Amateurvoetbal Eindhoven
logoclaesensvanderijtuitg(01).jpg
bannerbandenservice8(uitghometop1).png
Banneruitgelichthoeveland1.jpg
logobasemanstophome.jpg
van-t-hooftuitg..jpg
De Kruyff touringcars
spittersuitg.1.jpg
hypotheekvisieuitgelichtnieuw3.jpg
bannerborrenbergs(top)1.jpg
Image layer Slide thumbnail

Transferlijst. Overzicht bekend bij AVE (Update)

LEES MEER

Image layer Slide thumbnail

Speeldagenkalender 2017-2018 (Zuid I - II)

LEES MEER

Image layer Slide thumbnail

Tien vragen aan: Rudy Wetzel (Pusphaira)

LEES MEER

Image layer Slide thumbnail

Totaaloverzicht nacompetitie prom./degr.

LEES MEER

logoBeterBike-Logo.png(adv).png
bannererbee(aanbieding10).png
bannersanidump(slider)2.jpg
Brabant Sports
van'thooftvanrosmalen
Borrenbergs
bannertehgreatmatch(2).jpg
spitters.jpg
bannerbandenservice8(home).png
itelligence.jpg
bannermaasmakelaars.jpg
logomcbdirect1.jpg
vdl.jpg
bannersanidump.png
basemans.jpg
hypotheekvisie.jpg
bannerdekruyffhome(1).png
claessensvdrijt.jpg
sporthalhoeveland.jpg

21 mei 2017 | Nieuws

RKVV Dommelen na 75 jaar nog springlevend


RKVV Dommelen bestaat 75 jaar en viert dit jubileum met een groots opgezet feestweekend. Van 25 tot en met 28 mei is er van alles te doen. Voor jong en oud.

 

Het is midden in de oorlog als in café Zigmans in Dommelen een groep mannen bij elkaar komt. Ondanks de Duitse bezetting staat hun besluit vast; ze willen een voetbalclub oprichten. Het gaat er heet aan toe in het café, waar onder meer fel over de clubkleuren wordt gedebatteerd. Een stemming onder de aanwezigen moet uitkomst bieden. Het wordt blauw-wit.

Zie hier in een notendop het ontstaan van RKVV Dommelen, dat van 25 tot en met 28 mei het 75-jarig bestaan groots viert. Loet Eerenberg en Will Derkx zijn twee leden van de jubileumcommissie, die een mooi feestprogramma in elkaar heeft gedraaid. ‘We wilden een feest voor alle geledingen van onze club’, benadrukt Will. ‘Dus iedereen doet mee aan het 75 uur voetballen, er is een sport- en spelmiddag voor de jeugd, een receptie en feestavond voor leden en oud-leden van achttien jaar en ouder en een wedstrijd tegen oud-profs, waarbij van elk seniorenelftal enkele spelers meedoen.’

Bijzonder trots is de jubileumcommissie op het prachtige jubileumboek. Diverse leden zijn hier bijna een jaar mee bezig geweest. En het resultaat mag er zijn! Ruim tweehonderd pagina’s over de rijke historie van RKVV Dommelen. Met de nodige hoogte- en dieptepunten en gelardeerd met talrijke foto’s en anekdotes. ‘Ook de jongste voetbalclub van de gemeente Valkenswaard heeft genoeg te vertellen’, lacht Loet. ‘Denk aan het mislopen van het kampioenschap in 1998, maar ook de vele successen die zijn geboekt door zowel de senioren als de jeugd.’

Erbarmelijk
Overigens werd de Roomsch Katholieke Voetbalvereniging Dommelende officieel opgericht op 1 januari 1942 in café Staals. Een plek om te voetballen blijkt een nieuw probleem in de jaren die volgen. Na omzwervingen door het hele dorp, wordt de club door de voetbalbond op de vingers getikt. Bezoekende verenigingen hebben geklaagd over de erbarmelijke toestanden van de weilanden die door Dommelen tot speelveld zijn bestempeld. Gelukkig is daar buurvereniging ZSC in Westerhoven, die Dommelen de helpende hand toesteekt. ‘Kom hier maar voetballen’, klinkt het genereus.

