Valkenswaard vertrouwt eigen kunstgrasveld niet meer en wil een nieuwe

Deelacties:


Bij elf gemeenten en voetbalclubs die tot nu toe zelf hun kunstgras hebben laten onderzoeken, zijn hogere concentraties kankerverwekkende stoffen aangetroffen dan in consumentenproducten is toegestaan. Dat blijkt uit de rapportages die in het bezit zijn van de Volkskrant. Toxicologen pleiten ervoor om die norm voor consumentenproducten ook te laten gelden voor het rubbergranulaat op kunstgrasvelden.


SV Valkenswaard

In Valkenswaard hebben drie clubs aan het door de gemeente betaalde kunstgrasonderzoek meegedaan. De gemeente, die de normen van het Rijk volgt, adviseert de clubs op het kunstgras te blijven spelen, maar daaraan weigert de SV Valkenswaard gehoor te geven. 'Wij vertrouwen het niet meer en willen zo snel mogelijk een ander kunstgrasveld', zegt voorzitter Jacques van Gerven.

Hij wist niet wat hij aanmoest met het advies van de onderzoekers van het Utrechtse KeyToxicology die de drie clubs onder de loep namen. 'Ze concluderen dat er geen acuut gevaar voor de volksgezondheid valt te verwachten. Ik weet ook wel dat er geen tien spelers dood neervallen als je ze op kunstgras laat spelen. Maar wat zijn de gevolgen voor de gezondheid op de lange termijn? Dat kan niemand me vertellen.'

© 2024 Amateurvoetbal Eindhoven, op dit artikel rust copyright.

Jouw reactie?