Reusel Sport op karakter voorbij FC Eindhoven/AV

Of hij het koud had, was de vraag aan Reusel Sport-trainer Harry la Valette, na afloop van de gewonnen wedstrijd tegen FC Eindhoven/AV. Het antwoord was duidelijk: 'Nee hoor, ik glim van trots. Dat geeft genoeg warmte.' De geelzwarten versloegen in een aantrekkelijke wedstrijd het hoger aangeslagen FC Eindhoven en nestelden zich hierdoor op de derde plaats in de derde klasse D.
FC Eindhoven was zondagmiddag, onder leiding van interim-trainer Raymond Hendrikx, vrijwel op volle oorlogssterkte. Aanvallend was de thuisclub dan ook bij vlagen ongrijpbaar. Met name Jordi van Meurs en Michel Leon-Payo slalomden enkele malen door de Reuselse defensie, maar verzuimden daarna te scoren. Ook Adil Zouthane probeerde het veelvuldig, maar hij speelde een wat ongelukkige wedstrijd. In de 5de minuut was het overigens al wel 1-0. Een verre pass door het midden bereikte Van Meurs, die sneller bij de bal was dan doelman Boudewijn van Buggenum en simpel kon afronden.

Reusel Sport zat echter niet bij de pakken neer en ging op jacht naar de gelijkmaker. Misschien met de wetenschap dat FC Eindhoven verdedigend wel eens wat steekjes laat vallen. La Valette: 'Ik had mijn aanvallers opdracht gegeven om geregeld te switchen voorin. De tegenstander heeft immers twee statische centrale verdedigers, die op snelheid te kloppen zijn.' In de 13de minuut kwamen de bezoekers op gelijke hoogte. Scheidsrechter Roks gaf een strafschop, omdat Rico Hendrikx Jim Daniëls onderuit trok. Ralf Lavrijssen schoot vanaf elf meter onberispelijk in: 1-1.
Knullig
De supporters van Reusel Sport gingen er eens goed voor zitten, want ook op de hoofdtribune van het Jan Louwersstadion ontstond de indruk dat er voor de gasten wat te 'halen' was in dit duel. In de 21ste minuut werd het zomaar 1-2. Een ogenschijnlijk ongevaarlijke vrije trap van Lavrijsen werd totaal gemist door doelman Remy Hendrikx. De bal rolde richting doellijn, waar twee verdedigers van FC Eindhoven elkaar hopeloos in de weg liepen. Knulligheid ten top, maar Reusel Sport leidde plotseling wel.
Lang duurde dit niet, want drie minuten later was het al weer gelijk. In een scrimmage belandde de bal voor de voeten van Van Meurs, die hard en zuiver inschoot. Dit leek de aanzet voor FC Eindhoven om door te drukken, maar er ontvouwde zich een redelijk gezapig schouwspel, waarin de blauwwitten weliswaar de betere ploeg waren, maar nauwelijks kansen kregen. De 3-2 viel dan ook bijna letterlijk uit de lucht. Zouthane werd weer eens de voet dwars gezet en uit de toegekende vrije trap knalde De Haas de bal prachtig voorbij Van Buggenum.
Behendig
Waar vrijwel iedereen verwachtte dat FC Eindhoven na rust de wedstrijd snel wilde beslissen, was het Reusel Sport dat brutaal de aanval koos. In eerste instantie waren er niet veel kansen te noteren, maar in de 57ste minuut werd het toch 3-3. Na een mooie aanval kwam de bal terecht bij Seb Heesters, die – volgens de grensrechter van FC Eindhoven in buitenspelpositie – de bal behendig over doelman Hendrikx wipte. Scheidsrechter Roks wuifde alle protesten weg en wees gedecideerd naar het midden. De leerlingen van meester Seb (groep 8 van de Christoffelschool in Aalst-Waalre, red.) juichten op de tribune het hardst van allemaal.|
De strijd was nu volledig open en beide teams kregen kansen op een hernieuwde voorsprong. Na een schitterend steekpassje van De Haas verscheen Stanley Verbeek alleen voor Van Buggenum. De Reusel Sport-goalie redde knap. Aan de andere kant was het in de 66ste minuut wel raak. Een snelle vrije trap van Tuur de Laat bezorgde de bal bij Mark Faes. De aanvoerder haalde van afstand maar eens uit en zag tot zijn genoegen dat Hendrikx totaal verrast leek. Midden door het doel verdween de bal tegen de touwen: 4-3.FC Eindhoven zette nu alles op alles, maar de meeste aanvallen waren zonder overleg of strandde voortijdig in de hechte defensie van Reusel Sport. Leon-Payo had de 4-4 op zijn schoen, na een voorzet van Zouthane, maar hij schoot de bal hoog over. Raymond Hendrikx bracht Samir Belhadj en Bjorn Becker nog, maar dit veranderde niks meer aan de stand. Een dolgelukkige La Valette kon de felicitaties van zijn collega in ontvangst nemen. Koud? Echt niet...!

FC Eindhoven/AV: 1. Remy Hendriks, 2, Stephanus Reker, 7. Jordi van Meurs, 8. Bas de Haas, 9. Stanley Verbeek, 10. Adil Zouthane, 12. Gino de Wijs (Samir Belhadj), 14. Rico Hendrikx (4. Bjorn Becker), 16. Batuhan Gunuc, 18. Michel Leon-Payo, 20. Berr Gibbes.

Reusel Sport: 1. Boudewijn van Buggenum, 2. Roy Blankers, 3. Max Jansen, 4. Kevin van Limpt, 5. Rick Louwers, 6. Brahim Hassounfi, 7. Ralf Lavrijsen, 9. Jim Daniëls, 10. Mark Faes, 11. Dave Hermans (12. Tuur de Laat), 14. Seb Heesters (8. Job Dickens).