Amateurvoetbal Eindhoven
logoclaesensvanderijtuitg(01).jpg
bannerbandenservice8(uitghometop1).png
Banneruitgelichthoeveland1.jpg
logobasemanstophome.jpg
van-t-hooftuitg..jpg
De Kruyff touringcars
spittersuitg.1.jpg
hypotheekvisieuitgelichtnieuw3.jpg
bannerborrenbergs(top)1.jpg
Image layer Slide thumbnail

Transferlijst. Overzicht bekend bij AVE (Update)

LEES MEER

Image layer Slide thumbnail

Speeldagenkalender 2017-2018 (Zuid I - II)

LEES MEER

Image layer Slide thumbnail

Tien vragen aan: Rudy Wetzel (Pusphaira)

LEES MEER

Image layer Slide thumbnail

Jos Beerens loopt 4-Daagse voor goed doel

LEES MEER

Image layer Slide thumbnail

AVE avond gezellig en druk op nieuwe locatie (Update)

LEES MEER

Image layer Slide thumbnail

Totaaloverzicht nacompetitie prom./degr.

LEES MEER

logoBeterBike-Logo.png(adv).png
bannererbee(aanbieding10).png
bannersanidump(slider)2.jpg
Brabant Sports
van'thooftvanrosmalen
Borrenbergs
bannertehgreatmatch(2).jpg
spitters.jpg
bannerbandenservice8(home).png
itelligence.jpg
bannermaasmakelaars.jpg
MCB Direct
vdl.jpg
bannersanidump.png
basemans.jpg
hypotheekvisie.jpg
bannerdekruyffhome(1).png
claessensvdrijt.jpg
sporthalhoeveland.jpg

21 mei 2017 | Nieuws

RKSV Sterksel zet grote stap naar promotie


RKSV Sterksel heeft zichzelf in de strijd om promotie een meer dan behoorlijke uitgangspositie verschaft. Het won in eigen huis van EDN'56 met 2-0.

Al zeventien jaargangen bivakkeert Sterksel in de vijfde klasse maar daar zou na volgende week zondag zomaar verandering in kunnen komen. Dit seizoen presteert de formatie van Erik Schaeken, die tevens speler in het eerste van Sterksel is, verrassend goed. In de vijfde klasse E moest het alleen Tivoli en Riethoven boven zich dulden. Met het behalen van een periodetitel eerder in het seizoen, was de ploeg al vroeg verzekerd van nacompetitievoetbal. In een onderling gevecht met EDN'56, dat vecht voor lijfsbehoud in de vierde klasse, kan het dus voor het eerst in jaren weer een stap omhoog zetten.

Promotie nabij
Na negentig minuten voetbal lijken de kaarten al te zijn geschud in het voordeel van Sterksel. Twee doelpunten waren voldoende om de bezoekers uit Haghorst met een nederlaag naar huis te sturen. Schaeken probeert echter waakzaam te zijn voor de nodige optimisme aan zijn zijde. "Het is een unicum als wij weten te promoveren. En we staan er natuurlijk goed voor, maar we moeten niet te vroeg juichen. Pas als we de daar de klus weten te klaren, zijn we er pas echt."

De speler/trainer stond zelf aan de basis van het eerste doelpunt dat Sterksel maakte. Thijs Claassen vergreep zich lichtjes aan de coach van de thuisploeg. "Ik werd heel licht geraakt en toen ben ik gaan liggen. Toen ik hoorde dat de scheidsrechter floot voor een penalty, wist ik zeker dat we met 1-0 voorstonden. Rene Bolster is onze vaste strafschopnemer en dat is zo'n zekerheid dat het wel goed moest komen."
Op karakter
De voorsprong van Sterksel was ook niet geheel onverdiend te noemen. Al kreeg het niet veel kansen, toch kwam het beste spel van de thuiszijde. EDN'56 kwam er een enkele keer doorheen, maar er ging teveel mis bij de formatie van Richard de Beer. Verdedigend stond de organisatie niet goed opgesteld en in de aanval was de passing niet nauwkeurig genoeg om tot gevaar te komen. Na de onderbreking was het wel EDN'56 dat het een aantal keren probeerde. Het gevaar kwam met name van Coen van Oirschot. Hij zag zijn inzet tien minuten na rust in kansrijke positie hoog overgaan.
Sterksel moest in de tweede helft vaker achter de bal aan, maar het kreeg ondertussen wel enorme kansen via de tegenstoten. Vincent van den Groenendaal kreeg een opgelegde kans na een uur spelen. Hij vergat echter het duel op slot te gooien en schoot de bal naast het doel van Jeroen Kluijt. Het laatste kwartier moest Sterksel met een man minder aantreden na een rode kaart voor Luuk Gijsbers. Na een opmerking naar arbiter Schepers kon hij vertrekken. EDN'56 probeerde de druk op te voeren door de lange bal te hanteren. Maar in plaats van zelf te scoren, moest een tegendoelpunt incasseren. Van den Groenendaal zette knap door en uiteindelijk kwam de bal voor de voeten van Jordy Bukkems. Hij faalde niet en benutte de opgelegde kans.
Hoopvol gestemd
"Het was een zware pot. We hebben een kleine groep spelers en dan merk je in deze wedstrijd gewoon dat we er op een bepaald moment doorheen zitten. Maar op karakter hebben we er ons doorheen gevochten", kijkt Schaeken tevreden terug op de wedstrijd. "EDN'56 was misschien wel de sterkste ploeg die we konden treffen in de nacompetitie, dus ik ben erg blij met het resultaat. Nu moeten we het volgende week afmaken. Dan schrijven we pas echt geschiedenis."

Opstellingen
RKSV Sterksel: 1. Harm Verstappen, 3. René Bosch, 4. Rene Bolster, 5. Guido Leestemaker (14. Hubertus Duijndam), 6. Erik Schaeken, 7. Ruud Nijssen, 8. Jordy Bukkems, 9. Bart Berkers, 10. Vincent van den Groenendaal, 11. Luuk Gijsbers, 13. Tyrone Pelzers

EDN'56: 1. Jeroen Kluijt, 2. Luuk van Doormaal, 3. Rick van Gils, 4. Toon Verboven (15. Stan Loonen), 5. Luc van Breda, 7. Coen van Oirschot, 8. Harm van den Brand (6. Bram Donkers), 11. Thijs Claassen, 12. Rob Hesselmans, 14. Thijs van Oirschot, 16. Grard Blankers (9. Aidan Welten


©2017 Amateurvoetbal Eindhoven, op dit artikel rust copyright.

Reageren?

 Geef een reactie 

This is a captcha-picture. It is used to prevent mass-access by robots. (see: www.captcha.net)
Of reageer via Facebook
Eerdere reacties

Overige Nieuwsitems

Nieuwsarchief Nieuws

RKSV Sterksel zet grote stap naar promotie
(Door Gerard Verhagen)
logoBeterBike-Logo.png1.png
logomcbdirect.jpg
logoborrenbergs)nw)1.png
bannervdl.jpg
The Great Match.com
bannererbeekeukens(170).jpg
bannermaasmakelaars.jpg
bannerspitters.jpg
bannerhypotheekvisie.jpg
banneritelligence.jpg
bannerbandenservice8(home).png
bannersanidump(home).png
De Kruyff touringcars
bannerstadpaviljoen(art).png
bannerde-bengel.png
bannervan-t-hooft(home)nieuw.png
claessensvdrijt.jpg
logoballenkoning(home).png
bannersporthalhoeveland.jpg
bannerbasemans.jpg