Unitas’59 hard onderuit tegen koploper Taxandria

Nieuwkomer Taxandria is de competitie voortvarend gestart door de eerste drie wedstrijden met overtuiging te winnen. Spoordonkse Boys (6-1), SCI (2-5) en Tongelre (4-0) werden alle drie met ruime cijfers verslagen. Unitas’59 vergaarde in de eerste drie wedstrijden zeven punten en stond vooraf aan dit duel op de tweede plaats. Een mooie krachtmeting om te zien of beide ploegen daadwerkelijk mee gaan doen voor de prijzen dit seizoen.

Voor Unitas’59 was het vandaag zaak om de doelpuntenmachine van Taxandria een halt toe te roepen. Maar ook de manschappen van Mart van den Tillaar hadden geen antwoord op de makkelijk scorende spitsen van Taxandria en gingen eveneens met grote cijfers onderuit. (2-6). Taxandria blijft hierdoor koploper met de maximale score en met een doelsaldo van 21 doelpunten voor en slecht 5 doelpunten tegen.

In een wedstrijd waarin Unitas verschillende tegenslagen kreeg te verwerken, stapte Taxandria uiteindelijk verdiend als winnaar van het veld.

Al na 10 minuten moest de doelman van Unitas na een ongelukkige botsing vervangen worden. Niet veel later schoot Taxandria een vrije trap op mooie wijze in de kruising, 0-1. Na slecht uitverdedigen van Unitas volgde de 0-2 al vrij vlot. Toch kreeg Unitas gaandeweg de 1e helft wat meer grip op het duel. Dit resulteerde vlak voor rust in de 1-2 van Umur Agir. Niet lang na dit doelpunt pakte Unitas middenvelder Robin Timmers 2x geel wegens aanmerkingen op de scheidsrechter, hetgeen betekende dat Unitas met 10 man en een 1-2 achterstand aan de 2e helft begon. Taxandria speelde de man-meer situatie volwassen uit en voerde de score op naar 1-6. Sjoerd Heijmans wist in de slotfase nog de 2-6 te maken.
Een flinke domper voor Unitas, wat door een beter en met name slimmer Taxandria getrakteerd werd op een ruime verliespartij.

We hebben een foto impressie gemaakt van deze wedstrijd.

(verslag Taxandria) Taxandria speelde met meer discipline dan de thuisploeg. Het kwam makkelijk op een 0-2 voorsprong. Via een vrije trap van Dennis van Berkel en een stiftbal van Max van Dongen. Umir Agir bracht met een treffer Unitas '59 terug in de wedstrijd 1-2. Op slag van rust kon Robin Timmermans met 2x geel wegens commentaar op de leiding met rood vertrekken. Na rust profiteerde Taxandria optimaal van de overtalsituatie en liep het via doelpunten van Max van Dongen, Maikel Wolfs, Giel van de Ven en een strafschop van Chiem Liebeton (na een overtreding op de 16 jarige debutant Ruben Martin) uit naar een 1-6 voorsprong. Sjoerd Heijmans van Unitas bepaalde de eindstand op 2-6.