Amateurvoetbal Eindhoven
logoclaesensvanderijtuitg(01).jpg
bannerbandenservice8(uitghometop1).png
Banneruitgelichthoeveland1.jpg
logobasemanstophome.jpg
van-t-hooftuitg..jpg
De Kruyff touringcars
spittersuitg.1.jpg
hypotheekvisieuitgelichtnieuw3.jpg
bannerborrenbergs(top)1.jpg
Image layer Slide thumbnail

Transferlijst. Overzicht bekend bij AVE (Update)

LEES MEER

Image layer Slide thumbnail

Speeldagenkalender 2017-2018 (Zuid I - II)

LEES MEER

Image layer Slide thumbnail

Tien vragen aan: Rudy Wetzel (Pusphaira)

LEES MEER

Image layer Slide thumbnail

Jos Beerens loopt 4-Daagse voor goed doel

LEES MEER

Image layer Slide thumbnail

AVE avond gezellig en druk op nieuwe locatie (Update)

LEES MEER

Image layer Slide thumbnail

Totaaloverzicht nacompetitie prom./degr.

LEES MEER

logoBeterBike-Logo.png(adv).png
bannererbee(aanbieding10).png
bannersanidump(slider)2.jpg
Brabant Sports
van'thooftvanrosmalen
Borrenbergs
bannertehgreatmatch(2).jpg
spitters.jpg
bannerbandenservice8(home).png
itelligence.jpg
bannermaasmakelaars.jpg
MCB Direct
vdl.jpg
bannersanidump.png
basemans.jpg
hypotheekvisie.jpg
bannerdekruyffhome(1).png
claessensvdrijt.jpg
sporthalhoeveland.jpg

7 april 2017 | - Trainer in het nieuws 

'We hadden andere spelers kunnen gebruiken'


Hieronder een interview met Pierre van den Eeden over de prestaties van zijn club Geldrop.


Bij zijn aanstelling bij Geldrop in 2015 stak Pierre van den Eeden zijn ambities niet onder stoelen en banken. Zijn club moest zo snel mogelijk naar de hoofdklasse. Maar ook in zijn tweede jaar lijkt dit een harde dobber te gaan worden.

"Teleurstellend", zo omschrijft de trainer van Geldrop de prestaties van zijn ploeg dit seizoen. De club staat in de eerste klasse D elf punten achter koploper sv Meerssen. Een kampioenschap zit er dus ook dit seizoen niet in en dat is niet waar ze op sportpark De Kievit op hadden gehoopt. "Voordat het seizoen begon had ik er echt veel vertrouwen in. Ik heb toen wel eens gekscherend gezegd dat we met dit team al met carnaval kampioen konden zijn. Maar dan moest wel alles perfect in elkaar vallen en dat heeft het niet gedaan dit seizoen."

Volgens Van den Eeden heeft het te lang geduurd voordat de klik er in zijn team was. "Vorig seizoen hadden we een goed team maar ontbrak het aan scorend vermogen. Wij waren er vorige zomer heilig van overtuigd dat de jongens die erbij kwamen dit probleem konden oplossen. Maar dat heeft niet zo uitgepakt. Om resultaat te behalen moet je samen spelen en ik zag bij ons toch te vaak dat iedereen voor zijn eigen kansen ging." De coach verwijt zichzelf dat niet in staat is geweest om de juiste groep samen te stellen. "Samen met John Heijster heb ik de vrije hand over wie ik in het eerste wil hebben. Toen wij de groep voor dit seizoen aan het samenstellen waren, koos ik vooral voor jongens die een bal aan de voet houden. Als ik daar nu op terugkijk, kom ik wel tot inkeer dat wij ook wel wat andere soort spelers konden gebruiken."

Stijgende lijn
De laatste weken lijkt de motor wel iets meer aan de praat te raken, al durft Van den Eeden niet uit te spreken waar dat gaat eindigen. "Ik heb voor de wedstrijd tegen Schaesberg (red. 3-6 winst voor Geldrop) gevraagd aan de jongens wat zij dit seizoen nog willen. Ze roepen dan allemaal dat ze de periode willen pakken." Dat laatste is niet onmogelijk aangezien Geldrop alle wedstrijden in de derde periode wist af te sluiten als winnend team. De trainer probeert, ondanks de goede resultaten van de laatste tijd, de verwachtingen wat te temperen. "We hebben de kwaliteit wel om naar de hoofdklasse te gaan via de nacompetitie. Maar dit seizoen gaat het zo op en af met Geldrop dat ik er echt niet zeker van ben dat we ook daar gaan komen."

Toekomst
Ondanks de tegenvallende prestaties blijft Van den Eeden wel eindverantwoordelijke van Geldrop in het komende seizoen. "Ik heb een contract voor drie jaar getekend toen ik begon aan deze klus. En wat mij betreft mag er wel een vervolg aankomen. Ik heb het goed naar mijn zin en ik heb ook het idee dat ze bij de club, los van de ambitie om toch naar de hoofdklasse te gaan, wel tevreden zijn over de hoeveelheid jeugdspelers die ik laat doorstromen."

De voorbereidingen voor het nieuwe seizoen zijn al in alle hevigheid losgebarsten. Geldrop ziet Sidney Gakpo (UDI'19) en Nick Kuylaars (nog niet bekend) andere oorden opzoeken. Aanvoerder Ruud Verhappen stopt en Robbie van Hoof vertrekt naar Braakhuizen. Daar tegenover staan de komst van Tom Dekkers en Aart Verberne (De Valk), Joep van der Velden (RPC) en voormalig UNA-speler Mark Janssen. "Wij zijn zo goed als klaar. We hebben een aantal jongens erbij gehaald die het volgend jaar dan moeten gaan doen." Hardop uitspreken dat hij kampioen moet worden, doet Van den Eeden niet. "Ik zal het dit jaar iets voorzichtiger zeggen voordat ik het weer terug krijg. We hebben een team dat mee gaat doen om de promotie. Maar als de kans zich dit seizoen al voordoet om naar de hoofdklasse te gaan, dan is dat natuurlijk ook fantastisch."


©2017 Amateurvoetbal Eindhoven, op dit artikel rust copyright.

Reageren?

 Geef een reactie 

This is a captcha-picture. It is used to prevent mass-access by robots. (see: www.captcha.net)
Of reageer via Facebook
Eerdere reacties

07 april 2017 om 16:49

Broodje zegt:

Mooi stukske pietie


Overige Trainers in het nieuws

Nieuwsarchief Trainer in het nieuws

'We hadden andere spelers kunnen gebruiken'
(door Gerard Verhagen)
logoBeterBike-Logo.png1.png
logomcbdirect.jpg
logoborrenbergs)nw)1.png
bannervdl.jpg
The Great Match.com
bannererbeekeukens(170).jpg
bannermaasmakelaars.jpg
bannerspitters.jpg
bannerhypotheekvisie.jpg
banneritelligence.jpg
bannerbandenservice8(home).png
bannersanidump(home).png
De Kruyff touringcars
bannerstadpaviljoen(art).png
bannerde-bengel.png
bannervan-t-hooft(home)nieuw.png
claessensvdrijt.jpg
logoballenkoning(home).png
bannersporthalhoeveland.jpg
bannerbasemans.jpg