Amateurvoetbal Eindhoven
logoclaesensvanderijtuitg(01).jpg
bannerbandenservice8(uitghometop1).png
Banneruitgelichthoeveland1.jpg
logobasemanstophome.jpg
van-t-hooftuitg..jpg
De Kruyff touringcars
spittersuitg.1.jpg
hypotheekvisieuitgelichtnieuw3.jpg
bannerborrenbergs(top)1.jpg
Image layer Slide thumbnail

Transferlijst. Overzicht bekend bij AVE (Update)

LEES MEER

Image layer Slide thumbnail

Speeldagenkalender 2017-2018 (Zuid I - II)

LEES MEER

Image layer Slide thumbnail

Tien vragen aan: Rudy Wetzel (Pusphaira)

LEES MEER

Image layer Slide thumbnail

Totaaloverzicht nacompetitie prom./degr.

LEES MEER

logoBeterBike-Logo.png(adv).png
bannererbee(aanbieding10).png
bannersanidump(slider)2.jpg
Brabant Sports
van'thooftvanrosmalen
Borrenbergs
bannertehgreatmatch(2).jpg
spitters.jpg
bannerbandenservice8(home).png
itelligence.jpg
bannermaasmakelaars.jpg
logomcbdirect1.jpg
vdl.jpg
bannersanidump.png
basemans.jpg
hypotheekvisie.jpg
bannerdekruyffhome(1).png
claessensvdrijt.jpg
sporthalhoeveland.jpg

5 maart 2017 | Nieuws

FC Eindhoven/AV pas laat voorbij EMK (Update)


Een sterk FC Eindhoven/AV heeft zondag het laaggeklasseerde EMK geklopt.

Een sterk FC Eindhoven/AV heeft zondag het laag geklasseerde EMK geklopt. Lange tijd hielden de Nuenenaren stand en creëerde via Tommie van Elst en Rik Slaats zelfs enkele grote kansen. In de tweede helft ging FC Eindhoven vol op jacht naar de overwinning. De ploeg van interim-trainer Peter Coumans kreeg uiteindelijk loon naar werken. Bas de Haas en Samir Belhadj bepaalden de eindstand op 0-2.
Vreemd genoeg was het na afloop assistent-trainer Raymond Hendrikx die namens de technische staf van FC Eindhoven de media te woord stond. 'Peter is met andere dingen bezig en heeft mij gevraagd het te doen. Geen probleem toch? Afgelopen donderdag hebben we de spelers flink aan hun vet gezeten en stonden sommige na de training haast over te geven langs de lijn. Het was ook wel nodig om de teugels weer strak te trekken, want we hadden al anderhalve week niks gedaan en natuurlijk zat ook de carnaval er nog tussen. De trainingsarbeid heeft resultaat gehad. Voetballen kunnen we wel, maar nu was ook de inzet uitstekend.'
Met een altijd maar sleurende Bas de Haas en een bij vlagen ongrijpbare Michel Leon-Payo was FC Eindhoven vanaf het begin de dominerende ploeg. De blauwwitten hadden daarbij de pech dat Karim Bali te weinig in het spel voor kwam en Jordi van Meurs goed aan de ketting lag bij zijn directe tegenstander. Reeds in de 4de minuut hadden de gasten de kans om op 0-1 te komen, maar Van Meurs stuitte op Ramon Leenen, de pas 17-jarige doelman van EMK. In de tegenstoot kreeg de thuisclub een beste kans, maar Dennis Degens kwam een teenlengte tekort.
Plaag
Ook hierna was FC Eindhoven de bovenliggende partij, maar EMK groef zich zeker niet in. De formatie van trainer Toon van der Loo kreeg enkele uitstekende mogelijkheden, maar met name Tommie van Elst, een plaag voor de Eindhovense defensie, had zijn vizier niet op scherp staan. In de 35ste minuut was EMK opnieuw bij de 1-0, toen Ruud Boerema, na een slippartij van Stanley Verbeek, alleen op doelman Remy Hendrikx kon afgaan. Zij inzet was echter ongecontroleerd en de bal verdween naast het doel.
Meteen na rust had FC Eindhoven op voorsprong moeten komen, maar het schot van invaller Bjorn Becker werd spectaculair gekeerd door Leenen. Hierna ontspon zich een wat gezapige partij. Er waren nauwelijks kansen te noteren en met name Bali en Van Meurs kregen niet écht voet aan de grond. Het gemis van Adil Zouthane laat zich in dergelijke situaties ook gelden. In de 64ste minuut was Rik Slaats dichtbij de 1-0 voor EMK, maar zijn schot werd van de doellijn gered. Niet veel later ging Van Elst op rechts goed door, maar ook hij kon Hendrikx niet in de problemen brengen.
Panklaar
Coumans bracht Samir Belhadj voor de moegestreden Richard Looijmans en dit bleek een gouden wissel. De behendige aanvaller was vrijwel meteen gevaarlijk en stond aan de basis van de 0-1. Hij speelde zich vrij en legde de bal panklaar voor De Haas, die hard en laag binnenschoot. In de 42ste minuut dwong hij doelman Leenen opnieuw tot een fraaie redding, om nauwelijks een minuut later alsnog een voorzet van Leon-Payo binnen te knikken. De Haas: 'Heerlijk toch als je zo'n spelers in je ploeg hebt. We houden zo nog enigszins de druk op Wilhelmina Boys. Al is de achterstand op de koploper wel heel behoorlijk...'
Opstellingen:

EMK: 1. Ramon Leenen, 2. Rick van der Hoeven, 3. Ruud van Helvert, 4. Tom Diender, 5. Rick Frederiks, 6. Ronnie Jansen, 7. Johan Janssen, 8. Dennis Degens (17. Jacky van Houtert), 10. Rik Slaats, 11. Ruud Boerema (14. Giel van Korven), 18. Tommie van Elst.

FC Eindhoven/AV: 1. Remy Hendrikx, 2. Stephanus Reker, 6. Richard Looijmans (5. Samir Belhadj), 7. Jordi van Meurs, 8. Bas de Haas, 9. Stanley Verbeek, 12. Gino de Wijs, 14. Rico Hendrikx (4. Bjorn Becker), 15. Karim Bali, 16. Batuhan Gunuc, 18. Michel Leon-Payo.


©2017 Amateurvoetbal Eindhoven, op dit artikel rust copyright.

Reageren?

 Geef een reactie 

This is a captcha-picture. It is used to prevent mass-access by robots. (see: www.captcha.net)
Of reageer via Facebook
Eerdere reacties

Overige Nieuwsitems

Nieuwsarchief Nieuws

FC Eindhoven/AV pas laat voorbij EMK (Update)
(door Willem Jan Schampers)
logoBeterBike-Logo.png1.png
logomcbdirect1.jpg
logoborrenbergs)nw)1.png
bannervdl.jpg
The Great Match.com
bannererbeekeukens(170).jpg
bannermaasmakelaars.jpg
bannerspitters.jpg
bannerhypotheekvisie.jpg
banneritelligence.jpg
bannerbandenservice8(home).png
bannersanidump(home).png
De Kruyff touringcars
bannerstadpaviljoen(art).png
bannerde-bengel.png
bannervan-t-hooft(home)nieuw.png
claessensvdrijt.jpg
logoballenkoning(home).png
bannersporthalhoeveland.jpg
bannerbasemans.jpg