Valkenswaard blijft in derde klasse

Vorige week verloren de geelblauwen eigenlijk kansloos van VV Acht (1-3) en leek de terugkeer in de derde klasse zich te beperken tot één seizoen. Afgelopen zondag stond er echter een team dat wilde vechten voor elke meter (kunst)gras en ook op de juiste momenten scoorde. Binnen een halve minuut was het al 0-1, door Nick Thijssen, die een doorkopbal van Jasper Jansen op waarde wist te schatten.

Toen Roy Panis na zo'n twintig minuten de stand op 0-2 bracht - en daarmee de eerder opgelopen achterstand ongedaan had gemaakt - was SV Valkenswaard de betere ploeg. Er waren nog kansen om de wedstrijd definitief te beslissen (zo werd een doelpunt van de bezoekers voortijdig afgefloten, red.), maar de ploeg van trainer Pascal Penning slaagde er niet in het veldoverwicht om te zetten in meer doelpunten.

In de verlenging scoorde Rob Vlassak de 0-3, waarmee Valkenswaard zeker leek van handhaving. Twee minuten voor het einde van de extra tijd bracht Roy Roestenburg Acht terug in de wedstrijd. In de allerlaatste seconden van de verlenging had invaller Rens van Gemert de beslissende 1-4 op zijn schoen, maar de jongeling legde de bal breed, waar hij misschien beter voor eigen succes had kunnen gaan. Nu kon verdediger Tijs Mentink nog ingrijpen.

Strafschoppen dus, waarbij Valkenswaard-doelman Jeffry Kleine Deters de hoofdrol opeiste. De routinier stopte de pingel van Luuk de Laat en zag Melvin van der Groen de bal hoog overschieten. Zijn medespelers schoten allemaal raak, zodat er toch nog kon worden gejuicht bij SV Valkenswaard. Acht-trainer Peer van de Kemenade is dus volgend seizoen toch werkzaam in de derde klasse. Bij de Bosuilen...