Amateurvoetbal Eindhoven
logoclaesensvanderijtuitg(01).jpg
bannerbandenservice8(uitghometop1).png
Banneruitgelichthoeveland1.jpg
logobasemanstophome.jpg
van-t-hooftuitg..jpg
De Kruyff touringcars
spittersuitg.1.jpg
hypotheekvisieuitgelichtnieuw3.jpg
bannerborrenbergs(top)1.jpg
Image layer Slide thumbnail

Transferlijst. Overzicht bekend bij AVE (Update)

LEES MEER

Image layer Slide thumbnail

Speeldagenkalender 2017-2018 (Zuid I - II)

LEES MEER

Image layer Slide thumbnail

Tien vragen aan: Rudy Wetzel (Pusphaira)

LEES MEER

Image layer Slide thumbnail

Jos Beerens loopt 4-Daagse voor goed doel

LEES MEER

Image layer Slide thumbnail

AVE avond gezellig en druk op nieuwe locatie (Update)

LEES MEER

Image layer Slide thumbnail

Totaaloverzicht nacompetitie prom./degr.

LEES MEER

logoBeterBike-Logo.png(adv).png
bannererbee(aanbieding10).png
bannersanidump(slider)2.jpg
Brabant Sports
van'thooftvanrosmalen
Borrenbergs
bannertehgreatmatch(2).jpg
spitters.jpg
bannerbandenservice8(home).png
itelligence.jpg
bannermaasmakelaars.jpg
MCB Direct
vdl.jpg
bannersanidump.png
basemans.jpg
hypotheekvisie.jpg
bannerdekruyffhome(1).png
claessensvdrijt.jpg
sporthalhoeveland.jpg

12 maart 2017 | - Wedstrijd van de week 

BES en De Raven (nog) niet goed genoeg voor promotie


BES maakt ook na zondag, met een 2-1 overwinning op De Raven, nog steeds aanspraak op het kampioenschap in de vierde klasse G (Zuid I).