Twee jaar lang geniet de club van de Brabantse gastvrijheid, tot eindelijk de gemeente Valkenswaard instemt met de bouw van een heus sportcomplex in 1956. Twee voetbalvelden en evenzoveel kleedlokalen krijgt de club tot haar beschikking. De nieuwe faciliteiten voldoen redelijk, tot het dorp Dommelen in de jaren ’70 en ’80 van de vorige eeuw te maken krijgt met een heuse groeispurt. Telt het dorp begin jaren ’70 slechts zo’n duizend inwoners, zo’n tien jaar later is alleen al het aantal leden van RKVV Dommelen gegroeid tot bijna zeshonderd.

‘Het zorgde voor allerlei problemen’, herinnert secretaris Jan van der Meijden zich in het jubileumboek. Weer duurt het even voor de gemeente de vereniging de helpende hand toesteekt. Tot de publieke tribune begin jaren tachtig tijdens een raadsvergadering gevuld wordt door tientallen voetballiefhebbers. Het sorteert effect. Dommelen krijgt in 1983 krijgt een nieuw sportpark toegewezen: ’t Heike, waar het heden ten dage nog altijd actief is. Degradaties en promoties volgen. In 2013 werd Dommelen kampioen in de vierde klasse en promoveerde naar de derde klasse. Een absoluut hoogtepunt.

Vrijwilligers
Wat RKVV Dommelen zo bijzonder maakt, is de vraag aan Loet en Will. ‘De aandacht die we hebben voor trainers en scheidsrechters en de combinatie tussen prestatie en plezier. Zowel bij de senioren als bij de jeugd. En de bereidheid van onze leden om de handen uit de mouwen te steken. We hebben nooit een gebrek aan vrijwilligers. Zoals ook iedereen enthousiast is over het jubileumprogramma. Donderdag 25 mei starten omstreeks 09.00 uur de eerste wedstrijden van het 75 uur voetballen. Tot 23.00 uur. Vrijdags wordt weer verder gegaan.

Op zaterdag 27 mei is er een sport- en spelmiddag en tussen 17.00 en 19.00 uur is de receptie. Gevolgd door de feestavond. Hier wordt ook het nieuwe clublied van RKVV Dommelen gepresenteerd. Geschreven door Coen van Och. Overigens vindt dit alles plaats in een grote feesttent achter de tribune. Op zondag 28 mei is er een 7x7 toernooi en speelt om 15.00 uur een selectie van alle seniorenelftallen tegen een team van oud-profs. Te zien zijn onder meer Stan Valckx, Anton Janssen, Glenn Helder, Zeljko Petrovic, Berry van Aerle en Benny Wijnstekers. En tot slot wordt de uitslag van de jubileumloterij bekend gemaakt.


©2017 Amateurvoetbal Eindhoven, op dit artikel rust copyright.

Reageren?

 Geef een reactie 

This is a captcha-picture. It is used to prevent mass-access by robots. (see: www.captcha.net)
Of reageer via Facebook
Eerdere reacties

Overige Nieuwsitems

Nieuwsarchief Nieuws

RKVV Dommelen na 75 jaar nog springlevend
logoBeterBike-Logo.png1.png
logomcbdirect1.jpg
logoborrenbergs)nw)1.png
bannervdl.jpg
The Great Match.com
bannererbeekeukens(170).jpg
bannermaasmakelaars.jpg
bannerspitters.jpg
bannerhypotheekvisie.jpg
banneritelligence.jpg
bannerbandenservice8(home).png
bannersanidump(home).png
De Kruyff touringcars
bannerstadpaviljoen(art).png
bannerde-bengel.png
bannervan-t-hooft(home)nieuw.png
claessensvdrijt.jpg
logoballenkoning(home).png
bannersporthalhoeveland.jpg
bannerbasemans.jpg