Wedstrijdverslagen districtsbeker

Groene Ster - Beerse Boys: 3-1

Uitstekende wedstrijd Beerse Boys tegen Groene Ster

Na het debacle in de thuiswedstrijd tegen Chevremont heeft Beerse Boys zich uitstekend gemanifesteerd in Heerlen tegen hoofdklasser Groene Ster. Het begin van de wedstrijd was nog weinig hoopvol: in de 3e en 6e minuut scoorde spits Randy Grens voor Groene Ster, waarbij hij overigens niet te klagen had over de beslissingen van de scheidsrechter. Maar Beerse Boys herpakte zich en groeide in het restant van de eerste helft in de wedstrijd. De gedegen opbouw van achteruit leidde tot diverse hoekschoppen en enkele aardige kansen. Uit een daarvan leek Jannes Mulders in de 40e minuut te gaan scoren, maar zijn inzet werd van de lijn getrapt. Jannes zelf was toen al door keeper Geoffrey Jacobs met een overtreding gestopt, zodat de scheidsrechter alsnog een strafschop toekende. Rob van Bijsterveldt schoot zuiver raak: 2-1 in de 41e minuut.

Na de pauze speelde de wedstrijd zich voornamelijk af op de helft van Groene Ster. Beerse Boys had duidelijk het betere van het spel en doelman Koen van Kollenburg hoefde slechts sporadisch in actie te komen. Het leidde tot voldoende kansen voor de gelijkmaker. Pepijn van Spreuwel kreeg de beste in de slotfase, maar hij mikte uit een voorzet van Pim Vingerhoets naast de eerste paal, terwijl de verre hoek 'open lag'. In de derde minuut van de extra tijd kwam de 3-1 nog op het scorebord toen de snelle spits Randy Grens de laatste Beerse verdediger eruit sprintte en Koen van Kollenburg kansloos liet.

Opstelling Beerse Boys: Koen van Kollenburg; Bob Smolders, Stijn van Heerbeek, Rob van Bijsterveldt, Joost Schapendonk; Bram Gooskens, Ronnie Pijnenburg (30. Bart den Otter); Daan Mulders, Niels van Heerbeek (86. Niek van Gestel), Jannes Mulders (46. Pepijn van Spreuwel), Pim Vingerhoets.

Longa - Marvilde: 2-3

Marvilde overtuigend door naar tweede ronde beker

Na de vriendschappelijke wedstrijden en toernooien is dan eindelijk het officiële deel van de voorbereiding begonnen. De poulefase van de beker wordt vaak nog als voorbereiding gezien, maar moet toch ook gezien worden als laatste test voor de competitie. Marvilde is dit seizoen ingedeeld bij DSC (3e klasser uit Kerkdriel), Hilvaria (3e klasser uit Hilvarenbeek) en Longa (2e klasser uit Tilburg). Het zou dus uit moeten draaien op een tweestrijd tussen Longa en Marvilde voor het bereiken van de tweede ronde. Beide teams winnen de eerste wedstrijd met 5-0. Marvilde thuis tegen DSC, doelpuntenmakers Tayfun Yilmaz, Erwin Isbouts, Jasper Jakobs, Danny Das en Rick van den Bogaard. De tweede wedstrijd wordt door Longa gewonnen met 1-0 en door Marvilde met 2-1 (2x Erwin Isbouts). Hierdoor gaan Marvilde en Longa op de laatste speeldag uitmaken wie doorgaat. Marvilde heeft door het meer gescoorde doelpunt voldoende aan een gelijkspel.

