Amateurvoetbal Eindhoven
logoclaesensvanderijtuitg(01).jpg
bannerbandenservice8(uitghometop1).png
Banneruitgelichthoeveland1.jpg
logobasemanstophome.jpg
van-t-hooftuitg..jpg
De Kruyff touringcars
spittersuitg.1.jpg
hypotheekvisieuitgelichtnieuw3.jpg
bannerborrenbergs(top)1.jpg
Image layer Slide thumbnail

Transferlijst. Overzicht bekend bij AVE (Update)

LEES MEER

Image layer Slide thumbnail

Speeldagenkalender 2017-2018 (Zuid I - II)

LEES MEER

Image layer Slide thumbnail

Tien vragen aan: Rudy Wetzel (Pusphaira)

LEES MEER

Image layer Slide thumbnail

Jos Beerens loopt 4-Daagse voor goed doel

LEES MEER

Image layer Slide thumbnail

AVE avond gezellig en druk op nieuwe locatie (Update)

LEES MEER

Image layer Slide thumbnail

Totaaloverzicht nacompetitie prom./degr.

LEES MEER

logoBeterBike-Logo.png(adv).png
bannererbee(aanbieding10).png
bannersanidump(slider)2.jpg
Brabant Sports
van'thooftvanrosmalen
Borrenbergs
bannertehgreatmatch(2).jpg
spitters.jpg
bannerbandenservice8(home).png
itelligence.jpg
bannermaasmakelaars.jpg
MCB Direct
vdl.jpg
bannersanidump.png
basemans.jpg
hypotheekvisie.jpg
bannerdekruyffhome(1).png
claessensvdrijt.jpg
sporthalhoeveland.jpg

12 maart 2017 | Nieuws

RKGSV terechte winnaar in Nuenense Derby


RKGSV is de terechte winnaar van de Nuenense dorpen derby tegen Nederwetten. Op sportpark De Koppel werd uiteindelijk riant gewonnen van de thuisploeg: 2-5. De belangrijkste man van de middag was aanvaller Lars de Groot. Met maar liefst drie doelpunten had hij een groot aandeel in de winst van RKGSV. Met de wedstrijdbal in zijn handen, kijkt de spits tevreden terug op de overwinning van zijn ploeg. "Het is lekker om een wedstrijd als deze te winnen. Helemaal als het om een derby gaat. Maar we hadden het wel eerder moeten beslissen vandaag. Er waren kansen genoeg om al eerder afstand te nemen van Nederwetten."

Want echt afstand nam RKGSV pas diep in de tweede helft. In het eerste bedrijf van de wedstrijd stond het al wel op een ruime voorsprong. De Groot wist na achttien minuten spelen optimaal te profiteren van een fout van doelman Koen Joosten. Deze liet de bal uit zijn handen glippen in zijn strafschopgebied en bood daarmee De Groot de perfecte kans om de 0-1 binnen te tikken. Tom Timmermans verdubbelde zo'n tien minuten later de score en even later was het De Groot die de 0-3 op het scorebord liet noteren.
Geen comeback
De wedstrijd leek al gespeeld te zijn. Totdat Niek Evers Nederwetten op slag van rust weer wat hoop gaf. Met een beheerst schot versloeg hij RKGSV-doelman Rob van Hoek. Het doelpunt bracht weer wat moed in de ploeg van trainer Dennis Wouterse. "We gingen er weer in geloven. En al helemaal toen we direct na rust de 2-3 maakten." Weer was Evers de man die scoorde. Het publiek, dat langs de lijn stond, begon zich op te maken voor een spectaculaire comeback. Maar een storm op het doel van Van Hoek bleef uit.

De tussenstand zorgde echter niet voor goed voetbal. Beide ploegen namen niet al te veel risico en daardoor bleef RKGSV redelijk eenvoudig overeind. De bezoekers wisten uiteindelijk twintig minuten voor het einde de wedstrijd op slot te gooien. De Groot liet met zijn derde treffer van de middag alle hoop bij Nederwetten verdwijnen. Maar de gifbeker was nog niet leeg voor de thuisploeg. Doelman Van Joosten haalde Gurkan Yavus neer. Yavus nam het slotkakkoord voor zijn rekening door de penalty te benutten.
Reëel
Na afloop was Wouterse erg realistisch over de kansen van zijn ploeg in het treffen met RKGSV. "We hebben erg veel persoonlijke fouten gemaakt. Onze keeper zag er vandaag verschillende keren niet goed uit. We hebben terecht verloren, maar het is niet zo dat zij nu zoveel klassen beter waren. Maar aan leuk meevoetballen heb je niet veel." De Groot vond het onnodig dat zijn ploeg een ruime voorsprong bijna uit handen leek te geven. "We waren gewoon even minder scherp en dan zie je dat zij terugkomen. Maar uiteindelijk hebben wij wel terecht gewonnen. We hebben als doel om aan het einde van de rit op een vierde plaats te eindigen in de vijfde klasse F. En daar draagt deze overwinning zeker aan bij."
Opstellingen

Nederwetten:
1. Koen Joosten, 2. Bart Sengers (3. John van de Velden), 4. Tom Raaijmakers (12. Pieter Donkers), 6. Willem van Rooij, 7. Ben van der Bruggen, 9. Christiaan Baaten, 10. Koen van Gorp, 11. Toon van Rooij, 14. Rick van Lieshout, 16. Hein Snellen van Vollenhoven, 18. Niek Evers

RKGSV: 1. Rob van Hoek, 2. Menno Vos (16. Rick van Dael), 3. Rainer van Bergen, 4. Biek Venhorst, 5. Tim van Gent, 6, Tim van Berlo, 7. Gurkan Yavuz, 8. Tom van den Berk (15. Sjoerd Timmermans), 9. Lars de Groot, 10. Michel Klaassen, 14. Tom Timmermans


©2017 Amateurvoetbal Eindhoven, op dit artikel rust copyright.

Reageren?

 Geef een reactie 

This is a captcha-picture. It is used to prevent mass-access by robots. (see: www.captcha.net)
Of reageer via Facebook
Eerdere reacties

12 maart 2017 om 20:30

Oplettende lezer zegt:

De keeper van RKGSV (Van Hoek) haalt Yavus (met een z gok ik) en RKGSV krijgt een penalty. Dat klopt natuurlijk niet. De keeper van Nederwetten heet Joosten


Overige Nieuwsitems

Nieuwsarchief Nieuws

RKGSV terechte winnaar in Nuenense Derby
(Door Gerard Verhagen)
logoBeterBike-Logo.png1.png
logomcbdirect.jpg
logoborrenbergs)nw)1.png
bannervdl.jpg
The Great Match.com
bannererbeekeukens(170).jpg
bannermaasmakelaars.jpg
bannerspitters.jpg
bannerhypotheekvisie.jpg
banneritelligence.jpg
bannerbandenservice8(home).png
bannersanidump(home).png
De Kruyff touringcars
bannerstadpaviljoen(art).png
bannerde-bengel.png
bannervan-t-hooft(home)nieuw.png
claessensvdrijt.jpg
logoballenkoning(home).png
bannersporthalhoeveland.jpg
bannerbasemans.jpg