UNA ronde verder na thriller

In de eerste helft was UNA met traag voetbal zichzelf niet, maar ODIN'59 was niet veel beter. Mart van de Gevel schoot al na vier minuten namens UNA op de lat. Pas in de 38e minuut kon de thuisploeg op voorsprong geraken, toen Thomas Huyben oprukte, strak in passte en spits Chefrino Eind onrechtmatig werd bejegend: penalty. Niek van Boekel schoot daaruit hoog en fraai in: 1-0.

In de tweede helft nam UNA het heft in handen en al snel (47e minuut) zorgde Mart van de Gevel voor verdubbeling van de voorsprong, na een voorzet van Rob van Boekel: 2-0. Maar ODIN '59 kwam vlak daarop al met het antwoord. Milo Cremers kopte na een corner geheel vrij in: 2-1. UNA bleef nu jagen. En met succes, want na 51 minuten stelde Benjamin van Wanrooy - met een voorzet op maat - Mart van de Gevel in staat om zijn 2e doelpunt te maken (3-1) en daarmee UNA opnieuw een ogenschijnlijk veilige marge te geven. Toch werd het wederomspannend toen de ingevallen Stefan Seijs in de 64e minuut fantastisch uithaalde, de bal verdween kansloos voor doelman PetarStoskovic in de bovenhoek: 3-2. De thrilller, want dat was het inmiddels, kende nog wel bloedstollende momenten, maar er vielen geen goals meer. Zaterdag zit UNA in de koker als er voor de eerste echte ronde van de KNVB beker wordt geloot.