Longa is gedegradeerd uit de 1e klasse en zou dus de betere moeten zijn. Zij begonnen dan ook sterker en feller aan de wedstrijd en hadden in de 4e minuut op voorsprong moeten komen. Door een misverstand in de verdediging van Marvilde mocht Ginuwine Abagi alleen op Sten Otter af gaan. Op de rand van het strafschopgebied plaatste hij de bal net naast het doel. Gedurende de tweede helft werd het spel van Longa steeds slordiger, maar ook Marvilde kon hier geen kansen tegenover zetten. Uiteindelijk zorgde balverlies van Longa voor het openingsdoelpunt van Marvilde. De bal werd verloren op eigen helft en door een snelle aanval tussen Tayfun Yilmaz, Jasper Jakobs en Danny Das kwam de bal uiteindelijk op de rand van het strafschopgebied bij Danny terecht. Danny schoot de bal over de keeper in het dak van het doel, 0-1. In de 9e minuut na de rust werd Danny Das neergelegd in het strafschopgebied. Erwin Isbouts wist wel raad met de toegekende strafschop, 0-2. Tien minuten later werd Tayfun Yilmaz diep gestuurd op rechts. Zijn voorzet werd eenvoudig midden voor het doel op 5 meter ingetikt door Gijs Kiebert, 0-3. Twee minuten later weer een voorzet vanaf rechts van Tayfun. Deze keer door de lucht en bij de tweede pal kopte Erwin Isbouts helemaal vrij, goed in, maar toch wist de keeper de bal nog miraculeus te redden. In principe was het wachten op meerdere doelpunten van Marvilde, maar daar leek in de 69e minuut ineens verandering in te komen. Een voorzet vanaf links van Abagi werd binnengegleden door Stijn Louwers, 1-3. Hierna kreeg Longa weer een beetje hoop, maar het moest wachten tot de 85e minuut om dichterbij te komen. Na hands van Erwin Isbouts mocht Herjan Lamberink een strafschop nemen. Hij faalde niet, 2-3. Verder kwam het niet en Marvilde haalde prima de volgende ronde van de beker. Die volgende ronde zal normaal gesproken in het laatste weekend van oktober gespeeld worden.

ODC - Oirschot Vooruit: 1-2

Vanmiddag heeft ons vaandelteam de laatste bekerwedstrijd in Boxtel tegen ODC winnend afgesloten. Op basis van een beter doelsaldo zijn het toch de Boxtelnaren die door gaan naar de volgende ronde en is OV uitgeschakeld.

Na een flitsende start van OV met enkele mooie aanvallen over de flanken en een schot wat net over ging van Koos Gloudemans, werd het initiatief na 15 minuten overgenomen door de tricolores uit Boxtel. In de 19e minuut was er een open kans voor het doel van Menno Kuulkers maar deze werd jammerlijk gemist door ODC. Een minuut later kon de bal nog net voor de doellijn worden weggewerkt door Joost Kemps. Weer enkele minuten later was het wel raak. Na een aanval over rechts werd de bal voorgegeven en binnengekopt door een van de spitsen van ODC, 1-0. OV paste een wissel toe, vleugelspeler Kay Laenen werd gewisseld voor A-junior Daan Hagemeier. Vlak voor rust kwam OV op gelijke hoogte door een leep schot van middenvelder Paul Stamps wat in de verre hoek belandde. Ruststand 1-1.

Na rust was OV de betere partij en dat resulteerde in enkele corners en vrije trappen die helaas geen doelpunten opleverden. Job van Gestel (eveneens A-junior) kwam in de 50e minuut in het veld voor Harun Canic. Nadat Sjoerd van de Wal de ver voor zijn doel staande keeper al een keer had getest op een afstandschot was het in de 68e minuut Fons Meeuwis die van grote afstand de keeper verschalkte met een mooie lob, 1-2. ODC kwam wat meer uit haar schulp maar wist dat het met een kleine nederlaag of gelijkspel voldoende zou hebben om door te bekeren. Zo was er nog een open kans voor ODC in de 81e minuut maar ook dit schot ging van dichtbij hoog over het doel van Menno Kuulkers. Er vielen nog diverse gele kaarten in de 2e helft, misschien dat het te maken had met wat oververhitting door de enorme temperatuur op en rond het veld.

