Amateurvoetbal Eindhoven
logoclaesensvanderijtuitg(01).jpg
bannerbandenservice8(uitghometop1).png
Banneruitgelichthoeveland1.jpg
logobasemanstophome.jpg
van-t-hooftuitg..jpg
De Kruyff touringcars
spittersuitg.1.jpg
hypotheekvisieuitgelichtnieuw3.jpg
bannerborrenbergs(top)1.jpg
Image layer Slide thumbnail

Transferlijst. Overzicht bekend bij AVE (Update)

LEES MEER

Image layer Slide thumbnail

Speeldagenkalender 2017-2018 (Zuid I - II)

LEES MEER

Image layer Slide thumbnail

Tien vragen aan: Rudy Wetzel (Pusphaira)

LEES MEER

Image layer Slide thumbnail

Jos Beerens loopt 4-Daagse voor goed doel

LEES MEER

Image layer Slide thumbnail

AVE avond gezellig en druk op nieuwe locatie (Update)

LEES MEER

Image layer Slide thumbnail

Totaaloverzicht nacompetitie prom./degr.

LEES MEER

logoBeterBike-Logo.png(adv).png
bannererbee(aanbieding10).png
bannersanidump(slider)2.jpg
Brabant Sports
van'thooftvanrosmalen
Borrenbergs
bannertehgreatmatch(2).jpg
spitters.jpg
bannerbandenservice8(home).png
itelligence.jpg
bannermaasmakelaars.jpg
MCB Direct
vdl.jpg
bannersanidump.png
basemans.jpg
hypotheekvisie.jpg
bannerdekruyffhome(1).png
claessensvdrijt.jpg
sporthalhoeveland.jpg

14 mei 2017 | 4e klasse G (ZI)

ACHT - BES: 1-4


'Had je dit nog gedacht na vorige week?!' Het breed lachende gezicht van Daan Bartels toonde, naast blijdschap, ook opluchting. De middenvelder van BES, die na dit seizoen naar België verkast, was zondag één van de doelpuntenmakers. De ploeg van trainer Peter Jonkman won met 4-1 van Acht en leverde daarmee een historische prestatie. Nog nooit promoveerde de club uit Borkel en Schaft naar de derde klasse.
Iets verderop ontving Maikel van der Honing uit handen van de vertegenwoordiger van de KNVB de kampioensoorkonde. De aanvoerder van BES was ook dit seizoen weer een van de sterkmakers van de roodhemden. Hij noemt de titel in de vierde klasse G een 'prestatie van het collectief'. 'Na de nederlaag tegen HMVV hebben we een goed gesprek gehad met elkaar. Onze trainer benadrukte nog maar eens dat we alles in eigen hand hadden en we hebben heel ontspannen naar deze wedstrijd toegeleefd. Vorige week leek iedereen stijf te staan van de spanning. Dit is een geweldig resultaat. BES in de derde klasse! Wie had dit ooit gedacht?'
Ook trainer Peter Jonkman, volgend seizoen werkzaam bij 'grote concurrent' Hapert, was blij verrast door zijn ploeg. 'Ik heb inderdaad geprobeerd zoveel mogelijk spanning weg te nemen. Dinsdag hebben we met z'n allen een spelletje gedaan, in plaats van getraind, en is er vooral veel gepraat en gelachen. Ik heb ze gezegd dat we – in tegenstelling tot de vorige wedstrijden – nu niet per se hoefden te winnen en dat we konden doen waar we goed in zijn. Spelen vanuit een goede organisatie en vertrouwen op onze verdediging. Bovendien viel alles nu weer goed en was ook het scoreverloop in ons voordeel.'
Lob
De succesvolle trainer – er wordt waarschijnlijk minimaal een straat naar hem vernoemd in Borkel en Schaft – doelde op het feit dat BES scoorde in een sterke periode van Acht. Shentley Mathilda en Roy Roestenburg waren dicht bij een Eindhovense voorsprong, maar in de 33ste minuut bracht Mark Balmer BES aan de leiding. De middenvelder combineerde met Robin Smets en verschalkte vervolgens Acht-doelman Mark van der Heijden met een heerlijke lob. De blijdschap bij de spelers en de aanhang van BES was enorm. En zij konden al snel weer juichen. Nauwelijks een minuut later gaf Winters een voorzet vanaf rechts, die door Bart van de Hurk in eigen doel werd gelopen: 0-2.
Acht leek aangeslagen en in de 39ste minuut was het weer raak voor BES. Daan Bartels mocht op links ongehinderd oprukken en schoot de bal beheerst in. Tot ongenoegen van doelman Van der Heijden, die zijn ploeg in het begin van de wedstrijd nog enkele malen had gered. Met name zijn redding op twee schoten van Van der Honing waren uitstekend. Nu was hij echter kansloos en het werd bijna nog erger, doen Winters in de 44ste minuut opnieuw voor hem opdook. Van der Heijden hield Acht nog enigszins in de wedstrijd door de bal van de voeten van de BES-aanvaller te plukken.
Tij
De tweede helft was een minuut oud toen Roestenburg namens Acht de marge terugbracht tot twee. Onder de indruk was BES echter nauwelijks. Met het inbrengen van Nick van den Nieuwenhof, Max Wijgergangs en Dirk van Rooij probeerde trainer Coen Vos het tij nog enigszins te keren, maar zijn ploeg wat niet bij machte om het de aanstaande kampioen nog écht moeilijk te maken. Aan de andere zijde waren Van de Honing en Winters dichtbij de 1-4, maar het duurde tot aan de 69ste minuut voordat de wedstrijd definitief werd beslist. Een verre pass van achteruit werd door Van der Honing met het hoofd panklaar gelegd voor Winters. Van der Heijden redde knap, maar in de rebound schoot Smets onhoudbaar in.
Acht probeerde het nog wel, maar de beste kansen waren ook hierna voor BES. In de 71ste minuut was er weer een uitstekende combinatie tussen Van der Honing en Winters. De bal belandde wederom bij Smets, maar nu vond hij een prima Achtse doelman op zijn weg. Acht minuten later was Winters zelf dicht bij de 1-5, maar hij drukte in kansrijke positie te gehaast af. De bal verdween hoog over het doel van Van der Heijden, maar dit kon eigenlijk niemand van BES nog iets schelen. De supporters uit Borkel en Schaft vierden al feest en begroetten de publiekswissel van Bartels met een luid applaus. Waar een klein clubje groot in kan zijn!

