Valse start voor FC Eindhoven in Bratislava

Een plaats in de Elite Round lijkt nu ver weg voor de ploeg van coach Carmelo Nieddu: "We moeten nu gaan stunten tegen twee zware tegenstanders."

Gelijkwaardig
FC Eindhoven kende een uitstekende start tegen de Finse formatie. Al na drie minuten scoorde Iliass el Attabi met een afstandsschot de openingstreffer. Lang kon FC Eindhoven niet van de voorsprong genieten. Twee minuten later was het Panu Autio die vanuit een corner de bal knap binnen kon volleyen. Tien minuten bleef de wedstrijd in balans, maar na een vlugge counter van de Finnen was het wederom Autio die drie minuten voor rust binnen kon tikken: 1-2.

Spanning
De tweede helft begon fel. Beide ploegen voerden de druk op, wat in de 25e minuut resulteerde in de 2-2. Wederom scoorde Iliass el Attabi voor FC Eindhoven, nu met een prachtig schot in de kruising. Ook Sievi Futsal werd sterker. In de counter bleek de ploeg zeer gevaarlijk, en zo scoorden ze dan ook de 2-3. Ditmaal was het Joni Pakola die binnenschoot. Een defensieve fout van FC Eindhoven betekende in minuut 31 voor de 2-4. FC Eindhoven probeerde vervolgens met vijf veldspelers een goal te forceren. Drie minuten voor tijd lukte dat: Nick Kuijlaars schoot van afstand tegen de touwen. De Blauw-Witten kwamen niet tot verdere doelpunten. Door een 10-meter trap die tijdens de zoemer gegeven werd, was de eindstand op 3-5 bepaald.

Eigen fouten
Op papier was Sievi Futsal de minste tegenstander van de drie. "De tegenstander speelde agressief. We zijn er vol voor gegaan, maar we speelden met de 'Nederlandse' mentaliteit: we zijn niet hard genoeg. Dat is in Europa wel nodig", zegt Nieddu. "Uiteindelijk hebben we de wedstrijd laten liggen door drie onnodige fouten. Dat is gewoon stom. We moeten nu gaan stunten tegen twee zware tegenstanders. Ons voetbal moet dan wel stukken beter, vooral op verdedigend vlak."