Amateurvoetbal Eindhoven
logoclaesensvanderijtuitg(01).jpg
bannerbandenservice8(uitghometop1).png
Banneruitgelichthoeveland1.jpg
logobasemanstophome.jpg
van-t-hooftuitg..jpg
De Kruyff touringcars
spittersuitg.1.jpg
hypotheekvisieuitgelichtnieuw3.jpg
bannerborrenbergs(top)1.jpg
Image layer Slide thumbnail

Transferlijst. Overzicht bekend bij AVE (Update)

LEES MEER

Image layer Slide thumbnail

Speeldagenkalender 2017-2018 (Zuid I - II)

LEES MEER

Image layer Slide thumbnail

Tien vragen aan: Rudy Wetzel (Pusphaira)

LEES MEER

Image layer Slide thumbnail

Totaaloverzicht nacompetitie prom./degr.

LEES MEER

logoBeterBike-Logo.png(adv).png
bannererbee(aanbieding10).png
bannersanidump(slider)2.jpg
Brabant Sports
van'thooftvanrosmalen
Borrenbergs
bannertehgreatmatch(2).jpg
spitters.jpg
bannerbandenservice8(home).png
itelligence.jpg
bannermaasmakelaars.jpg
logomcbdirect1.jpg
vdl.jpg
bannersanidump.png
basemans.jpg
hypotheekvisie.jpg
bannerdekruyffhome(1).png
claessensvdrijt.jpg
sporthalhoeveland.jpg

21 februari 2017 | Nieuws

Bladella wil geroyeerde spelertjes snel weer laten voetballen


De club wil tot een compromis komen waarbij het vastgestelde beleid leidraad kan blijven en de jongens weer snel kunnen voetballen.


'BLADELLA KOMT HIER STERKER UIT !'
Dat vertelde Pim Lavrijsen, de jeugdvoorzitter, met rechte rug aan het einde van de meest turbulente dag in de lange geschiedenis van Bladella. Na een wel heel turbulente week: "Wij worden hier sterker van, zeker weten!"

Na de eerste publiciteit van woensdag werd er op die donderdag een diarree van kritiek, verwensingen en bedreigingen over de Bladelse voetbalclub uitgestort. Maar de storm werd kranig doorstaan. Met als boegbeeld secretaris Jac van der Aa, werd iedereen vriendelijk te woord gestaan met dezelfde mededeling: het bestuur voert de afspraken die in de ledenvergadering zijn gemaakt uit. En die afspraken zijn duidelijk: als de contributie niet wordt betaald wordt er niet gevoetbald.

Begrijpelijk dat de aandacht eerst uitging naar de vier jongens die nu dus van het voetballen uitgesloten zijn. Het is jammer dat zij niet meer met hun vriendjes in de blauwwitte kleuren kunnen voetballen. Dat doet zeer, ook bij de Bladella-bestuurders. Daarover kan geen misverstand bestaan. Om dat te voorkomen zijn er de laatste tijd vanuit de club pogingen gedaan om tot een oplossing te komen. De ouders zijn daar niet op in gegaan omdat ze de contributie te hoog vinden en het daarbij niet passend vinden dat hun kinderen om een actieve bijdrage wordt gevraagd.

Alleen maar verliezers
Bladella betreurt het dat door de enorme golf van publiciteit niet alleen de belangen van de club maar ook die van de sponsoren en de vaste supporters geschaad zijn. In feite zijn er alleen maar verliezers, de kinderen die niet meer mogen voetballen voorop. Door de mogelijkheden van de moderne media kan iedereen iedereen bereiken met alle mogelijke waarheden, halve waarheden en onwaarheden. Er is sinds woensdag in de publiciteit razendsnel een proces op gang gekomen dat Bladella niet in de hand had.