DBS - Steensel: 3-1

Vandaag de 3de bekerwedstrijd voor beide ploegen waarbij er niets meer op het spel staat doordat DBS met 6 punten al geplaatst is voor de volgende ronde. het begin van de wedstrijd oogt aan beide kanten wat rommelig en in de 9de min moet keeper Tim Ter Haar van DBS een mooie redding verrichten op een harde knal van de spits van Steensel. DBS blijft de aanval zoeken en dat word beloond doordat Andrico van Hasselt in de 1de min een foutje in de verdediging van Steensel afstraft en de bal mooi afmaakt, 1-0. In de 20ste min krijgt een verdediger van DBS de bal ongelukkig tegen zijn onderarm in de 16 meter en dit word bestraft door de Scheidsrechter met een penalty, F. Saris van Steensel heeft hier geen moeite mee en schiet de bal cool binnen in de 21ste min, 1-1. Lang kan Steensel niet genieten van de tegengoal, want 1 min later komt DBS wederom op voorsprong als Dennis van der torren een mooie diepe bal meegeeft op Edwin Riestra die met een sprintje over links voorbij de verdediger van Steensel de 16 meter inloopt en de bal netjes binnenschiet, 2-1. Andrico van Hasselt kopt in de 33ste min net naast op een voorzet van Edwin Riestra van DBS.
In de 40ste min moet Keeper Tim Ter Haar van DBS opnieuw redding brengen op een schot van Joost van Nunen van Steensel, die aan de bal kwam uit vermeent buitenspel, maar niet gevlagd, ruststand 2-1.

DBS pakt het goed op in de 2de helft en blijft aanvallen, in de 48ste min valt de derde goal als toon Sweegers van DBS de bal kan intikken ui t een corner van Edwin Riestra, 3-1. DBS blijft doorgaan met aanvallen en Steensel krijgt het steeds moeilijker, toch krijgen ze in de 60ste min een kans, waarbij Keeper Tim Ter Haar wederom heldhaftig optreed en de inzet van kortbij weet te keren. Andrico van Hasselt van DBS krijgt in de 64min een mooie schietkans op aangeven van Yurjen de Jongh. In de 73ste min is het weer Keeper Tim Ter Haar die DBS red van een tegengoal met een goede sliding in de baan van de bal. René de Vries van DBS krijgt in de 82ste min nog een goede doelkans, maar daar blijft het bij en word de eindstand bepaald op 3-1.
Hoewel de wedstrijd nergens meer om ging behalve de overwinning was DBS toch te sterk vandaag en kon zelfs met een enigszins aangepast team makkelijk de overwinning binnenhalen.

Were Di - Hoogeloon: 1-3

Het vaandelteam van Hoogeloon speelde een prima wedstrijd in Tilburg. Op een broeierige en warme zondag werd met 1-3 gewonnen tegen Were Di, uitkomend in de 4e klasse E. Hierdoor komt Hoogeloon op de 2e plaats in de poule.

Zonder de geblesseerde Frank Waterschoot maar met Jasper van Beers op zijn plaats, was het begin voor de thuisploeg die direct na de aftrap een serieuze kans kreeg, maar deze door goed keeperswerk van Stan Conjaerts werd verijdeld. In de loop van de eerste helft kreeg de Hoogeloonse formatie steeds meer vat op het spel en wist ook enkele kansjes te creëren. In de 15e minuut kreeg Yanninck Sol een diepe bal van Bob de Jong net niet onder controle. In de 30e minuut van de eerste helft stond Sjoerd de Laat aan het begin van een schitterende aanval. Hij legde de bal met buitenkans rechts panklaar op de pantoffel van spits Niels Luijten die met dit buitenkansje wel raad wist. Met een geplaatst maar toch hard diagonaal schot gaf hij de keeper van Were Di geen schijn van kans en stond er een verdiende 0-1 op het scorebord.

5 Minuten voor het rustsignaal kwam Yannick Sol goed door op rechts en sneed naar binnen toe. Het schot met links werd echter door de goalie van Were Di gestopt. Toch was dit niet het einde van de 1e helft. Uit een prima voorgegeven vrije trap van deze zelfde Yannick Sol, was het opnieuw Niels Luijten die prima in de lange hoek binnenkopte en hiermee 0-2 op het scorebord bracht.

