Zaalvoetballers FC Eindhoven winnen van ZVV Den Haag

Nadat FC Eindhoven vorige week van stadgenoot ZVV Eindhoven verloor, wist FC Eindhoven zich tegen het inmiddels gedegradeerde ZVV Den Haag te revancheren. In een waar doelpuntenfestijn werd de formatie uit Den Haag op een fikse 12-4 nederlaag getrakteerd. Door onder meer een hattrick van Saadouini en Martinus en twee doelpunten van St. Juste en El Attabi nam FC Eindhoven in eigen huis ruim afstand van de formatie van ZVV Den Haag. De Blauw-Witten houden daarmee zicht op het behalen van de play-offs.

Eerste helft
ZVV Den Haag kwam zaterdag als beste uit de startblokken. Het was Amheye die de eerste mogelijkheid van de formatie uit Den Haag wist te verzilveren. De ervaring van Saadouni kwam vervolgens goed van pas. Hij maakte de gelijkmaker, wist met een listig puntertje de formatie uit Eindhoven op voorsprong te zetten en stelde vervolgens St. Juste in staat om de 3-1 te maken. In een helft waarin FC Eindhoven de overhand had, en ZVV Den Haag enkele malen gevaarlijk was op de counter, maakte beide ploegen nog één doelpunt.

Tweede helft
Na rust ontspon zich een ware titanenstrijd. Door direct na rust binnen één minuut het net te vinden (de 4-3) wist ZVV Den Haag de wedstrijd spannend te maken. Vier minuten later was er vier maal gescoord en wist FC Eindhoven de wedstrijd in het slot te gooien. Door drie doelpunten binnen korte tijd te scoren werd de marge weer drie in het voordeel van de Blauw-Witten.

Rode kaarten
Tien minuten voor tijd ging het mis aan de zijde van ZVV Den Haag. Na een tweede gele kaart van Isik had Dhanai in dermate onwenselijke bewegingen en bewoordingen commentaar op het arbitrale trio dat dit hem eveneens op een tweede gele prent kwam te staan. Hij mocht hevig protesterend de kleedkamers gaan opzoeken.

Debuut Willems
Doelman Ian Willems maakte vandaag overigens verdienstelijk zijn debuut bij de Blauw-Witten. Met enkele keurige reddingen wist hij zijn eerste wedstrijd voor FC Eindhoven glans te geven.

Volgende week speelt FC Eindhoven een voor haar uiterst belangrijke uitwedstrijd tegen Groene Ster. De wedstrijd in sporthal Baskensburg (President Rooseveltlaan 733, 4383 NG te Vlissingen) begint op vrijdag 29 april om 20.30.