Amateurvoetbal Eindhoven
logoclaesensvanderijtuitg(01).jpg
bannerbandenservice8(uitghometop1).png
Banneruitgelichthoeveland1.jpg
logobasemanstophome.jpg
van-t-hooftuitg..jpg
De Kruyff touringcars
spittersuitg.1.jpg
hypotheekvisieuitgelichtnieuw3.jpg
bannerborrenbergs(top)1.jpg
Image layer Slide thumbnail

Transferlijst. Overzicht bekend bij AVE (Update)

LEES MEER

Image layer Slide thumbnail

Speeldagenkalender 2017-2018 (Zuid I - II)

LEES MEER

Image layer Slide thumbnail

Tien vragen aan: Rudy Wetzel (Pusphaira)

LEES MEER

Image layer Slide thumbnail

Jos Beerens loopt 4-Daagse voor goed doel

LEES MEER

Image layer Slide thumbnail

AVE avond gezellig en druk op nieuwe locatie (Update)

LEES MEER

Image layer Slide thumbnail

Totaaloverzicht nacompetitie prom./degr.

LEES MEER

logoBeterBike-Logo.png(adv).png
bannererbee(aanbieding10).png
bannersanidump(slider)2.jpg
Brabant Sports
van'thooftvanrosmalen
Borrenbergs
bannertehgreatmatch(2).jpg
spitters.jpg
bannerbandenservice8(home).png
itelligence.jpg
bannermaasmakelaars.jpg
MCB Direct
vdl.jpg
bannersanidump.png
basemans.jpg
hypotheekvisie.jpg
bannerdekruyffhome(1).png
claessensvdrijt.jpg
sporthalhoeveland.jpg

14 mei 2017 | 2e klasse F

Schijndel - Best Vooruit: 1-6


Best Vooruit doet wat het moet doen
Nadat 1 minuut stilte in acht was genomen ter nagedachtenis aan Ad de Koning, vader van Ronald de Koning, de aanvoerder van Best Vooruit, werd de wedstrijd aangevangen op Sportpark Zuideinderpark onder leiding van J. van den Hurk.

Bij de supporters van Best Vooruit was de spanning van de gezichten af te lezen. Er moest gewonnen worden en daarnaast maar hopen dat de wedstrijd Helvoirt – Oirschot Vooruit in een gelijkspel zou eindigen. Er waren allerlei lijntjes uitgezet naar Helvoirt om op de hoogte te blijven. Schijndel liet in het begin zien dat het -ondanks de degradatie- zich niet zomaar gewonnen zou geven. De eerste doelpoging uit een vrije trap eindigde in de muur. Best Vooruit kwam echter al snel op voorsprong. Uit een voorzet van Ronald de Koning werd de bal in de 10de min. keurig in de hoek gekopt door Tom Kastelijn; onhoudbaar voor keeper Dennis Schoenmakker. Schijndel bleef goed meevoetballen echter zonder echt gevaarlijk te worden. 'n Vrije trap in de 15de min. ging maar net over. Ondertussen was het in Rotterdam al 2-0 door twee doelpunten van Dirk Kuyt. Best Vooruit bleef niet achter. Want nadat een vrije trap van Robin Buiks net werd overgetikt, was het uit de daaropvolgende hoekschop raak door een kopbal van diezelfde Robin Buiks. Even later had het al 0-3 kunnen zijn. Xander Scheepens zette Robin vrij voor het doel, maar de bal wered van de doellijn gehaald. Toch werd het voor de rust nog 0-3 door Thomas van Heukelom, die met een fraai schot de keeper wist te verschalken. Ondertussen was de bus met de spelers van het tweede elftal uit Berlicum aangekomen om het "Urste" te ondersteunen, maar op dat moment ging het zo hard regenen dat men toch maar de kantine opzocht. Denny Witjes moest nog wel redding brengen op een kopbal uit een corner, maar echt gevaarlijk was Schijndel amper. In Helvoirt was de ruststand 0-0, dus alles was nog mogelijk. Want bij een gelijke stand aan het eind eindigden 3 clubs op 50 punten.

In de tweede helft maakte Brian van Schijndel zijn opwachting als plaatsvervanger van Xander Scheepens. Het leek erop dat de tweede helft een kwestie van uitspelen was. Vakkundig werd de bal rondgespeeld. Afgewacht moest worden, wat er in Helvoirt gebeurde. Schijndel probeerde het wel en Denny Witjes moest knap redding brengen op een van richting veranderde bal van Bart de Wit. Geleidelijk aan werd Best Vooruit weer gevaarlijker. Tim Fiolet probeerde het met een stift, maar hoe mooi ook de bal verdween naast. In de 72ste min. werd het toch 0-4. Robin Buiks mocht door het midden doorbreken en bleef koel voor het doel. Vervolgens belandde de bal tegen de paal via Patrick Witjes. Uit de daaropvolgende aanval van Schijndel werd de 1-4 aangetekend door Rob van der Heijden met een fraaie volley. Best Vooruit zette nog eens aan en in de 86ste min. werd de 1-5 gescoord door Patrick Witjes via de Niels Cuppers (Schijndel). Ondertussen was het bericht binnengekomen dat Oirschot Vooruit op voorsprong was gekomen. Bij deze 0-1 stand in Helvoirt moest Best Vooruit de nacompetitie in. Er werd dus gehoopt op een doelpunt van Helvoirt om de stand in evenwicht te brengen. Het slotakkoord van deze wedstrijd was er een om in te lijsten. Tim Koeman rukte op vanuit de achterhoede. Zijn schot was grandioos en verdween onhoudbaar in de kruising. De 1-6 was van grote klasse.Nadat de scheidsrechter voor het einde had gefloten, moest de eindstand in Helvoirt afgewacht worden. Helaas bleef het bij de 0-1 stand, zodat Best Vooruit de nacompetitie in moet. Zoals het er nu uitziet is de eerste wedstrijd tegen Zeelandia Middelburg.

 


©2017 Amateurvoetbal Eindhoven, op dit artikel rust copyright.

Reageren?

 Geef een reactie 

This is a captcha-picture. It is used to prevent mass-access by robots. (see: www.captcha.net)
Of reageer via Facebook
Eerdere reacties


logoBeterBike-Logo.png1.png
logomcbdirect.jpg
logoborrenbergs)nw)1.png
bannervdl.jpg
The Great Match.com
bannererbeekeukens(170).jpg
bannermaasmakelaars.jpg
bannerspitters.jpg
bannerhypotheekvisie.jpg
banneritelligence.jpg
bannerbandenservice8(home).png
bannersanidump(home).png
De Kruyff touringcars
bannerstadpaviljoen(art).png
bannerde-bengel.png
bannervan-t-hooft(home)nieuw.png
claessensvdrijt.jpg
logoballenkoning(home).png
bannersporthalhoeveland.jpg
bannerbasemans.jpg