Amateurvoetbal Eindhoven
logoclaesensvanderijtuitg(01).jpg
bannerbandenservice8(uitghometop1).png
Banneruitgelichthoeveland1.jpg
logobasemanstophome.jpg
van-t-hooftuitg..jpg
De Kruyff touringcars
spittersuitg.1.jpg
hypotheekvisieuitgelichtnieuw3.jpg
bannerborrenbergs(top)1.jpg
Image layer Slide thumbnail

Transferlijst. Overzicht bekend bij AVE (Update)

LEES MEER

Image layer Slide thumbnail

Speeldagenkalender 2017-2018 (Zuid I - II)

LEES MEER

Image layer Slide thumbnail

Tien vragen aan: Rudy Wetzel (Pusphaira)

LEES MEER

Image layer Slide thumbnail

Jos Beerens loopt 4-Daagse voor goed doel

LEES MEER

Image layer Slide thumbnail

AVE avond gezellig en druk op nieuwe locatie (Update)

LEES MEER

Image layer Slide thumbnail

Totaaloverzicht nacompetitie prom./degr.

LEES MEER

logoBeterBike-Logo.png(adv).png
bannererbee(aanbieding10).png
bannersanidump(slider)2.jpg
Brabant Sports
van'thooftvanrosmalen
Borrenbergs
bannertehgreatmatch(2).jpg
spitters.jpg
bannerbandenservice8(home).png
itelligence.jpg
bannermaasmakelaars.jpg
MCB Direct
vdl.jpg
bannersanidump.png
basemans.jpg
hypotheekvisie.jpg
bannerdekruyffhome(1).png
claessensvdrijt.jpg
sporthalhoeveland.jpg

26 maart 2017 | - Wedstrijd van de week 

Puntendeling helpt RPC niet om koppositie te veroveren


RPC heeft een kans om de koppositie te veroveren, laten liggen. In eigen huis kwam het niet verder dan 0-0 tegen Venlosche Boys.

Negentig minuten lang gebeurde er niets opwindend. Bij tijd en wijlen deed het vertoonde spel zelfs pijn aan de ogen van de bezoekers. Betran Kreekels, trainer van RPC, sloeg na de wedstrijd dan ook de spijker op zijn kop. "Het was nou niet bepaald een open wedstrijd te noemen. Wij hebben wel wat kansjes gehad en de tegenstander een, maar meer zat er niet in. Het was vooral erg rommelig omdat er op het middenveld heel veel balverlies werd geleden."
Maar dat was niet de enige reden dat de wedstrijd moeizaam verliep. Zowel RPC als Venlosche Boys gaven elkaar geen duimbreedte toe. Verdedigend was er bij beide ploegen niet doorheen te komen. Toch was er een muur die af en toe aan het wankelen werd gebracht. Dat was die van de bezoekers uit Venlo. Na zeventien minuten spelen was het Abel van Aller die met een goede inzet doelman Ruud Stienen tot een noodzakelijke ingreep dwong, waarna de bal nog voor de doellijn werd weggewerkt door een verdediger van Venlosche Boys. En vlak voor rust was het Joep van de Velden die een schot van zijn voeten, aangeraakt door een defensieve kracht van de bezoekers, op de lat zag landen.
Hoge inzet
Het moeizame spel van de beide ploegen bleef ook in het tweede bedrijf aanwezig. Beide teams leken vooral niet te willen verliezen. Een begrijpelijk standpunt aangezien de Limburgse gasten de eerste plaats in de tweede klasse H bezetten voor RPC. Bij winst zou RPC de eerste plaats in handen krijgen. De thuisploeg bleef ook in de tweede helft gevaarlijker. Maar ook nu bleef het schrapen wat het aantal kansen betreft. Van Aller was direct na rust gevaarlijk, maar hij wist zijn voet niet goed tegen de bal te krijgen om echt groot gevaar te stichten. Ook Van de Velden besloot Stienen nog eens uit te testen.
De laatste tien minuten brak de wedstrijd een klein beetje open. Beide ploegen probeerden, al was de handrem strak aangetrokken, nog iets te forceren. Maar ieder mogelijk moment van opwinding smoorde al snel wanneer de bal in de defensieve zones van de elftallen terecht kwam. Na een afgeslagen hoekschop van Venlosche Boys vond arbiter Voncken het mooi geweest en blies op zijn fluit. Daarmee kwam de strijd om de koppositie ten einde en moeten beide ploegen genoegen nemen met een punt.
Knappe prestaties
Niet geheeld tevreden kijkt Kreekels terug op de wedstrijd. "We hebben wat kansjes gehad waar wij meer mee hadden moeten doen. Positief vind ik het wel dat we tegen een sterke ploeg, zoals Venlosche Boys, laten zien dat we niet de mindere zijn. En we blijven in de race voor het kampioenschap." Dat laatste is knap aangezien RPC, ten opzichte van vorig seizoen, vele mutaties heeft ondergaan. "Het doel was in eerste instantie om dit jaar gewoon in de tweede klasse te blijven. Maar in deze competitie zijn de verschillen zo klein dat het echt aankomt op details en de wil om te winnen. En die wil is er bij ons."

Opstellingen
RPC: 1. Tom Verhoeven, 2. Joop Flanagan, 4. Joris van de Steen, 5. Teun Scheepers, 6. Noud Ackermans, 7. Abel van Aller, 9. Tijn van Vlerken, 10. Joep van de Velden, 17. Kirubel Solomon Gebre Dingil (11. Rik Strijbosch), 23. Sidney Ahire Franklin, 24. Guy van Merrienboer (19. Sean Gilbert)

Venlosche Boys: 1. Ruud Stienen, 2. Kai Kuijpers (14. Robin Boots), 3. Frans Nowacki, 4. Max Hendrix, 7. Ibrahim Arbag (16. Volkan Tasdemir), 9. Mathieu Miltiade, 10. Youri Sprengers, 11. Sjors Boots, 12. Jerry Schluter, 19. Pim Janssens, 20. Rob Hoveling


©2017 Amateurvoetbal Eindhoven, op dit artikel rust copyright.

Reageren?

 Geef een reactie 

This is a captcha-picture. It is used to prevent mass-access by robots. (see: www.captcha.net)
Of reageer via Facebook
Eerdere reacties

26 maart 2017 om 18:58

Fc Stiphout zegt:

The Kreekel for President


Wedstrijd van de week

Nieuwsarchief Wedstrijd van de week

Puntendeling helpt RPC niet om koppositie te veroveren
(Door Gerard Verhagen)
logoBeterBike-Logo.png1.png
logomcbdirect.jpg
logoborrenbergs)nw)1.png
bannervdl.jpg
The Great Match.com
bannererbeekeukens(170).jpg
bannermaasmakelaars.jpg
bannerspitters.jpg
bannerhypotheekvisie.jpg
banneritelligence.jpg
bannerbandenservice8(home).png
bannersanidump(home).png
De Kruyff touringcars
bannerstadpaviljoen(art).png
bannerde-bengel.png
bannervan-t-hooft(home)nieuw.png
claessensvdrijt.jpg
logoballenkoning(home).png
bannersporthalhoeveland.jpg
bannerbasemans.jpg