In de 2e helft was Hoogeloon minder gevaarlijk maar liet wel een goed verzorgd en opbouwend spel zien. Toch kwam Were Di nog terug in de wedstrijd toen de spits op de 16 meter met een volley keeper Conjaerts het nakijken gaf. Dit gaf de thuisploeg weer hoop, maar grote kansen bleven uit. Met een snelle counter werd Hoogeloon nog gevaarlijk, maar de goed mee opkomende Jurgen van Beers zag zijn schot rakelings over het doel van de tegenstander gaan. De goed spelende Yannick Sol werd nog gewisseld door Dirk Moonen, die zich de laatste 10 minuten nog verdienstelijk maakte op het middenveld, maar die ook zag dat Were Di alles op alles zette voor de gelijkmaker. Toch was het Hoogeloon die in de 87e minuut Were Di het nekschot gaf met een doelpunt van Jesper Bolte die van dicht bij de goal de bal kreeg toegespeeld door Sjoerd de Laat. Bolte schoot onberispelijk binnen en de wedstrijd werd met 1-3 afgefloten door de goed leidende scheidsrechter. Kortom een welverdiende winst met goed verzorgd spel. Volgende week wacht de lastige 1e competitiewedstrijd tegen de Raven uit en in Luijksgestel.

2e Poulewedstrijden

Hilvaria - Marvilde: 1-2

Hilvaria verliest ook 2e bekerwedstrijd
Nadat het afgelopen zondag met 5-0 onderuit ging tegen Longa, verloor hilvaria ook zijn 2e thuiswedstrijvan van Marvilde: 2-1

Afgelopen dinsdagavond werd in Hilvarenbeek de tweede bekerwedstrijd gespeeld tussen Hilvaria en Marvilde. Na een 0-2 ruststand, wist hilvaria in de tweede helft slechts één keer iets terug te doen en was de eindstand 1-2. Anders dan de uitslagen doen vermoeden houdt men bij Hilvaria een positief gevoel over aan de eerste officiële wedstrijden van het seizoen. Het wist zich goed te weren tegen twee (vermoedelijke) hoogvliegers in de 2e klasse.

De eerste heflt van de wedstijd was een wedstrijd met weinig grote kansen. Marvilde had het balbezit en probeerde via combinatievoetbal een doelpunt te forceren. Dit lukte slechts één keer in de 25e minuut. Hilvaria leed balverlies op de eigen heflt en met een combinatie door het midden kwam men alleen voor de keeper. Deze werd bekwaam omspeeld en de bal kon in het lege doel worden geschoven. Het duurde echter niet lang voor Hilvaria een goede kans kreeg op de gelijkmaker. De gevaarlijkste man aan Hilvaria zijde was Joerie ven Rijswijk, maar hij kwam in de eerste helft nog niet tot scoren. Vlak voor rust een domper voor Hilvaria toen een harde en lage vrije trap van richting werd verandert en in de lege hoek van het doel verdween. Rust 0-2.

In de tweede helft ontwikkelde zich een open wedstrijd. Dit resulteerde voor Hilvaria in de aansluitingstreffer van Joerie van Rijswijk. Door goed storen van Nick Spitters werd de val veroverd op het middenveld en kon Joerie van Rijswijk vrij voor de keeper gezet worden. Aan beide kanten kwamen er vervolgens een aantal goede mogelijkheden op een treffer, maar deze viel niet meer. Ook niet toen Marvilde noodgedwongen met 10 man kwam te spelen. Marvilde kreeg met een blessuregeval te maken nadat het drie keer had gewisseld.

