RKSV Nuenen op karakter naar kampioenschap

Op de bank slaakte trainer Miquel van den Dungen een zucht van verlichting. Brabantia-aanvaller Patrick van Hoof had zojuist een levensgrote kans laten liggen en verzuimde zo zijn ploeg op voorsprong te zetten tegen de koploper. Nauwelijks een minuut later zorgde Ron Jansen aan de andere kant voor de luid bejubelde 3-2 voor RKSV Nuenen. Genoeg om de titel in de eerste klasse C in de wacht te slepen.
Na afloop was Van den Dungen dat ook zichtbaar opgelucht. 'Brabantia heeft het ons zeker niet gemakkelijk gemaakt. We moesten echt alle uit de kast halen om ze te verslaan. Dat dit dan uiteindelijk ook lukt, is een groot compliment aan mijn team. We hebben niet alleen een goed voetballende ploeg, maar kunnen ook vechten als het nodig is. Ik denk dat we deze wedstrijd op karakter hebben gewonnen. De doelpunten die we tegen krijgen, zijn gewoon niet nodig, maar telkens hebben we weer de rug gerecht en zijn we op jacht gegaan naar een nieuwe voorsprong. Ik ben hartstikke blij met deze overwinning en met ons kampioenschap.'
Een stukje verderop had Sander Egmond het hoogste woord. De frivole middenvelder, die na dit seizoen vertrekt naar Blauw-Geel, voorspelde na de thuiswedstrijd tegen HVCH – die Nuenen met 2-1 won – dat de groenwitten kampioen zouden worden. Het bleef echter tot aan de laatste competitieronde spannend. 'We hoorden in de rust dat HVCH met 0-1 achterstond. Toch hebben we daar absoluut niet op gegokt. Om zeker te zijn van de titel, moesten we zelf winnen. Gelukkig konden we snel na de 2-2 weer op voorsprong komen, anders was het misschien nog heel moeilijk geworden.' HVCH won uiteindelijk met 3-1 van Roosendaal...
Cadeau
Het duel tussen Nuenen en Brabantia was geen goede wedstrijd. De spanning bij met name de thuisclub was merkbaar en de gasten lieten vanaf de eerste minuut blijken dat ze overwinning zeker niet cadeau zouden doen. Nuenen moest serieus aan de bak om kampioen te worden. In de 17de minuut kwam de formatie van Van den Dungen eigenlijk uit het niets op voorsprong. Een schitterende steekpass van Noël Jansen belandde bij Sander Egmond, die de bal beheerst voorbij doelman Jesse Renders schoof. Brabantia liet zich door deze tegenslag niet van de wijs brengen en ging op zoek naar de gelijkmaker. Er waren kansjes, maar Danilo Verus, de 32-jarige goalie van Nuenen, hield zijn doel schoen.

De beste mogelijkheid was voor de groenwitter. Ron Jansen knalde van dichtbij op de voeten van Renders en in de rebound schoot Noël Jansen de bal tegen een verdediger. Waar iedereen verwachtte dat Nuenen met de krappe 1-0 voorsprong de rust zou halen, kwam Brabantia in de 42ste minuut verdiend op gelijke hoogte. Kenneth Cicilia mocht ongehinderd oprukken, zich vrijspelen en aanleggen. De bal viel onbereikbaar voor Verus in de uiterste hoek. In de blessuretijd kwam Brabantia zelfs nog bij op voorsprong. Patrick van Hoof dwong Verus tot een fraaie redding.
Blijdschap
In de tweede helft kwamen twee ongewijzigde teams uit de kleedkamer. Waar veel mensen nog hun plaatsje moesten zoeken op de overvolle tribune en langs de lijn, deed Nuenen onmiddellijk van zich spreken. Egmond gaf een prachtige pass op Roel Jansen die vrij voor Renders droog afrondde: 2-1. De blijdschap was enorm. Even leek het er op dat Nuenen nu zou doordrukken, maar Brabantia gaf zich nog niet gewonnen. Een schot van Coen Jansen spatte op de kruising uiteen en daardoor bleven de gasten in de wedstrijd. Er waren kansen voor Egmond, Coen Jansen en Noël Jansen, maar telkens lag Renders in de weg.
In de 36ste minuut was het zomaar raak voor Brabantia. Een pass vanuit het middenveld werd op rechts goed opgepikt door Van Hoof. Hij liet de verdedigers van Nuenen achter zich en verraste Verus in de lange hoek: 2-2. Nuenen hapte naar adem en had dertig seconden later alle geluk van de wereld dat Van Hoof in een haast identieke situatie de bal over schoot. Uit de daaropvolgende aanval werd de 3-2 gescoord. Yeghenny Marceli sprintte op rechts langs de zijlijn en gaf een goede voorzet op Noël Jansen. Zijn schot werd nog gekeerd door Renders, maar in de rebound schoot Ron Jansen onberispelijk raak.