Nuenen acteert als serieuze kampioenskandidaat

Natuurlijk had Nuenen onder druk gestaan en inderdaad had ze mazzel gehad dat Beerse Boys een strafschop miste en de bal op de lat schoot. Feit was wel dat de groenwitten ruim een uur met een man speelden en daarin lieten zien dat ze een serieuze kampioenskandidaat zijn. De meeste en beste kansen waren immers voor Nuenen en de bezoekers mochten blij zijn dat doelman Koen van Kollenburg in goeden doen was. Het werd uiteindelijk 'slechts' 3-2.

De vele toeschouwers zagen zaterdagavond een zeer aantrekkelijk duel, waarin beide ploegen vol op de aanval speelden. Met name Nuenen schoot als een raket uit de startblokken en had al binnen een minuut op voorsprong kunnen komen. Yevghenny Marceli werd diep gestuurd en verscheen vrij voor Van Kollenburg. De ervaren doelman van Beerse Boys wist met de voet een snelle tegentreffer te voorkomen. Het was uitstel van executie, want nauwelijks drie minuten later was het alsnog raak. Nu mocht Sander Egmond vrij opstomen en zijn inzet was onhoudbaar: 1-0.

De 22-jarige aanvaller van Nuenen had het deze wedstrijd sowieso op zijn heupen en was nauwelijks af te stoppen door de verdedigers van Beerse Boys. Samen met Marceli (19) lijkt trainer Miguel van den Dungen twee groeibriljantjes in huis te hebben, die alleen nog maar beter kunnen worden. Zaterdag stonden met Tom van Beers (18), Max Verkuijl (20) en Lars van Stipdonk (22) overigens nog drie jonge spelers in de basis, waarvan Nuenen nog heel veel plezier kan hebben. De klik met de meer ervaren spelers is uitstekend en bij vlagen werd Beerse Boys overklast.

Organisatie
De gasten probeerden wel terug in de wedstrijd te komen, maar verder dan een halve omhaal van Niels van Heerbeek kwamen ze niet. Trainer Cemal Yilmaz wil dan zijn ploeg dwingender speelt en vanuit een sterke organisatie, maar zeker in de eerste helft was dit allemaal ver te zoeken en had Beerse Boys vooral heel veel balverlies. Daarvan profiteerde Nuenen optimaal. In de 19de minuut was de sterk spelende Luuk Tielemans al dicht bij de 2-0, maar niet veel later liet opnieuw Egmond iedereen zijn hielen zien en rondde keurig af.

Een opmerkelijk tafereel volgde. Aanvoerder Van Kollenburg riep zijn manschappen bij elkaar en een snel overleg volgde. Naar later bleek werd 'strijdplan B' uit de kast gehaald en schakelde Beerse Boys over naar een iets defensievere speelwijze. Bovendien werd nu (toch weer) meer de lange bal gehanteerd om de snelle voorwaartsen in stelling te brengen. Nuenen bleef echter de betere ploeg en via Coen Jansen (prachtige redding Van Kollenburg) en Ruud Jansen (rakelings naast) had het binnen een half uur zomaar 4-0 kunnen staan.

Rood
Nu was het aan de andere kant juist Beerse Boys dat scoorde. In een onoverzichtelijke situatie voor het doel kon doelman Danilo Verus in eerste instantie nog redding brengen. In de rebound frommelde Van Heerbeek de bal over de doellijn: 2-1. Plotseling leefde 'Beers' weer, maar dit was van korte duur. In de 34ste minuut kreeg Nuenen een vrije trap die door Coen Jansen laag voor het doel werd gebracht. Daar was Noël Jansen ter plekke om de bal net dat laatste zetje te geven om Van Kollenburg te verslaan.

Beerse Boys leek aangeslagen, maar rechtte de rug. Nauwelijks een minuut na de derde treffer van Nuenen, wees scheidsrechter Souwen gedecideerd naar de penaltystip. Nuenen-verdediger Tom van Beers haalde Jannes Mulders onderuit en kon met rood vertrekken. Rob van Bijsterveldt ontfermde zich over de strafschop. Zijn inzet was echter veel te slap en Verus kon simpel redding brengen. Nog gaf Beerse Boys niet op en in de blessuretijd van de eerste helft volgde alsnog de 3-2. Een slim genomen hoekschop kwam bij Van Bijsterveldt terecht die vanaf de rand van het zestienmetergebied knap inschoot.

Wissels
In de tweede helft werd een sterk offensief Beerse Boys verwacht, maar het was Nuenen dat de beste én meeste kansen kreeg. Al in de 48ste minuut had Marceli moeten scoren, op aangeven van Egmond. Hij stuitte weer op Van Kollenburg. En drie minuten later knalde Marceli de bal op de lat. Beerse Boys schrok, maar kreeg in de 58ste minuut de kans om langszij te komen. Ronnie Pijnenburg teisterde met een kanonskogel de lat boven Verus. Yilmaz bracht Dennis Schapendonk en Ruud Willems en Beerse Boys zette nog een tandje bij. Nuenen leek echter niet onder de indruk.

Sterk nog: in de 81ste minuut leek Egmond op weg naar de beslissende 4-2. Hij speelde zich schitterend vrij en passeerde Van Kollenburg. De bal werd echter van de lijn gered door Willems. Beerse Boys speelde in de slotfase alles of niets en Van Heerbeek stuitte nog op Verus. Gezien de eerste helft en de hoeveelheid kansen over en weer was de overwinning van Nuenen evenwel terecht. De enorme blijdschap bij Van den Dungen en zijn assistenten was dan ook tekenend. Nuenen blijft aan kop van de eerste klasse C.

RKSV Nuenen: 1. Danilo Verus, 4. Ruud Jansen, 5. Angelo Stoove, 6. Max Verkuijl, 12. Luuk Tielemans, 13. Yevghenny Marceli (9. Ron Jansen), 14. Sander Egmond, 17. Lars van Stipdonk, 18. Noël Jansen (15. Jamey Raas), 19. Tom van Beers, 20. Coen Jansen.

Beerse Boys: 1. Koen van Kollenburg, 2. Bob Smolders, 4. Rob van Bijsterveldt, 5. Joost Claassen, 7. Daan Smulders, 9. Niels van Heerbeek, 11. Pim Vingerhoets, 14. Bart den Otter (3. Ruud Willems), 15. Ronnie Pijnenburg (10. Dennis Schapendonk), 17. Jannes Mulders, 18. Stijn van Heerbeek.