Hoogeloon - Dees: 7-2

In een knotsgekke wedstrijd kwam DEES in no time op een 0-2 voorsprong, waarna de thuisclub razend snel op gelijke hoogte kwam, om daarna gemakkelijk uit te lopen naar 7-2

Hoogeloon begon sterk aan de wedstrijd, en al na 2 minuten was Jordy Bruininx er alleen door, maar strandde op de doelman. Op een voorzet van rechts kwam hij een teenlengte te kort. In de volgende minuten liet Hoogeloon verdedigend wat steekjes vallen. Youp van de Ven schoot voor DEES op de lat, en even later schoot Floris Franssen na een goede combinatie fraai binnen. Binnen 10 minuten werd het 0-2. Na een snelle tegenstoot werd goed breed gelegd, en kon Mitchell Smits simpel binnen schuiven. Een minuut later kwam Hoogeloon terug tot 1-2. Jordy Bruininx werd goed weggestuurd door Niels Luyten en met een geplaatst schot liet hij de doelman kansloos. Na een kwartier viel de gelijkmaker. Een prima voorzet van Hans van der Heijden werd door wederom Bruininx binnen gekopt. De thuisclub had er zin in, en 5 minuten later werd het 3-2. Nu was Niels Luyten de doelpuntenmaker. Jurgen van Beers tekende in de 20ste minuut voor 4-2 op aangeven van Hans van der Heijden, en een vrije trap van Yannick Sol ging maar net langs de verkeerde kant van de paal.

In de tweede helft werd het even onvriendelijker en na een grove overtreding, moest Jordy Bruininx met een zware blessure van het veld. Niels Luyten schoot nog eens rakelings naast. Yannick Sol tekende voor 5-2, en een paar minuten later maakte Niels Luyten er 6-2 van. Vijf minuten voor tijd bracht Yannick Sol nog de 7-2 eindstand op het bord

DBS - Knegselse Boys: 4-2

DBS begint gretig en fris aan de wedstrijden dat resulteert in de 2de min tot een doelpunt van Robin van der Vorst die de bal in de 16 voor zijn voeten krijgt en de bal makkelijk kan intikken, 1-0. Knegsel doet in de 5de min al iets terug als Hein Willems een vrije trap net buiten de 16 mooi binnen schiet, 1-1. DBS blijft de aanval zoeken en in de 13de min stuurt Rob Verhaegh Edwin Riestra weg over links die de bal kan voorgeven op spits Willem van der Geest en die faalt niet, 2-1. Knegselse Boys komt weer op gelijke hoogte in de 25ste min als een verdediger van DBS de bal mist na een stuit en zo terecht komt bij Jarno Wilting, die de bal makkelijk kan afmaken, 2-2. Op wat kansen over en weer, gebeurt er niets meer voor rust, ruststand 2-2.
DBS gaat in de 2de helft gestaag verder en komt in de 52ste min via een mooi afstandsschot van Robin van der Vorst op 3-2, nadat spits Willem van der Geest de bal net voor zich langs liet gaan. Knegselse Boys heeft het moeilijker in de 2de helft en komt niet veel meer aan aanvallen toe. DBS wel en komt op 4-2 via een mooi droge knal nota bene met links van Toon Sweegers, waar hij de keeper kansloos laat. Nog een kansje voor DBS in de 83ste min via Edwin Riestra waarbij hij de bal vanaf links net voorbij de goal krult, naast helaas. Eindstand 4-2.

Het was de wedstrijd van de vele gemiste kansen van DBS waardoor de uitslag lager uitpakte dan nodig was, wel een verdiende overwinning.

Eerste poulewedstrijden:

Beerse Boys - Chevremont: 1-8

Valse start Beerse Boys in bekercompetitie

Na een hoopvol begin van de bekerwedstrijd tegen Chevremont – eerste klasser uit Kerkrade – liep de seizoensopening toch uit op een zware deceptie voor Beerse Boys. De sterke beginfase duurde zo'n kwart wedstrijd maar daarna zakte de thuisploeg weg en zorgden vooral persoonlijke fouten voor gevaar. Na een half uur opende Chevremont de score en in de 38e minuut volgde de 0-2, beide goals met het hoofd gescoord. Na de pauze werd een eventuele hoop op een goed resultaat snel de bodem ingeslagen door doelpunten in de 51e en 53e minuut. Doordat Chevremont vleugels kreeg en Beerse Boys vrijwel alle duels verloor, werd de thuisploeg te kijk gezet. Na de 0-5 in de 60e minuut scoorde Ruud Willems met een hakbal nog wel fraai tegen in de 71e minuut, maar vervolgens was het woord toch weer aan Chevremont dat in de laatste 10 minuten nog uitliep naar 1-8.

