‘Beter’ RKGSV baalt van gelijkspel in topper tegen koploper Bergeijk

Uiteindelijk kon trainer Pierre van den Eeden van RKGSV wel leven met gelijkspel (1-1) tegen koploper Bergeijk, maar hij kon het ook niet nalaten om te benadrukken dat hij zijn ploeg wel de betere ploeg vond. Het veldoverwicht leverde overigens nauwelijks serieuze kansen op, zodat een puntendeling wel het meest logisch was. Twee strafschoppen betekende ook twee doelpunten.

Door Willem-Jan Schampers

Het blijft hierdoor ongemeen spannend in de vierde klasse E. Unitas’59 en Bergeijk voeren de ranglijst aan, met 35 punten uit 16 wedstrijden. Dommelen volgt op twee punten en RKGSV op drie. De rest van de ploegen doet niet meer mee om de titel.

“Daarom is het zuur dat we vandaag twee punten verliezen”, oordeelde RKGSV-doelman Tommy van de Gevel. Hij ‘veroorzaakte’ de strafschop waardoor Bergeijk op 1-0 kwam, maar bezwoer na afloop dat hij ‘puur de bal’ speelde. “De scheidsrechter zag het echter anders. Heel jammer, want ik vond ons echt veel beter dan Bergeijk.”

Ook de ervaren goalie moest echter toegeven dat zijn ploegmaten, ondanks het betere veldspel, niet erg veel kansen konden creëren. En anders was daar altijd nog doelman Daan Bauhaus. De kleine doelman – vorige week tegen De Raven ook al een van de uitblinkers – heerste in zijn doelgebied en had in de 50ste minuut een zeer fraaie redding in huis, op een gevaarlijke vrije trap van Mike van den Berk. Het was toen overigens nog 1-0 voor Bergeijk en het leek er niet op dat RKGSV nog langszij zou komen.

Onberispelijk
De gelijkmaker kwam er echter alsnog, want scheidsrechter Van Knegsel legde in de 85ste minuut de bal opnieuw op de stip, na een ongelukkige handsbal van Len Rutten. Waar Stijn Cuypers in de eerste helft onberispelijk vanaf elf meter scoorde, was het nu Daan van Erp die beheerst de 1-1 aantekende. RKGSV ging nog voor de winst en had bijna succes. Een voorzet vanaf rechts werd bij de tweede paal snoeihard tegen de onderkant van de lat geschoten door Marco Raaijmakers. ‘Geen doelpunt’, oordeelde Van Knegsel.

Bergeijk kwam hier dus goed weg, maar had nauwelijks een minuut later ook reden tot klagen. De bal werd met de arm gekeerd door een verdediger van RKGSV. Zo leek het althans, maar de scheidsrechter weigerde een tweede strafschop aan de thuisclub te geven. Tot opluchting van RKGSV-trainer Van den Eeden: “Ik kon het niet goed zien, maar als het inderdaad hands was, hebben we geluk gehad. Weet je, ik kan hier ook wel roepen dat die bal van ons achter de lijn was, maar dat is onzin. Wij kunnen dat aan de zijlijn helemaal niet beoordelen.”

Tang
En zo eindigde de topper tussen Bergeijk en RKGSV op 1-1. Na een aantrekkelijke eerste helft, werd het na rust een stuk minder. De Gerwenaren vielen aan, maar moesten beducht blijven voor de snelle tegenstoten van Bergeijk. Colin Bergmans en Piet Michielse zaten echter goed in de tang bij hun directe tegenstanders en kwamen nauwelijks gevaarlijk voor het doel van Van de Gevel. De grootste kans van de geelblauwen was in de 23ste minuut, toen Cuypers op aangeven van Jop Lavrijssen de bal van dichtbij hoog over schoot. Verder waren er geen kansen te noteren. Ook voor RKGSV niet trouwens…

OPSTELLINGEN:

Bergeijk: 1. Daan Bauhaus, 2. Jop Lavrijssen, 3. Len Rutten, 4. Tijs van de Laar, 5. Bram Bax, 6. Tom Huijzers, 7. Samim Yusofi (17. Bastian Rondeel), 8. Ward Cox, 9. Piet Michielse (16. Gijs Jansen), 10. Stijn Cuypers, 11. Colin Bergmans.

RKGSV: 1. Tommy van de Gevel, 2. Joey Maas, 3. Joey van den Berk, 4. Marco Raaijmakers, 5. Tom van den Berk, 7. Daan van Erp, 8. Bjorn Kreemers (Thomas van Nisselrooij), 10. Mike van den Berk, 11. Daan de Loo, 14. Gijs Vorstenbosch, 15. Pim Simons.

Teun Vereiken
24 maart 21:25
Vroeger had Gerwen nog een fijn back. Niets vergeleken met nu. Hoop dat nieuw Woensel Kampioen wordt
Martin Swinkels
22 maart 12:26
Deze wedstrijd stond onder leiding van scheidsrechter Collin van Knegsel uit Veldhoven. Hij leidde deze wedstrijd op een uitstekende wijze.
Flip van de Polder
18 maart 10:14
Mijn broer Joep en Ad Willems maaien het spreekwoordelijke kunstgras weer voor mijn voeten weg. Tip van Flip: Om zoals gisteren van RKGSV te mogen blijven genieten behoeft de Polder misschien ook wel kunstgrassprieten?!!
Kenner
18 maart 9:59
RKGSV of Dommelen zal de titel pakken.
Fer
17 maart 22:07
Fer was de man van de 3e helft! Genoten met z’n allen!
Tom b
17 maart 21:35
Nemen jullie Tom van de berk dan over van rkgsv ?
Peter de vries
17 maart 21:25
Job is een geweldige back frivole speler met een uitstekend in vorm verkerend kapsel zoals betty rizzo uit de film grease
@Joep
17 maart 20:37
Heb inderdaad vernomen dat de rechtsback van Bergeijk (Jobke) in de gaten gehouden wordt door diverse 2e/1e klasse clubs. Hopelijk heeft Bergeijk iets te bieden om deze geweldige speler/clubman binnenboord te houden.
Hans Cokx
17 maart 20:24
Eens met jou Ad, was een hele leuke wedstrijd met een hoog niveau voor een vierde klasse
Topper
17 maart 20:10
Ad je bent een topper. 😘
Ad Willems
17 maart 20:07
Eerlijk is eerlijk, Gerwen speelde vandaag beter als onze jongens, constant druk naar voren en daar hadden we moeite mee, het was een behoorlijk goed niveau wat beide teams lieten zien en mogelijk mogen we niet klagen met 1 punt
17 maart 20:05
Aanvoerder van bergeijk gaat volgende week mee op tour met rob scheepers. Theater op ten top
Joep van de Polder
17 maart 19:53
Fantastische pot van Gerwen. Jammer dat nummer 5 weer geschorst is volgende week. Fijne voetballer. Rechtsback van Bergeijk kan ook wel hogerop. Ervaren spits van Bergeijk gaan we morgen zoeken in de tas bij de centrale verdedigers van Gerwen
Henri de vries
17 maart 19:45
RKGSV het ploegje dat volgens iedereen maar op de counter speelt 😂… vandaag bergijk en voor de tweede helft alle hoeken van het veld laten zien.. zo doorgaan en dan kunnen we plattekar gaan bestellen.. 9 wedstrijden ongeslagen 👌