Sterk FC Eindhoven (zaal) wint van FCK/De Hommel

In sporthal De Maaspoort waren de Blauw-Witten met 1-5 te sterk voor de Bosschenaren. Coach Nieddu: "We hebben hard moeten werken voor de winst."

Aantrekkelijke eerste helft
De eerste helft begon fel. Beide ploegen gingen meteen vol voor de bal waardoor er in de eerste minuten al talloze kansen werden gecreƫerd. Na tien minuten resulteerde dit in de openingstreffer van Nick Kuijlaars. Een ingestudeerde vrije trap van FC Eindhoven bleek verrassend genoeg om keeper Coen Burg te verschalken: 0-1. Zes minuten later verdubbelde Jordany Martinus de score. Dennis Kapteijns gaf een prachtige lange pass, waarna Martinus de bal knap op de borst opving en behendig vanuit de draai binnenschoot. Hij bepaalde de ruststand op 0-2.

Geen gevaar
FCK/De Hommel had weinig echt gevaar geleverd. Ook in de tweede helft leek dat er niet van te komen. Vooral niet nadat Karim Bali in de 26e minuut van afstand binnenschoot. Toch deed de thuisploeg zo'n tien seconden na de 0-3 nog wat terug. Ismael Ouaddouh kon verwoestend uithalen en binnenschieten en zo de 1-3 maken. Meer doelpunten zaten er voor FCK/De Hommel niet in. In minuut 27 was het wederom Karim Bali die na een heerlijke solo nogmaals binnenschoot, en in de dertigste minuut mocht Iliass el Attabi de wedstrijd beslissen door de 1-5 binnen te tikken na een vlugge counter.

Niet gemakkelijk
Ondanks de flinke score vond trainer Nieddu niet dat het een makkelijke overwinning was. "FCK had een sterke ploeg staan. Ze boden goed tegenstand, maar creƫerden zelf niet veel kansen. Onze doelpunten vielen op de juiste momenten." De winst geeft volgens de oefenmeester een goed gevoel richting de UEFA Futsal Cup: "Een overwinning als deze geeft vertrouwen. Het team speelde sterk en had veel discipline. We reizen naar Bratislava af met de wil om door te gaan naar de volgende ronde."