16. Gijs van Otten), 8. Harm Theuws, 9. Coen van Bree. 10. Tim van de Graaf (15. Marino Roels), 11. Joey van Otten, 14. Guido van Dingenen.


©2017 Amateurvoetbal Eindhoven, op dit artikel rust copyright.

Reageren?

 Geef een reactie 

This is a captcha-picture. It is used to prevent mass-access by robots. (see: www.captcha.net)
Of reageer via Facebook
Eerdere reacties

29 mei 2017 om 22:52

Henri Houben zegt:

Spelers,Ruud,Kees en rest van de begeleiding, bestuur ,leden en supporters allen gefeliciteerd met de verdiende promotie naar de 4e klasse. Jullie zullen op alle gebieden een aanwinst zijn . Met deze groep hoor je ook volgend seizoen thuis in het linkerrijtje!


29 mei 2017 om 17:16

Steef de graef zegt:

Spelers,staf hartelijk gefeliciteerd met de promotie.


29 mei 2017 om 0:46

Joost menting zegt:

Jammer dat er genoemd wat dat er bepaalde mensen zijn die zich belangrijker vinden dan de club, onzin! Wij zijn gepromoveerd met een hechte selectie waar ik supertrots op ben! Allemaal gouwe gasten met hart voor de club! Speciale dank naar Kees lepelaars!


Wedstrijd van de week

Nieuwsarchief Wedstrijd van de week

Riethoven promoveert na thriller tegen DVS
(Door Willem-Jan Schampers)
logoBeterBike-Logo.png1.png
logomcbdirect.jpg
logoborrenbergs)nw)1.png
bannervdl.jpg
The Great Match.com
bannererbeekeukens(170).jpg
bannermaasmakelaars.jpg
bannerspitters.jpg
bannerhypotheekvisie.jpg
banneritelligence.jpg
bannerbandenservice8(home).png
bannersanidump(home).png
De Kruyff touringcars
bannerstadpaviljoen(art).png
bannerde-bengel.png
bannervan-t-hooft(home)nieuw.png
claessensvdrijt.jpg
logoballenkoning(home).png
bannersporthalhoeveland.jpg
bannerbasemans.jpg