Amateurvoetbal Eindhoven
logoclaesensvanderijtuitg(01).jpg
bannerbandenservice8(uitghometop1).png
Banneruitgelichthoeveland1.jpg
logobasemanstophome.jpg
van-t-hooftuitg..jpg
De Kruyff touringcars
spittersuitg.1.jpg
hypotheekvisieuitgelichtnieuw3.jpg
bannerborrenbergs(top)1.jpg
Image layer Slide thumbnail

Transferlijst. Overzicht bekend bij AVE (Update)

LEES MEER

Image layer Slide thumbnail

Speeldagenkalender 2017-2018 (Zuid I - II)

LEES MEER

Image layer Slide thumbnail

Tien vragen aan: Rudy Wetzel (Pusphaira)

LEES MEER

Image layer Slide thumbnail

Jos Beerens loopt 4-Daagse voor goed doel

LEES MEER

Image layer Slide thumbnail

AVE avond gezellig en druk op nieuwe locatie (Update)

LEES MEER

Image layer Slide thumbnail

Totaaloverzicht nacompetitie prom./degr.

LEES MEER

logoBeterBike-Logo.png(adv).png
bannererbee(aanbieding10).png
bannersanidump(slider)2.jpg
Brabant Sports
van'thooftvanrosmalen
Borrenbergs
bannertehgreatmatch(2).jpg
spitters.jpg
bannerbandenservice8(home).png
itelligence.jpg
bannermaasmakelaars.jpg
MCB Direct
vdl.jpg
bannersanidump.png
basemans.jpg
hypotheekvisie.jpg
bannerdekruyffhome(1).png
claessensvdrijt.jpg
sporthalhoeveland.jpg

14 mei 2017 | 4e klasse G (ZI)

Hapert - HMVV: 3-2


Nacompetitie rest voor Hapert, ondanks overwinning op HMVV

De laatste reguliere competitiewedstrijd stond op het programma. Op de Lemelvelden werd HMVV uit Hooge Mierde ontvangen. Behalve degraderen en dit weekend al kampioen worden was voor Hapert alles nog mogelijk; Een beslissingswedstrijd afdwingen voor het kampioenschap, plaatsing voor de nacompetitie of zelfs helemaal niets. Ook HMVV had nog wat om voor te voetballen. Na een goede reeks staat het tweede in de strijd om de derde periodetitel en bij winst op Hapert en verlies van koploper BES bij Acht was zelfs het behalen van de derde periode mogelijk (dan moest wel het doelsaldo beter worden dan dat van BES). Kortom; genoeg om voor te strijden voor beide teams.

De belangen werden door de bezoekers aanvankelijk het best op waarde geschat. Hapert begon te slap en afwachtend aan de wedstrijd waardoor HMVV de score al in de eerste minuut had kunnen openen. Doelman Jesper Storms stond echter zijn mannetje en hield HMVV van scoren af. Toch moest hij al na 3 minuten zijn meerdere erkennen in Roel Staal. Laatst genoemde profiteerde van halfslachtig verdedigen en liet de 0-1 aantekenen. Ondanks het slechte begin kwam Hapert toch snel langszij. Jordi Huijbregts rondde af na een steekpas van Brian Tijssen. Opnieuw beginnen dus. Maar ondanks dat Hapert gewaarschuwd was door de snelle goal, leerde het niet van de gemaakte fouten. In de 10e minuut was het weer open huis bij de thuisploeg en dit keer mocht Thomas Castelijns van dichtbij profiteren. De bezoekers terecht weer op voorsprong. Hapert probeerde zich daarna te hervatten, maar het kreeg nauwelijks grip op de wedstrijd. Toch produceerde het de gelijkmaker. Jeroen van Heertum kreeg een diepe bal onder controle en liftte de bal over doelman De Koning en bracht daarmee de score weer in evenwicht. Hapert kreeg zelfs nog de kans om op voorsprong te komen, maar Jesse Geboers raakte de bal alles behalve vol en zag zijn schot kansloos naast gaan.

Met een gelijke stand de rust in, wetende dat BES in Acht ruim op voorsprong stond. Het afdwingen van een beslissingswedstrijd was daarmee ver weg. Ook het winnen van de derde periodetitel voor HMVV was nu een utopie. Restte voor Hapert alleen de taak om een goed gevoel over te houden om de nacompetitie mee in te kunnen. In de tweede helft was de thuisploeg nog niet overtuigend, maar wel beter dan in de eerste helft. Meer duels werden gewonnen en er was iets meer controle. Toch was de eerste kans weer voor HMVV, maar Thomas Castelijns vond Jesper Storms op zijn pad. Even later had Hapert spits Dave Koolen teveel tijd nodig en hij zag zijn inzet, op 3 meter voor het doel, geblokt. Toch kwamen de gastgevers op voorsprong. Jesse Geboers schoot een vrije trap laag langs de muur in de verre hoek, buiten bereik van Joost de Koning. Met de minimale voorsprong op zak kreeg Hapert meer ruimte en het verzuimde de voorsprong te vergroten. Jordi Huijbregts trof met een schot van afstand nog de buitenkant van de paal. Doordat Hapert geen kansen meer verzilverde kreeg HMVV nog een paar mogelijkheden en kansen in een hectische slotfase. Ook Hapert kreeg hierbij hulp van het 'houtwerk' maar trok uiteindelijk wel de overwinning over de streep.

Nacompetitie voor Hapert dus. Dat is datgene wat rest, na een zeer wisselvallig seizoen. Een seizoen waarin het kampioenschap ontglipt, maar waarin vooraf wellicht getekend zou zijn voor een tweede plaats met deelname aan de nacompetitie. Promotie ligt derhalve nog steeds binnen handbereik.
VV BES; van harte gefeliciteerd met het behalen van het kampioenschap en de daarbij horende promotie naar de 3e klasse.

 


©2017 Amateurvoetbal Eindhoven, op dit artikel rust copyright.

Reageren?

 Geef een reactie 

This is a captcha-picture. It is used to prevent mass-access by robots. (see: www.captcha.net)
Of reageer via Facebook
Eerdere reacties


logoBeterBike-Logo.png1.png
logomcbdirect.jpg
logoborrenbergs)nw)1.png
bannervdl.jpg
The Great Match.com
bannererbeekeukens(170).jpg
bannermaasmakelaars.jpg
bannerspitters.jpg
bannerhypotheekvisie.jpg
banneritelligence.jpg
bannerbandenservice8(home).png
bannersanidump(home).png
De Kruyff touringcars
bannerstadpaviljoen(art).png
bannerde-bengel.png
bannervan-t-hooft(home)nieuw.png
claessensvdrijt.jpg
logoballenkoning(home).png
bannersporthalhoeveland.jpg
bannerbasemans.jpg