Zaterdag gaat Beerse Boys op bezoek bij hoofdklasser Groene Ster in Heerlen voor de tweede en zo goed als zeker tevens laatste bekerwedstrijd van deze competitie.

Opstelling Beerse Boys: Koen van Kollenburg; Niek van Gestel (Stijn van Heerbeek), Ruud Willems, Rob van Bijsterveldt, Gijs Vugts; Bram Gooskens, Koen Verhagen, Bart den Otter; Daan Mulders, Pepijn van Spreuwel (Niels van Heerbeek), Pim Vingerhoets.

RKSV Nuenen – VV Gemert: 1-1

RKSV Nuenen speelt na de oefencampagne haar eerste officiële wedstrijd van het seizoen voor de beker tegen VV Gemert. De oefencampagne werd door de selectie van Miguel van den Dungen in wisselende samenstelling afgewerkt. Er werd gestart met een doelpuntrijke wedstrijd tegen RKTVV (5-5 eindstand), waarna een brilstand volgde tegen Germania uit Groesbeek. Hierna volgde klinkende overwinningen tegen WSC uit Waalwijk ( 4-1 winst) en NWC Asten (6-1 winst). Vorige week zaterdag veroverde RKSV Nuenen de eerste prijs op het toernooi bij RKDVC na winst in de strafschoppen serie tegen het organiserende RKDVC. In de poule werd afgerekend met VOAB (0-0) en NIVO Sparta, (3-0) winst. Op het toernooi werd Sander van Egmond uitgeroepen tot speler van het toernooi. De laatste oefenpot eindigde in en tegen Someren in 6-0 winst. Zo op het oog fraaie resultaten voor aanvang van het bekertoernooi.

KNVB beker Poule
In de poule van het bekertoernooi is RKSV Nuenen ingedeeld bij Rood Wit uit Groesbeek een 1e klasser (a.s. dinsdag tegenstander in Groesbeek). Verder de oude bekenden SV Meerssen, 1e klasser uit Meerssen Limburg en VV Gemert uit de Hoofdklasse.

Zwakke 1e helft
Hoewel afgelopen vrijdag in een dag het hoofdveld is omgetoverd van een veld met als toplaag lava korrels in een heus schitterend ogend hoofdveld met daarop kunstgras vond de wedstrijd plaats op veld 2. Door schorsingen kon Gemert trainer Bert Ruijsch kennelijk niet beschikken over de sterkste formatie. De spelers die wel van de partij waren lieten met name in de eerste helft zien van een acceptabel niveau te zijn. De bezoekers waren duidelijk sterker dan een flets Nuenen. Al na 5 minuten kon Danilo Verus (aanvoerder vandaag) laten zien uit het goede hout gesneden te zijn. Hij verwerkte in knappe inzet van een Germert aanvaller tot corner. Enkele minuten later had de Nuenen keeper geluk dat een inzet op de paal belandde. Nuenen was niet bij machte hier iets fatsoenlijks tegenover te stellen en dus viel de logische openingsgoal. In de 16e minuut Scoorde Ralf Kemper de 0-1. Gemert bleef aandringen maar gelukkig voor de thuisclub hadden de bezoekers het vizier niet scherp afgesteld. Met het nodige fortuin stond het met rust slechts 0-1.

Goed herstel
Na de pauze kreeg Nuenen meer vat op het spel en kreeg zowaar een optisch veldoverwicht. In de 56'soleerde Yef Marcelli vanaf links richting de "zestien" . Kort samenspel met Ron Jansen bracht de bal bij Noël Jansen die in twee tijden Gemert doelman Sven van Ommeren het nakijken gaf, 1-1. Diep in de tweede helft werd Nuenen nog een keer gevaarlijk. Noël Jansen passeerde de sluitpost van Gemert met een lobje en zag de bal al stuiterend richting het net gaan. Juist voor de bal de doellijn zou passeren kon Davy Vermeulen de bal nog uit de gevarenzone tot corner verwerken. Zowel Noël als de Gemert verdediger lagen in de touwen. Op het oog een goed resultaat voor RKSV Nuenen maar aanstaande dinsdag zal In Groesbeek toch uit een ander vaatje getapt moeten worden om RKVV Rood Wit re verslaan. De Groesbeekse jubilaris, aanstaande zaterdag viert het haar 70ste verjaardag, speelde knap gelijk uit bij Meerssen 0-0.

