UNA wint thriller tegen landskampioen

In de eerste helft waren de bezoekers veel sterker dan UNA, maar waren het de geelzwarten die op voorsprong kwamen. Chefrino Eind werd in het zestienmetergebied onderuit gelopen door Hamit Alpekin en de toegekende strafschop werd door Niek van Boekel onberispelijk ingeschoten. Ook hierna was Excelsior Maassluis de betere ploeg, maar doelman Petar Stoskovic pareerde knap een schot van de mee opgekomen verdediger Daan Smith. Ook in het verdere vervolg van de wedstrijd toonde Stoskovic zich een zeer betrouwbare sluitpost.In de tweede helft leek het er op dat de Zuid-Hollanders – die al bijna een jaar ongeslagen waren – snel orde op zaken wilden stellen. Het was echter UNA dat met snelle uitvallen het meest gevaarlijk was. Nick Tielemans en Chefrino Eind verschenen vrij voor het doel van Excelsior Maassluis, maar twee keer redde doelman Jean-Paul van Leeuwen. Aan de andere kant was invaller Kevin Vink dicht bij een doelpunt, maar vrij voor Stoskovic knalde hij de bal hoog over.
Waarde
In de 84ste minuut viel dan toch de gelijkmaker. Een knappe individuele actie van Elson Rosario Alemeida zorgde voor de 1-1. UNA leek geknakt, maar in de 90ste minuut zette Mart van de Gevel het duel volledig op zijn kop. Een verre trap van Stoskovic werd door hem op waarde geschat en met een prachtige lob klopte hij Van Leeuwen. Vijf minuten blessuretijd waren daarna niet genoeg voor Excelsior Maassluis om nog op gelijke hoogte te komen. Na twee wedstrijden heeft UNA, volgens kenners een van de gedoodverfde degradanten uit de tweede divisie, al vier punten. Zondag wacht de Koninklijke HFC.
Matchwinner Van de Gevel glunderde na afloop van oor tot oor. De onlangs van een wereldreis teruggekeerde aanvaller zit zichtbaar lekker in zijn vel en produceerde tot nu te drie doelpunten voor UNA. 'Vooraf teken je wellicht voor een gelijkspel tegen deze sterke ploeg, maar toen ze alsnog langszij kwamen, baalde ik echt. Dat ik dan in de laatste minuut toch nog de winnende kan binnenschieten, is natuurlijk prachtig. Ik weet eigenlijk niet eens van wie de pass kwam, maar ik kon er nog net mijn voet tegenaan zetten. Blijkbaar raakte ik 'm precies goed, want hij viel mooi over de keeper. We zijn uitstekend begonnen. Laten we hier maar even lekker van genieten.'

UNA: 23. Petar Stoskovic, 3. Thomas Huijben, 6. Pieter-Jan Scheerlinck; 7. Teun Sebregts (17. Nick van den Boomen), 11. Nick Tielemans, 12. Benjamin van Wanroy, 14. Glenn Schapendonk, 15. Niek van Boekel (10. Thomas Overhof), 18. Rob van Boekel (16. Youri van der Meer), 22. Chefrino Eind, 26. (82. Overhof), Mart van de Gevel.

Excelsior Maassluis: 1. Jean-Paul van Leeuwen, 3. Hamit Alptekin (9. Kevin Vink), 4. Daan Smith, 5. Robin van der Ende, 7. Kilian Berkhout (21. Daniel Furtado Oliveira), 8. Stephan Kruithof, 11. Vincent van den Berg, 14. Adair Veiga Lopes (26. Jozef Goncalves), 17. Kevin Dercks, 27. Elson Do Rosario Almeida, 80. Quentin Albertus.