Opstellingen:

Acht: 1. Mark van der Heijden, 2. Bart van de Hurk, 3. Robin Bloks, 4. Sid Pelle, 5. Melvin van de Groen (13. Nick van den Nieuwenhof), 6. Niek Broeders (12. Max Wijgergangs), 7. Sander van den Heuvel, 8. Shentley Mathilda (15. Dirk van Rooij), 9. Roy Roestenburg, 10. Robertino Geerings, 11. Indy Wouterse.

BES: 1. Robert van der Palen, 2. Jeroen Evers, 3. Twan Bogers, 4. Sander van Kessel, 5. Mark Gerrits, 6. Robin Smets, 7. Mark Balmer, 8. Daan Bartels (12. Rick Schoofs), 9. Maikel van der Honing, 10. Bart Winters, 11. John van de Ven (13. Stijn Umans).

 
 
 
 


©2017 Amateurvoetbal Eindhoven, op dit artikel rust copyright.

Reageren?

 Geef een reactie 

This is a captcha-picture. It is used to prevent mass-access by robots. (see: www.captcha.net)
Of reageer via Facebook
Eerdere reacties


logoBeterBike-Logo.png1.png
logomcbdirect.jpg
logoborrenbergs)nw)1.png
bannervdl.jpg
The Great Match.com
bannererbeekeukens(170).jpg
bannermaasmakelaars.jpg
bannerspitters.jpg
bannerhypotheekvisie.jpg
banneritelligence.jpg
bannerbandenservice8(home).png
bannersanidump(home).png
De Kruyff touringcars
bannerstadpaviljoen(art).png
bannerde-bengel.png
bannervan-t-hooft(home)nieuw.png
claessensvdrijt.jpg
logoballenkoning(home).png
bannersporthalhoeveland.jpg
bannerbasemans.jpg