Toch mag tegelijkertijd ook wel worden geconcludeerd dat het huidige elftal (nog) niet goed genoeg is voor promotie. Dit geldt trouwens ook voor De Raven, dat in Borkel en Schaft zes potentiële basiskrachten miste. Het team van trainer Jan-Willem Doesburg heeft zeker kwaliteiten, maar mist nog de mentale hardheid om zich te weren tegen 'knokploegen' als BES.
Overigens moet dit laatste niet letterlijk worden genomen, want dit zou BES absoluut te kort doen. Peter Jonkman heeft van zijn kleine selectie een goed voetballend elftal gesmeed. Met spelers als Twan Bogers, Robin Smets, Daan Bartels, Bart Winters en Maikel van der Honing hebben de roodwitten enkele spelers in huis die een hoger niveau wél zouden aankunnen, maar Bartels is realistisch. 'Laten we er niet moeilijk over doen: met deze ploeg hebben we niks te zoeken in de derde klasse. De selectie is veel te smal en we beschikken niet eens over een tweede elftal. Als we toch zouden promoveren, moeten er écht spelers bijkomen. Het is gewoon knap dat we het zo goed doen!'
Doesburg, de fanatieke trainer van De Raven, spreekt dezelfde woorden. 'Natuurlijk is het prachtig als we naar de derde klasse gaan, maar dan moeten we als ploeg toch nog een stuk volwassener worden. Een tegenstanders als BES ligt ons gewoon niet zo. Het is een zeer ervaren team, met spelers die er vanaf de eerste minuut 'inklappen'. Zonder over de schreef te gaan overigens. Wij hebben dit echter niet graag en zijn misschien nog te lief. Dit moet in de toekomst wel veranderen. Vandaag had ik drie spelers van zeventien jaar op de bank zitten en ook op het veld stond een relatief jonge ploeg. Die moeten leren om zich te wapenen tegen geroutineerde tegenstanders. Vorig seizoen verloren we hier kansloos met 3-1; nu was het al veel beter...'
Commotie
Vanaf het eerste fluitsignaal van de jeugdige scheidsrechter Roks was er sprake van een échte derby. Met heel veel strijd en soms overtredingen die het predicaat 'op het randje' verdienden. In de 5de minuut was er de nodige commotie toen Mark Balmer fors doorging op Rob van Schijndel. Met name langs de lijn was er veel commentaar en de toon leek gezet. Roks hield vooralsnog de kaarten op zak, maar had het – zeker in de eerste helft – lastig om de zaak in de hand te houden. Nu moet worden gezegd dat de spelers elkaar niet naar het leven stonden, maar er werden geregeld wel pittige duels uitgevochten.
In de 8ste minuut werd het plotsklaps 1-0. Robin Smets speelde zich behendig vrij en schoof de bal in de uiterste hoek. Hierna volgde een periode van 'over en weer'. De Raven had meer balbezit, maar tot echte kansen leidde dit niet. BES-doelman Robert van der Palen had een relatief rustige middag. Pas in de 31ste minuut kreeg De Raven een goede mogelijkheid. Jasper Sint schoot de bal net naast. Een minuut of tien later was er een prima afstandsschot van Ricardo Daris, maar Van der Palen zag de bal tot zijn opluchting over zijn doel zeilen. En in de blessuretijd kwamen Jasper Sint en Gijs Wuijts een teenlengte te kort om een voorzet van Tom Simon af te ronden.
Eigen
Na de rust was de eerste grote kans opnieuw voor de bezoekers. Sint verscheen vrij voor Van der Palen, maar schoot te gehaast. Waar hij misschien de bal beter had kunnen afleggen op de vrijstaande Niels Peeters. In de 61ste minuut werd het uit het niets 2-0. Mark Balmer had een uitstekende actie in huis en zette de bal strak voor. Verdediger Sam van den Enden wilde de bal wegwerken, voordat Bart Winters gevaarlijk kon worden, maar hij verschalkte zijn eigen doelman Melvin Rombouts. De blijdschap van de thuisploeg was er uiteraard niet minder om.
Jonkman besloot te gaan wisselen, om wat extra zekerheid in te bouwen, maar Stijn Umans was nauwelijks in het veld gekomen, toen De Raven tegen scoorde. Peeters mocht aan de linkerzijde van het veld een vrije trap nemen en legde de bal op het hoofd van Wuijts, die ongehinderd kon inkoppen. Ook De Raven wisselde, jeugdspeler Stijn Clemens kwam in het veld voor Ricardo Daris. De gasten zetten aan voor een heus slotoffensief, maar BES kwam niet écht meer in de problemen. De vrolijkheid bij de roodwitten, na het laatste fluitsignaal van Roks, zei voldoende. Volgende week is het De Raven-Hapert en kan BES zomaar de lachende derde zijn.

Opstellingen:

BES: 1. Robert van der Palen, 2. Jeroen Evers, 3. Twan Bogers, 4. John van de Ven, 5. Ruud Maas (13. Stijn Umans), 6. Robin Smets, 7. Mark Balmer (14. Mark Gerrits), 8. Daan Bartels, 9. Rick Schoofs (12. Martijn Toonders), 10. Bart Winters, 11. Maikel van der Honing.

De Raven: 1. Melvin Rombouts, 2. Sam van den Enden, 3. Rob van Schijndel, 4. Stephan Frenken, 5. Ricardo Rombouts, 6. John van Herk, 7. Niels Peeters, 8. Ricardo Daris (12. Stijn Clemens), 9. Tom Simons, 10. Gijs Wuijts, 11. Jasper Sint.


©2017 Amateurvoetbal Eindhoven, op dit artikel rust copyright.

Reageren?

 Geef een reactie 

This is a captcha-picture. It is used to prevent mass-access by robots. (see: www.captcha.net)
Of reageer via Facebook
Eerdere reacties

Wedstrijd van de week

Nieuwsarchief Wedstrijd van de week

BES en De Raven (nog) niet goed genoeg voor promotie
(Door Willem-Jan Schampers)
logoBeterBike-Logo.png1.png
logomcbdirect.jpg
logoborrenbergs)nw)1.png
bannervdl.jpg
The Great Match.com
bannererbeekeukens(170).jpg
bannermaasmakelaars.jpg
bannerspitters.jpg
bannerhypotheekvisie.jpg
banneritelligence.jpg
bannerbandenservice8(home).png
bannersanidump(home).png
De Kruyff touringcars
bannerstadpaviljoen(art).png
bannerde-bengel.png
bannervan-t-hooft(home)nieuw.png
claessensvdrijt.jpg
logoballenkoning(home).png
bannersporthalhoeveland.jpg
bannerbasemans.jpg