Amateurvoetbal Eindhoven
logoclaesensvanderijtuitg(01).jpg
bannerbandenservice8(uitghometop1).png
Banneruitgelichthoeveland1.jpg
logobasemanstophome.jpg
van-t-hooftuitg..jpg
De Kruyff touringcars
spittersuitg.1.jpg
hypotheekvisieuitgelichtnieuw3.jpg
bannerborrenbergs(top)1.jpg
Image layer Slide thumbnail

Transferlijst. Overzicht bekend bij AVE (Update)

LEES MEER

Image layer Slide thumbnail

Speeldagenkalender 2017-2018 (Zuid I - II)

LEES MEER

Image layer Slide thumbnail

Tien vragen aan: Rudy Wetzel (Pusphaira)

LEES MEER

Image layer Slide thumbnail

Jos Beerens loopt 4-Daagse voor goed doel

LEES MEER

Image layer Slide thumbnail

AVE avond gezellig en druk op nieuwe locatie (Update)

LEES MEER

Image layer Slide thumbnail

Totaaloverzicht nacompetitie prom./degr.

LEES MEER

logoBeterBike-Logo.png(adv).png
bannererbee(aanbieding10).png
bannersanidump(slider)2.jpg
Brabant Sports
van'thooftvanrosmalen
Borrenbergs
bannertehgreatmatch(2).jpg
spitters.jpg
bannerbandenservice8(home).png
itelligence.jpg
bannermaasmakelaars.jpg
MCB Direct
vdl.jpg
bannersanidump.png
basemans.jpg
hypotheekvisie.jpg
bannerdekruyffhome(1).png
claessensvdrijt.jpg
sporthalhoeveland.jpg

14 mei 2017 | 3e klasse D

Sparta'25 - Bladella: 3-1


Sparta '25 - Bladella, een 3 – 1 nederlaag en toch nacompetitie

Na drie minuten kwamen de bezoekers op voorsprong en het beloofde voor de Bladela-fans een fraaie voetbalmiddag te gaan worden. Vier minuten later was het 1 – 1 en in de 13de minuut 2 – 1 voor de Spartanen. Erger was dat Bladella er eigenlijk weinig tegenover kon stellen. Daardoor bleef het een matte partij met uiteindelijk een 3 – 1 nederlaag. Al met al een goede afspiegeling van de krachtsverhouding. Desondanks begint Bladella a.s. zondag tegen Erp aan de nacompetitie.

Deze laatste competitiewedstrijd werd voorafgegaan door een partijtje tussen de allerkleinsten bij beide verenigingen. Bij Bladella worden de jongsten, tussen de vijf en de negen jaar begeleid door Paco van Gompel en Jos Heuveling. Die dapperen kwamen ook aan de hand van de selecties met de later goed leidende scheidsrechter Spijkers het veld op voor de aftrap.

Een vliegende start
In het eerste kwartier was de wedstrijd het aanzien meer dan waard. In de eerste minuut ging een schot van Cas Vosters over de bovenhoek maar enkele tellen later was het door een schot van Stijn Wouters wel raak: 0 – 1.Sparta reageerde fel, in de vijfde minuut al een kopbal op de lat en in de 7de minuut zorgde de vlugge Jaccy van den Enden met een kopbal voor 1 – 1. In de dertiende minuut kwam er een snelle uitbrak over links en de bal die tegen de lat werd geplaatst kwam voor de voeten van weer Jaccy van den Enden die voor 2 – 1 zorgde.

Verder een matige partij
Bladella was wakker, maar wel wat te laat. De ploeg die zich de afgelopen weken tegen Nijnsel en ook tegen Dommelen van zijn beste kant had laten zien kon de wedstrijd daarna maar moeilijk naar zijn hand te zetten. Het ontbreken van vaste krachten als Geert van Overbeek, geschorst, en de blessures van Tom Maas en Pim van Erp zijn geen excuus want hun vervangers hebben het de laatste tijd prima gedaan. De achterhoede hield de zaak na het eerste kwartier keurig bij elkaar maar het versterkte middenveld en ook de twee spitsen zorgden voor te weinig gevaar.

Het enige noemenswaardige voorval uit de eerste helft was nog een uitbraak van Bart de Jong die een doelrijpe kans had kunnen worden als de scheids op advies van de assistent Bart niet had teruggefloten wegens buitenspel. Verder werd de tijd gedood met het via de telefoon volgen van de strijd om het kampioenschap in Rotterdam en de verrichtingen van de medeconcurrenten om de periodetitel, Dommelen, PSV, Nijnsel en Valkenswaard.

En dan de tweede helft
Bij het begin van de tweede helft probeerde Bladella de bakens te verzetten. Rob van den Boom was de vervanger van Luuk Vosters en na een kwartier verving doelman Stan van den Berg Nick Vermeiren die met een blessure naar de kant strompelde. Maar het bracht niet meer elan in de wedstrijd. In de 75ste minuut passeerde Bart de Jong enkele verdedigers maar zijn schot was krachteloos en werd makkelijk gepakt. Enkele aanvallen van Sparta '25 waren ook een prooi voor Bladella-goalie Stan van den Berg. Hij had echter geen verweer tegen Elco van Schijndel die door een fout in de Bladella-defensie wel heel gemakkelijk de kans kreeg om de bal in het doel te schuiven 3 - 1. Aan het einde kwam Roel Segers de moegestreden Ibou Bot in de voorhoede vervangen maar de wedstrijd was eigenlijk al lang gestreden.

Spelers en supporters zagen het laatste fluitsignaal dan ook als een bevrijding, de competitie zat erop. Dat geldt wel voor Sparta '25 niet voor Bladella. De spelers en de begeleiding vierden op het veld nog een klein feestje door het bereiken van de nacompetitie. Bladella haalde die periodetitel weliswaar niet op eigen kracht maar neemt die over van Wilhelmina Boys uit Best dat ongenaakbaar kampioen werd in deze klasse.

Nu de nacompetitie
Daarom speelt het team van Huub Vermeulen a.s. zondag een eerste wedstrijd, thuis tegen Erp. De week daarna is de terugwedstrijd. Mocht dat voor de blauwwitten uitdraaien op een succes dan is er in het Pinksterweekeinde een dubbelprogramma om de promotie te beslechten. Supporters op Uw post!!!!

 


©2017 Amateurvoetbal Eindhoven, op dit artikel rust copyright.

Reageren?

 Geef een reactie 

This is a captcha-picture. It is used to prevent mass-access by robots. (see: www.captcha.net)
Of reageer via Facebook
Eerdere reacties

14 mei 2017 om 21:42

Leo van Overbeek zegt:

Voor foto's kopieer de link: https://www.flickr.com/photos/vv-bladella-bladel/sets/72157680740962813
logoBeterBike-Logo.png1.png
logomcbdirect.jpg
logoborrenbergs)nw)1.png
bannervdl.jpg
The Great Match.com
bannererbeekeukens(170).jpg
bannermaasmakelaars.jpg
bannerspitters.jpg
bannerhypotheekvisie.jpg
banneritelligence.jpg
bannerbandenservice8(home).png
bannersanidump(home).png
De Kruyff touringcars
bannerstadpaviljoen(art).png
bannerde-bengel.png
bannervan-t-hooft(home)nieuw.png
claessensvdrijt.jpg
logoballenkoning(home).png
bannersporthalhoeveland.jpg
bannerbasemans.jpg