RKSV Nuenen recht rug in topper tegen Blauw Geel

Blauw Geel'38 zat na een uur spelen op rozen met een 0-2 voorsprong. Vanuit een verslagen positie rechtte RKSV Nuenen de rug recht en wist het een gelijkspel uit het vuur te halen: 2-2.Twee teams die elkaar in de competitie geen centimeter geven, stonden in Nuenen tegenover elkaar. RKSV Nuenen presteert dit seizoen in de Hoofdklasse B prima en het staat samen met Blauw Geel'38 uit Veghel op de bovenste posities in deze klasse. Dat het een spannend treffen zou worden op sportpark De Oude Landen stond dus vooraf al vast.
Dat beide ploegen niet veel voor elkaar onder doen, werd in de eerste helft al duidelijk. Nuenen kreeg een aantal goede kansen om de score te openen. Jamey Raas en Dennis van de Reek waren voor de gastheren dichtbij, maar zagen hun inzet gekeerd worden door Blauw Geel-doelman Brahim Zaari of naast het doel belandden. De bezoekers lieten zich ook geregeld voor het doel van de thuisploeg gelden. Zo zag Alexander Mol zijn poging op de paal uiteenspatten en was Joey Hellstern met een kopbal dichtbij de openingstreffer.
RKSV Nuenen-trainer Miguel van den Dungen zag dat zijn ploeg grote kansen om zeep hielp. 'Ik zei nog tegen de bank dat we met het missen van die kansen wel eens de deksel op de neus konden krijgen. En dat gebeurde ook.' Blauw Geel '38 kwam na een ruim half uur op voorsprong toen Sander Egmond een prima uitgevoerde tegenaanval tot een goed einde bracht. Nuenen leek van slag en snakte naar de rust.
Zwakke hervatting thuisploeg
Die onderbreking deed RKSV Nuenen niet veel goeds. Het verloor veel duels om de bal en liep, net zoals aan het eind van het eerste bedrijf, achter de feiten aan. Blauw Geel was sterker en het was dan ook geen verrassing dat in de 50ste minuut de 0-2 viel. Stefano Verburg was de gevierde man aan Veghelse kant. Een teken voor Van den Dungen om in te grijpen. Sjaak Egmond kwam in het veld voor Randy Thenu.
Geheel onverwachts kwam Nuenen weer terug in de wedstrijd toen Yevghenny Marceli een counter, die begon bij doelman Danilo Verus, knap wist af te ronden. Het bleek het startsein te zijn voor een sterkere periode van de thuisspelende ploeg. Blauw Geel liep vaker achteruit dan het lief was en dat deed Nuenen beseffen dat er meer in zat. Amper vier minuten na de eerste Nuenense treffer was het alweer raak. Verdediger Richard van Malten wist in een carambole zijn voet tegen de bal te krijgen en zag deze in het doel van de bezoekers terecht komen.
Nuenen blijft koploper
Er ontspon zich, onder toeziend oog van fanatieke thuissupporters, een leuk voetbalgevecht waarbij Nuenen opzoek ging naar de winnende treffer. Er waren nog wel wat kansen voor de thuisploeg, maar het echt grote gevaar bleef uit. Ook de bezoekers konden niets meer bijzonders verrichtten voor het Nuenense doel en zo blijven beide ploegen lijstaanvoerder in de Hoofdklasse B.
Miguel van den Dungen was na afloop vooral trots op de manier waarop zijn team zich terug knokte. 'Ik ben echt trots op de inzet die de jongens vandaag hebben laten zien. Na de 0-2 dacht ik dat het moeilijk zou worden, maar door karakter te tonen zijn we goed terug gekomen in de wedstrijd. Op het einde wilden we nog voor de winst gaan, maar dat zat er helaas niet in.'

RKSV Nuenen: 1. Danilo Verus, 2. Koen Bots (4.Ruud Jansen) , 3. Richard van Malten, 5. Angelo Stove, 8. Randy Thenu (11. Sjaak Egmond), 9. Abdul Salam Bangura, 13. Yevghenny Marceli, 15. Jamey Raas, 16. Dennis van de Reek, 17. Lars van Stipdonk, 19. Yoeri Sijbers

Blauw Geel '38: 1. Brahim Zaari, 3. Martijn van Loon (12. Koen van Zutven), 5. Sten van Vessem, 7. Mark Dobbelsteen, 9. Joey Hellstern, 10. Alexander Mols, 15. Ymanuel Hurkmans, 17. Sander Egmond, 19. Desley Schilders, 21. Stefano Verburg (6. Mustafa Guler), 22. Danny Verbakel