Amateurvoetbal Eindhoven
logoclaesensvanderijtuitg(01).jpg
bannerbandenservice8(uitghometop1).png
Banneruitgelichthoeveland1.jpg
logobasemanstophome.jpg
van-t-hooftuitg..jpg
De Kruyff touringcars
spittersuitg.1.jpg
hypotheekvisieuitgelichtnieuw3.jpg
bannerborrenbergs(top)1.jpg
Image layer Slide thumbnail

Transferlijst. Overzicht bekend bij AVE (Update)

LEES MEER

Image layer Slide thumbnail

Speeldagenkalender 2017-2018 (Zuid I - II)

LEES MEER

Image layer Slide thumbnail

Tien vragen aan: Rudy Wetzel (Pusphaira)

LEES MEER

Image layer Slide thumbnail

Jos Beerens loopt 4-Daagse voor goed doel

LEES MEER

Image layer Slide thumbnail

AVE avond gezellig en druk op nieuwe locatie (Update)

LEES MEER

Image layer Slide thumbnail

Totaaloverzicht nacompetitie prom./degr.

LEES MEER

logoBeterBike-Logo.png(adv).png
bannererbee(aanbieding10).png
bannersanidump(slider)2.jpg
Brabant Sports
van'thooftvanrosmalen
Borrenbergs
bannertehgreatmatch(2).jpg
spitters.jpg
bannerbandenservice8(home).png
itelligence.jpg
bannermaasmakelaars.jpg
MCB Direct
vdl.jpg
bannersanidump.png
basemans.jpg
hypotheekvisie.jpg
bannerdekruyffhome(1).png
claessensvdrijt.jpg
sporthalhoeveland.jpg

9 april 2017 | - Wedstrijd van de week 

RKVVO en EFC wisselen stuivertje op ranglijst


De blauwgelen wisselden op de ranglijst van de tweede klasse H stuivertje met EFC na een 3-2 overwinning.

De blijde gezichten van Jeroen Antonis en Pieter Jansbeken zeiden zondag na afloop genoeg. De twee verdedigers van RKVVO hadden de thuiswedstrijd tegen EFC tot een goed einde gebracht en konden samen met hun ploeggenoten een 3-2 overwinning vieren. De blauwgelen wisselden op de ranglijst van de tweede klasse H stuivertje met EFC. RKVVO staat nu vijfde. De Eerselnaren kunnen zaterdag overigens wel de tweede periodetitel winnen, als wordt gewonnen van IVO.
Voor de neutrale toeschouwer was RKVVO-EFC een heel aardig schouwspel. De beide teams verstopten zich niet en wilden voetballen. Bovendien was de uitstekende scheidsrechter De Wit niet van plan kaarten te trekken en hield hij duidelijk van een stevige pot. Dit kwam de wedstrijd absoluut ten goede. RKVVO en EFC gingen ook nergens over de schreef en hadden respect voor elkaar. Kortom: een leuke pot voetbal, met vijf doelpunten. RKVVO won verdiend, maar als de bezoekers in de tweede helft wat zorgvuldiger waren geweest, was minimaal een gelijkspel haalbaar geweest.
RKVVO-aanvoerder Antonis hierover: 'Vorige week tegen koploper Venlosche Boys hadden we meer verdiend en hebben we het misschien wel laten liggen. Nu denk ik dat de overwinning terecht was, maar dat we ook een paar keer goed zijn weggekomen. Anderzijds hadden we het in de eerste helft al moeten afmaken, maar we krijgen na de 2-0 veel te snel een doelpunt tegen. Ook na de 3-1 trouwens! Daardoor geven we EFC nog hoop en moeten we alle zeilen bijzetten om de winst over de streep te trekken. Het voelt wel lekker, deze overwinning. We staan nu vijfde en wie weet wat er in de komende wedstrijden nog gebeurt...'
Schrik
Al in de 8ste minuut kreeg RKVVO een enorme kans. Uit een hoekschop knalde Luc Segers de bal op de voeten van EFC-doelman Jesse Theuws. Hierna werd EFC wat sterker en kreeg het enkele corners. Er vielen echter nog geen treffers. Dit duurde tot aan de 17de minuut, toen Bas van Doormalen een prachtige voorzet van Segers hoog en droog binnenkopte: 1-0. EFC schrok, maar was nauwelijks bekomen van de schrik, toen de 2-0 al op het scorebord stond. Wederom was Van Doormalen de doelpuntenmaker, na een soepele combinatie met Jordan Bujitu.
Het sierde EFC dat het niet bij de pakken neer ging zitten en op jacht ging naar een snelle aansluitingstreffer. Dit lukte al binnen zeven minuten. Max van Limpt en Mike Thijssen sneden door de defensie van RKVVO en profiteerden optimaal van verdedigend geschutter. Thijssen rondde simpel af: 2-1. Vanaf dat moment golfde het spel op en neer. Een paar minuten voor de rust kreeg EFC nog een grote mogelijkheid op de gelijkmaker, maar doelman Wouter Verhoeven redde knap en in de rebound was het schot van Tim van Ekert te zacht en kon de bal van de lijn worden gered.
Kabbelen
Na de rust werden de bezoekers, met Ruben Hermans voor Tom Blox, een stuk sterker en zette RKVVO verder onder druk. De ploeg van trainer Ronald Tielemans was echter wat gehaast en leed te veel balverlies om écht gevaarlijk te worden. Aan de andere kant moest EFC ook oppassen voor de snelle omschakelingen van RKVVO. Vooralsnog was er geen sprake grote kansen en kabbelde de wedstrijd enigszins voort. Tot in de 76ste minuut toen de thuisclub naar 3-1 counterde. Een slechte pass vanuit de EFC-defensie werd onderschept en Martijn van Dijk werd diep gestuurd. Hij omspeelde doelman Theuws en schoof de bal rustig in.
Opnieuw rechtte EFC de rug en kreeg vrijwel onmiddellijk loon naar werken. Hermans gaf een afgemeten voorzet op Ruan Tiryaki, die schitterend inknikte: 3-2. Met nog een minuut of twaalf te spelen, leek alles nog mogelijk. In de 80ste minuut werd de marge bijna weer twee, toen invaller Luuk Soetens vrij voor Theuws verscheen, maar de jonge doelverdediger niet wist te passeren. In een spannende slotfase drong EFC nog wel aan, maar gescoord werd er niet meer. Tot treurnis van de Eerselse supporters, die zich nadrukkelijk lieten horen tijdens de wedstrijd, maar na afloop mopperend afdropen.
Opstellingen:

RKVVO: 1. Wouter Verhoeven, 2. Jeroen Antonis, 3. Pieter Jansbeken, 4. Jasper Mol (6. Wesley van Reijen), 5. Luc Segers, 7. Jordan Bujitu (11. Luuk Soetens), 8. Mark Vruggink, 9. Bart Sanders, 10. Bas van Doormalen, 12. Mart Soetens, 15. Martijn van Dijk.

EFC: 1. Jesse Theuws, 2. Thijs Theuws, 3. Jesse van Gerwen, 4. Bas Bartels, 5. Tom Blox (12. Ruben Hermans), 6. Mike Thijssen, 7. Rob Verstappen (13. Luuk van de Zanden), 8. Dennis van Sambeeck (14. Joost de Haas), 9. Ruan Tiryaki, 10. Max van Limpt, 11. Tim van Ekert.


©2017 Amateurvoetbal Eindhoven, op dit artikel rust copyright.

Reageren?

 Geef een reactie 

This is a captcha-picture. It is used to prevent mass-access by robots. (see: www.captcha.net)
Of reageer via Facebook
Eerdere reacties

Wedstrijd van de week

Nieuwsarchief Wedstrijd van de week

RKVVO en EFC wisselen stuivertje op ranglijst
(Door Willem-Jan Schampers)
logoBeterBike-Logo.png1.png
logomcbdirect.jpg
logoborrenbergs)nw)1.png
bannervdl.jpg
The Great Match.com
bannererbeekeukens(170).jpg
bannermaasmakelaars.jpg
bannerspitters.jpg
bannerhypotheekvisie.jpg
banneritelligence.jpg
bannerbandenservice8(home).png
bannersanidump(home).png
De Kruyff touringcars
bannerstadpaviljoen(art).png
bannerde-bengel.png
bannervan-t-hooft(home)nieuw.png
claessensvdrijt.jpg
logoballenkoning(home).png
bannersporthalhoeveland.jpg
bannerbasemans.jpg