Zelf had ik in tegenstelling tot de afgelopen jaren helemaal niets van de voorbereiding (trainingen noch wedstrijden) gezien, het was zelfs bij de volgers van het eerste team opgevallen. Met name de 1e helft viel me erg tegen. In de tweede helft werd Nuenen sterker en heb ik gezien dat Max Verkuijl een prima cross-pass in huis heeft.
Alle begin is moeilijk zullen we maar stellen, na de oefenpotjes om het echie spelen is een nieuwe start. Dit geldt voor ons allemaal. Bij het doornemen van het wedstrijdformulier blijkt dat er bij Nuenen maar 10 basisspelers werden opgevoerd. Een van de betere Sander van Egmond, die toch echt de 90 minuten heeft volgemaakt, was een rol bij de reserves toebedeeld. Ook bij VV Gemert een opvallende wissel Scheidsrechter Kok vermeldt dat De ingevallen Mark Kuijpers ook weer uitvalt, terwijl een twitter bericht vanuit de Gemert boezem meldt dat dit kennelijk Coen Brouwers de uitvaller was. Ik hou het maar bij het wedstrijdformulier:

RKSV Nuenen: Danilo Verus; Angelo Stoove, Max Verkuijl, Tom van Beers, Koen Bots (Ron Jansen), Lars van Stipdonk, Sander van Egmond, Leo Nijs (Davy van Bokhoven), Loed Kuijten (Yef Marceli), Noël Jansen, Luuk Tielemans.
VV Gemert: Sven van Ommeren , Coen Brouwers, Kees Brugmans, Davy Vermeulen, Ronny van de Elzen, Erik van Dijk, Jens Leyten, Jasper Lalisang, Joost Habraken (Mark Kuijpers ((Jori Vermeulen)), Thijs van Pol, Ralf Kemper.

FC Eindhoven/av - ZSC: 8-0

Na een stroeve start in de eerste paar minuten liet Fc. Eindhoven de bal het werk doen. De 1-0 viel in de 13de minuut door een afstand schot van Bas de Haas. De 2-0 door Jordi van Meurs liet daarna 18 minuten op zich wachten. de 3-0 (Bjorn Becker) en de 4-0 (penalty Adil Zouthane) vielen in een tijdsbestek van 4 minuten. Tevens was dit de ruststand.

De 2de helft werd gekenmerkt door slordig spel. Echter scoorde Fc. Eindhoven toch nog 4x. De doelpunten werden gemaakt door achtereenvolgens Rico Hendrikx (5-0 en 6-0), Bas de Haas, en nog een penalty van Adil Zouthane.
Al met al een ruime overwinning, maar gemakkelijk ging het niet.

Hoogeloon - Tuldania: 2-3

Hoogeloon verliest 1ste bekerduel tegen Tuldania

Hoogeloon kwam in de eerste helft op een 0-1 achterstand. In de tweede helft werd het ook nog 0-2. Daarna kwam men nog terug tot 2-2, maar in de laatste minuut ging Tuldania alsnog met de winst naar huis. Al bij al was het een tamme partij en de wedstrijd kwam eigenlijk nooit echt op gang.

Hoogeloon had aanvankelijk wel de beste kansen. Eerst kwam Bob de Jong na een goede combinatie alleen voor de doelman die de inzet goed pareerde. Niels Luyten kapte de tegenstander uit, maar schoot recht op de doelman. Na een half uur werd een verre uittrap van doelman van den Biggelaar door de verdediging gemist, en kwam Joost van den Biggelaar vrij voor doelman Conjaerts, en deze laatste was winnaar in het duel. Aan de andere kant schoot Jesper Bolte uit kansrijke positie maar net naast. In de 35ste minuut werd het 0-1. Aanvoerder Ruud van de Wouw werd diep gestuurd en rondde fraai af.

