Amateurvoetbal Eindhoven
logoclaesensvanderijtuitg(01).jpg
bannerbandenservice8(uitghometop1).png
Banneruitgelichthoeveland1.jpg
logobasemanstophome.jpg
van-t-hooftuitg..jpg
De Kruyff touringcars
spittersuitg.1.jpg
hypotheekvisieuitgelichtnieuw3.jpg
bannerborrenbergs(top)1.jpg
Image layer Slide thumbnail

Transferlijst. Overzicht bekend bij AVE (Update)

LEES MEER

Image layer Slide thumbnail

Speeldagenkalender 2017-2018 (Zuid I - II)

LEES MEER

Image layer Slide thumbnail

Tien vragen aan: Rudy Wetzel (Pusphaira)

LEES MEER

Image layer Slide thumbnail

Totaaloverzicht nacompetitie prom./degr.

LEES MEER

logoBeterBike-Logo.png(adv).png
bannererbee(aanbieding10).png
bannersanidump(slider)2.jpg
Brabant Sports
van'thooftvanrosmalen
Borrenbergs
bannertehgreatmatch(2).jpg
spitters.jpg
bannerbandenservice8(home).png
itelligence.jpg
bannermaasmakelaars.jpg
logomcbdirect1.jpg
vdl.jpg
bannersanidump.png
basemans.jpg
hypotheekvisie.jpg
bannerdekruyffhome(1).png
claessensvdrijt.jpg
sporthalhoeveland.jpg

7 mei 2017 | Nieuws

Best Vooruit heeft kampioenschap niet meer in eigen hand


Best Vooruit heeft het mogelijke kampioenschap in de tweede klasse F niet meer in eigen hand. Helvoirt was de thuisploeg te sterk af met 1-2.

Het kon een mooie dag worden voor Best Vooruit. Het tweede en vijfde elftal van de club uit Best waren eerder op de dag al kampioen geworden en ook voor het vaandelteam lagen er kansen om de titel in eigen huis op te eisen. Daarvoor moest het wel zien af te rekenen met Helvoirt. De bezoekers zijn, samen met Oirschot Vooruit en Best Vooruit, verwikkeld in een strijd om het kampioenschap in de tweede klasse F. Alleen bij winst op Helvoirt en verlies van Oirschot Vooruit, dat op bezoek ging bij EVVC, kon de ploeg van Jurgen van Wanrooij het kampioenschap binnenslepen.
Lastige klus
Maar het werd al snel duidelijk dat dit een enorme opgave zou worden. Best Vooruit had veel moeite om het vele balbezit om te zetten in grote kansen. Helvoirt bleef de gehele wedstrijd eenvoudig overeind en nam na vijf minuten brutaal de leiding op sportpark De Leemkuilen. Menno van Hattum kon zijn hoofd tegen de bal zetten en zag zijn inzet in het doel van Best Vooruit-doelman Denny Witjes.
Pas diep in de tweede helft kwam Best Vooruit langszij. Nadat een doelpunt van Tom Kastelijn werd afgekeurd door arbiter Michielsen, was het Thomas van Heukelom die de ban brak voor de thuisploeg. Maar voordat iedereen weer goed en wel was bekomen van de gelijkmaker, dook Max Meyer namens Helvoirt op voor het doel van Best Vooruit en schoot hij de hoop op een tweede Bestse treffer aan diggelen. Het elftal van Van Wanrooij probeerde in de allerlaatste minuten van de wedstrijd nog op gelijke hoogte te komen, maar hij moest toezien dat de drie punten mee gingen met de bezoekers.
Stille hoop
De druiven waren na afloop dan ook zuur voor de manschappen van Van Wanrooij. Het kampioenschap is niet meer in eigen hand door het verlies tegen Helvoirt en de winst van concurrent Oirschot Vooruit tegen EVVC. Van Wanrooij was dan ook zichtbaar aangeslagen na de verliespartij. "Het is gewoon klote. Ik heb de ploeg vooraf gewaarschuwd dat we geen vrije trappen en hoekschoppen moesten weggeven want daar ligt de kracht van het fysiek sterke Helvoirt." Kenneth van de Wiel sluit zich aan bij de woorden van zijn trainer. "We hebben het gewoon verpest. Voetballend waren we beter maar we hebben gewoon nagelaten om echte kansen te krijgen. En dan is het wel leuk om de bal te hebben, maar daar heb je uiteindelijk niks aan."
Een kampioenschap is nog altijd mogelijk voor Best Vooruit. "Wij moeten hopen op een gelijkspel bij de wedstrijd van Helvoirt tegen Oirschot Vooruit. En dan moeten wij zelf zien te winnen van Schijndel. Dan komen er beslissingswedstrijden. Ik zou het de jongens zo graag gunnen om sportief succes te boeken. We hebben een goed seizoen gedraaid en ik zou het mooi voor ze vinden als we het op een mooie manier af kunnen sluiten", vertelt de coach van Best Vooruit.
Opstellingen

Best Vooruit
: 1. Denny Witjes, 2. Bram Toebes, 4. Jeroen Liebregts, 6. Twan Huyberts, 7. Tom Kastelijn, 8. Thomas van Heukelom, 9. Robin Buiks, 10. Kenneth van de Wiel, 14. Jorn van de Wiel, 18. Xander Scheepens (21. Brian van Schijndel), 22. Daan van Kessel (23. Tim Koeman)

Helvoirt: 1. Remco Kivit, 2. Floris de Laat (12. Rick Heesters), 3. Stijn van Gils, 4. Corné Scheffers, 5. Thijs van Hal, 6. Roel Pullens, 7. Nick Bruggen, 8. Luke van de Bruggen (13. Max Meyer), 9. Collin van de Bergh, 10. Menno van Hattum, 11. Rico de Laat


©2017 Amateurvoetbal Eindhoven, op dit artikel rust copyright.

Reageren?

 Geef een reactie 

This is a captcha-picture. It is used to prevent mass-access by robots. (see: www.captcha.net)
Of reageer via Facebook
Eerdere reacties

Overige Nieuwsitems

Nieuwsarchief Nieuws

Best Vooruit heeft kampioenschap niet meer in eigen hand
(Door Gerard Verhagen)
logoBeterBike-Logo.png1.png
logomcbdirect1.jpg
logoborrenbergs)nw)1.png
bannervdl.jpg
The Great Match.com
bannererbeekeukens(170).jpg
bannermaasmakelaars.jpg
bannerspitters.jpg
bannerhypotheekvisie.jpg
banneritelligence.jpg
bannerbandenservice8(home).png
bannersanidump(home).png
De Kruyff touringcars
bannerstadpaviljoen(art).png
bannerde-bengel.png
bannervan-t-hooft(home)nieuw.png
claessensvdrijt.jpg
logoballenkoning(home).png
bannersporthalhoeveland.jpg
bannerbasemans.jpg