Punt hoogst haalbare voor Wilhelmina Boys en SBC

De ploegen kenden vooraf nauwelijks meer geheimen voor elkaar. Dit seizoen speelden beide teams twee keer tegen elkaar in de derde klasse D. Wilhelmina Boys en SBC wonnen toen beide hun thuiswedstrijd met 1-0. Een spannende middag lag dus in het verschiet. Op Sportpark Naastenbest, dat goed was volgelopen met toeschouwers die de regen trotseerden, bleken de teams ook deze keer aan elkaar gewaagd.

SBC start beter
Nadat de kruiddampen van het vuurwerk, dat door supporters van de thuisploeg was afgestoken, waren verdwenen, nam SBC het initiatief direct in handen. Het zette de Wilhelmina Boys snel onder druk en kwam na elf minuten spelen op een verdiende voorsprong. Reda Lechheb verschalkte Wilhelmina Boys doelman Tom Molenberg met een schot van buiten het zestienmetergebied. De bal leek houdbaar maar stuitte vlak voordat Molenberg kon keren, nog eens op.

Het tegendoelpunt was wel hetgene dat de thuisploeg nodig had. In tegenstelling tot het eerste kwartier kwam SBC er nu minder vaak uit en werd steeds meer teruggedrongen. De eerste echt grote mogelijkheid was voor spits Maron Heersmink. Hij zag zijn inzet na een goede actie in het vijandelijke zestienmetergebied op de paal belandden. Na een aantal kleinere mogelijkheden voor de ploeg uit Best, was het op slag van rust wel raak. SBC doelman Peter Smulders was niet bij machte om een vrije trap van Ruben Rodrigues op slag van rust uit het doel te houden.

Sterkere thuisploeg na rust
Waar SBC in de eerste vijftien minuten van de eerste helft de betere was, waren na rust de rollen omgedraaid. Wilhelmina Boys drukte de manschappen van Raymond Koenraadt terug op eigen helft. Het veldoverwicht werd alleen niet omgezet in een groot aantal kansen. De beste mogelijkheid was voor Rodrigues die in de 69ste minuut de handen van Smulders eens uittestte. Deze kon de bal echter eenvoudig in ontvangst nemen.

Het laatste kwartier leken de mannen van Jurgen Elbers al het kruid te hebben verschoten. Het kon geen vuist meer maken. SBC daarentegen was nog twee keer dichtbij. Mark Vogels zette zijn equipe met een kopbal bijna op voorsprong. In de slotseconden was er nog groot gevaar voor het doel van Wilhelmina Boys. Maar SBC vergat de bal achter keeper Molenberg te werken. Zo eindigde de wedstrijd met de score die bij rust al bekend was.Na de wedstrijd werden er nog penalty's genomen. Deze kunnen een rol van betekenis gaan spelen wanneer SBC, Wilhelmina Boys en RKVVO, de andere opponent in de strijd voor een ticket in de tweede klasse, op gelijke hoogte in punten eindigen. SBC nam deze beter en zo heeft het elftal uit Son een klein voordeel met een thuiswedstrijd tegen RKVVO in het verschiet.

Nog niet beslist
Ondanks het gelijkspel vindt de captain van Wilhelmina Boys, Bart Meeske, niet dat zijn elftal geen kans meer heeft op promotie. 'We hebben nog alles in eigen hand. Donderdag zullen we op bezoek bij RKVVO moeten winnen. Natuurlijk zijn we dan wel afhankelijk van wat er volgende week in Son gaat gebeuren. Maar ik heb er nog alle vertrouwen in dat wij met ons team volgend jaar een klasse hoger spelen.'
Aanvoerder en doelman van SBC, Peter Smulders, was tevreden na afloop met het resultaat. 'Vooraf gingen we voor een gelijkspel. Tegen een sterk voetballende opponent als Wilhelmina Boys was dat niet gemakkelijk. Maar wij zijn dit seizoen heel degelijk geworden. En dat heeft ons vandaag zeker geholpen. We hebben amper iets weggegeven. Donderdag kunnen wij rustig afwachten wat er in Veldhoven gaat gebeuren. En dan zien we het volgende week zondag wel. Niets moet, alles mag!'Opstellingen

Wilhelmina Boys: 1. Tom Molenberg, 2. Walid Maruan, 3. Lars Kuys (15. John Termeer), 4. Kevin Gordon, 5. Bart Meeske, 6. Thomas Peulings (16. Michael Koning), 7. Jochem Meerman, 8. Stef Vervloet, 9. Maron Heersmink, 10. Mark de Wit (12. Stijn Bressers), 11. Ruben Rodrigues

SBC: 1. Peter Smulders, 2. Mark Vogels, 3. Marijn Koeter (16. Sander van Kersbergen), 4. Clifton Pikero, 6. Joren Koeter, 7. Fitim Maloku, 8. Luc Ross (12. Clayton Pikero), 9. Cas Kuipers, 10. John Egelmeers, 11. Reda Lechheb, 15. Marc van de Zande