De tweede helft was nog geen 5 minuten oud of het stond 0-2. Thijs Hesselmans schoot van afstand mooi in de kruising. Hierna werd Hoogeloon wel sterker, maar overtuigend was het nog steeds niet. Na goed werk van Yannick Sol schoot Hans v/d Heijden maar net naast, in de 72ste minuut schoot Bob de Jong voorlangs na goed aangeven van Yannick Sol, en vervolgens ging een ging een inzet van Jordy Bruininx over.

Een hard schot van Tom de Laat op de vuisten van de doelman was de aanleiding voor 1-2; in de rebound bracht Bob de Jong de bal aardig voor en kon Jesper Bolte gemakkelijk binnen tikken. In de 85ste minuut kwam de thuisclub op gelijke hoogte door Hans v/d Heijden die met een hard schot doelman v/d Biggelaar het nakijken gaf. Even leek Hoogeloon de overwinning alsnog binnen te halen toen eerst Bruininx op de doelman schoot en Hans v/d Heijden nog op de bovenkant van de lat kopte. In de allerlaatste minuut was het aan de andere kant wel raak. Uit een hoekschop kopte Harm van de Wouw de winnende binnen

SVSOS - DBS: 3-6

Beide ploegen beginnen aftastend aan de wedstrijd en het spel gaat wat op en neer, nog geen noemenswaardige gebeurtenissen tot op dat moment, in de 12de min gaat een afstandsschot van Robin van der Vorst van DBS net naast.
In de 25ste min geeft Edwin Riestra van DBS een tikkie terug vanaf de zestien op Robin van der Vorst van DBS, die de bal strak binnen schiet vanaf ongeveer 22 meter, 0-1. in de 28ste min krijgt René de Vries van DBS een mooie doelkans op aangeven van Yurjen de Jongh, helaas. Toon Sweegers geeft in de 33ste min een mooie steekpass op René de Vries van DBS en die maakt koel af, 0-2. DBS krijgt vlak voor rust nog een mooie kans via Andrico van Hasselt uit een goed genomen vrije trap van Yurjen de Jongh, ruststand 0-2.

DBS gaat gewoon verder in de 2de helft met aanvallen en in de 47ste min krijgt Edwin Riestra van DBS een mooie kans van dichtbij vanaf links, helaas net naast. Een minuut later geeft Robin van de Vorst een mooie assist op Edwin Riestra van DBS, die de bal mooi afmaakt, 0-3. in de 48ste min doet SVSOS iets terug via een intikker van Bram Vingerhoets, 1-3. DBS blijft de aanval zoeken en Yurjen de Jongh van DBS schiet in 57ste min van afstand op doel, geen goal, wel blijven ze kansen creëren. Ook SVSOS blijft het proberen en komt in 62ste min op 2-3 via een goal van Gijs van de Wiel. Toch gaat DBS niet bij de pakken neerzitten en komt via een mooie kopgoal van Willem van de Geest in de 66ste min op 2-4 ( een gouden wissel), assist van Edwin Riestra. Yurjen de Jongh schiet in de 68ste min uit een vrije trap op goal waarbij de keeper van SVSOS er toch enige moeite mee had. Toon Sweegers van DBS maakt in de 72ste min de 2-5 middels een intikkertje. De 2-6 valt in 82ste min via een mooie goal van Edwin Riestra van DBS waarbij de keeper en verdediger mooi passeert. In de89ste min werkt de verdediging van DBS de bal niet goed weg uit eigen 16 en Sjors Vromans van SVSOS profiteert hiervan en maakt de 3-6, tevens eindstand, 3-6 voor DBS.

Het was geen hoogstaande wedstrijd, maar wel 1 met veel doelpunten, uiteindelijk gaat DBS er verdiend met de punten vandoor.