PSV Vrouwen verliest nipt (1-2)

Voor bijna achthonderd toeschouwers werd de wedstrijd in eigen huis geopend met een feestelijk moment voor coach Nebojsa Vuckovic en aanvoerder Angela Christ die beiden de mijlpaal van 100 duels voor PSV hadden bereikt.

In de openingsfase profiteerde Ajax van onhandig uitverdedigen. Loïs Oudemast rondde in de 4e minuut bekwaam af, 0-1. PSV Vrouwen rechtte direct haar rug en kwam via een corner op gelijke hoogte waarbij de vrijstaande Michelle Hendriks kon inkoppen, 1-1. In een voor de toeschouwers aantrekkelijke wedstrijd kwam PSV er bij vlagen gevaarlijk door. De goal van Ajax viel onverwachts via Marjolein van de Biggelaar, 1-2. Hierop volgde een grote kans voor Myrthe Moorrees op de gelijkmaker. De ruststand bleef 1-2.

In de tweede helft bleef PSV op jacht gaan naar de gelijkmaker waarbij Ajax loerde op de counter. Vuckovic bracht met Sisca Folkertsma en Vanessa Susanna enkele aanvallende impulsen in een fase waarin het spel leek stil te vallen. Beide ploegen kwamen echter niet meer tot scoren waarbij Angela Christ een aantal keer doortastend optrad. De ploeg ging vandaag strijdend ten onder, er wordt verloren met 1-2.

''Ondanks het verlies ben ik trots hoe de speelsters zich als team hebben laten zien en zich in eigen huis hebben gepresenteerd. Er was strijd, passie en kansen om de wedstrijd te beslissen. Er zat veel voetbal in de ploeg. Nu de slordigheden eruit en dit gevoel doorpakken'' aldus coach Vuckovic.