Al vóór het weekend kwam er een kentering. Natuurlijk bleven er vragen bij de strafmaat die Bladella had toegepast. De KNVB kwam al heel snel met een oordeel: 'het bestuur moet zijn beslissing terugdraaien'. Maar er kwamen steeds meer steunbetuigingen, in media en via de mail, voor het duidelijke standpunt en de correcte manier waarop het bestuur van Bladella was opgetreden. Sponsoren reageerden positief en andere verenigingen toonden veel begrip en lieten blijken met dezelfde problemen te kampen.

Lidmaatschapsconsumentisme
Sportverenigingen, maar die niet alleen, hebben een gebrek aan financiële middelen. Een hogere contributie is voor een deel de oplossing. Het aandeel van de sponsoring kan misschien nog wat worden uitgebreid. Maar daarbij is er voor de toekomst een ander en veel groter probleem. De clubs hebben last van 'lidmaatschapsconsumentisme'. Minder dan in het verleden zien de ouders van jeugdleden, en ook seniorenleden, het als hun taak de vereniging actief te ondersteunen. De clubbinding van de leden is al langere tijd een stuk minder dan voorheen. Bij Bladella staat dit onderwerp daarom ook al sinds lang op de kalender.

De oorzaken zijn maatschappelijk: meer individualisme, meer kansen op een eigen ontplooiing, meer digitale wereld, meer afspraken, minder tijd.... De oorzaken zijn bekend maar we hebben geen echte oplossing, voorlopig nog niet. Verenigingen die van de leden vrijwilligerswerk vragen lijken tegen de tijdgeest in te roeien. Ze willen iets dat niet meer kan, zo lijkt het. De andere oplossing lijkt een verdere professionalisering van het kader bij de clubs, deze keer niet bedoeld om de al vermoeide vrijwilligers te scholen maar om echte vakmensen in dienst te nemen en die ook te betalen. Als dat de toekomst wordt, ontkomt geen enkele sportclub aan een formidabele verhoging van het contributiegeld. En dat wil ook niemand.

Bladella komt hier sterker uit!
Jeugdvoorzitter Pim Lavrijsen legt het nog een keer uit. "Bladella gaat inzetten op meer vrijwilligers. Er moeten leden komen die een deel van hun tijd aan de club willen geven, als scheidsrechter, om de vuile shirts te wassen, als medewerker in de snackhoek. Ik ben er van overtuigd dat de leden en hun ouders dit gaan beseffen. Juist nu zullen zij zich dat realiseren. Daarom is de heisa van afgelopen week niet voor niets geweest." De voorzitter nodigt de ouders van de betreffende jeugdleden weer uit voor een gesprek. "Ik wil tot een compromis komen waarbij het vastgestelde beleid leidraad kan blijven en de jongens weer snel kunnen voetballen. En misschien komt er nog wel een bloemetje voor die ouders omdat de problematiek van de vrijwilligers door hun actie weer eens nadrukkelijk op de kaart is gezet."

 


©2017 Amateurvoetbal Eindhoven, op dit artikel rust copyright.

Reageren?

 Geef een reactie 

This is a captcha-picture. It is used to prevent mass-access by robots. (see: www.captcha.net)
Of reageer via Facebook
Eerdere reacties

Overige Nieuwsitems

Nieuwsarchief Nieuws

Bladella wil geroyeerde spelertjes snel weer laten voetballen
(Pim Larvijsen)
logoBeterBike-Logo.png1.png
logomcbdirect1.jpg
logoborrenbergs)nw)1.png
bannervdl.jpg
The Great Match.com
bannererbeekeukens(170).jpg
bannermaasmakelaars.jpg
bannerspitters.jpg
bannerhypotheekvisie.jpg
banneritelligence.jpg
bannerbandenservice8(home).png
bannersanidump(home).png
De Kruyff touringcars
bannerstadpaviljoen(art).png
bannerde-bengel.png
bannervan-t-hooft(home)nieuw.png
claessensvdrijt.jpg
logoballenkoning(home).png
bannersporthalhoeveland.jpg
bannerbasemans.jpg