Nuenen na twee wedstrijden 'zomaar' koploper

Toch is het echt zo. Na de eclatante 0-6 overwinning op Groene Ster, volgde een zwaarbevochten zege op OSS'20. Het werd 1-0 en aanvaller Yevghenny Marceli glunderde na afloop dan ook van oor tot oor. 'Vorige week hebben diverse jongens al een screenshot gemaakt van de stand. Kunnen ze nu weer doen!'
Marceli was zondagmiddag een van de smaakmakers, al moet worden gezegd dat hij wat ongelukkig was in zijn acties en pech had in de afronding. In de 52ste minuut was er de grootste kans voor de frivole aanvaller van Nuenen. In een bomvol strafschopgebied kreeg hij zijn voet toch nog tegen de bal en knalde op de vuisten van doelman Rick van de Leest van OSS'20. In de tegenaanval waren de bezoekers bijna succesvol. Ferdy van den Berg kon op rechts vrij oprukken, maar mikte de bal net naast de paal. Tot genoegen van Danilo Versus, die in het doel van Nuenen een redelijk rustige middag had.
Het was sowieso geen hoogstaande wedstrijd en échte kansen waren op de vingers van één hand te tellen. Met name de defensie van Nuenen stond als een huis. De aanvallers van OSS'20 werden er moedeloos van. Marceli: 'Het is inderdaad lekker voetballen zo. We weten dat we een heel sterke verdediging hebben. Voorin hebben we de nodige snelheid en als dan een keer een bal wél goed valt, is dat in veel gevallen al voldoende om de overwinning te pakken. We hebben er met z'n allen alles aan gedaan om de drie punten over de streep te trekken. Hartstikke mooi dat we nu bovenaan staan. Dat hadden niet veel mensen verwacht.'
Knokken
Zijn trainer Miquel van den Dungen kon de woorden van zijn speler onderschrijven. 'We gaan uit van een goede organisatie en proberen verdedigend zo weinig mogelijk weg te geven. Dit is vandaag heel aardig gelukt. We wisten dat we het tegen OSS'20 moeilijker zouden krijgen dan tegen Groene Ster. Vorige week zat alles mee en nu moesten we écht knokken om een positief resultaat te halen. En hij zat lekker binnen!' In de 55ste minuut was er een verre trap van Danilo Verus die werd opgevangen door Abdul Salam Bangura. De nieuweling, overgekomen van RKTVV, behield het overzicht en legde de bal panklaar voor Dennis van de Reek. Deze drukte fraai af en liet Van de Leest kansloos: 1-0.
De 22-jarige Van de Reek (UNA) is, evenals Bangura (20), Jorn Sweres (UNA, 24)) en Yoeri Sijbers (RKC Waalwijk, 19) nieuw in de selectie van Van den Dungen. Hij voorziet de ploeg van de nodige aanvallende impulsen en staat ook verdedigend zijn mannetje. 'We hebben een uitstekende mix van jonge, talentvolle spelers en routiniers die weten wat er van ze wordt gevraagd op dit niveau', erkent Van den Dungen, die met uitzondering van Verus (32) en Randy Thenu (30) louter twintigers in het veld had staan. 'Het voetbal was vandaag niet eens zo goed, maar ik denk dat we wel verdiend hebben gewonnen.'Gezapig
De warme weersomstandigheden leken zowel in als rond het veld van invloed te zijn. Pas in de tweede helft werd het écht een wedstrijd en zagen de paar honderd toeschouwers (het aantal had zeker te lijden onder PSV-FC Groningen en de Brabantse Dag in Heeze, red.) een leuk duel. Daarvan was vóór de rust nauwelijks sprake. OSS'20 liet de bal wat beter rondgaan dan Nuenen, maar kansen waren er niet te noteren. In de 17de minuut dachten de gasten recht te hebben op een strafschop, maar de uitstekend leidende scheidsrechter De Vries oordeelde de sliding van Yoeri Sijbers op Bob van Lith als 'correct' en 'op de bal'.In de tweede helft werd het voetballend wat beter en werd ook Nuenen gevaarlijker. Naast de al eerder genoemde kansen voor Marceli (namens Nuenen) en Van den Berg (OSS'20) waren er meerdere kleine mogelijkheden voor beide doelen. In de 72ste minuut moest Verus alle zeilen bijzetten om een scherpe voorzet van Van Lith onschadelijk te maken. OSS'20 wisselde twee maal, evenals Nuenen, maar tot resultaat leidde dit niet. De defensie van de thuisclub gaf geen krimp en trok de 1-0 voorsprong met verve over de streep.

RKSV Nuenen: 1. Danilo Verus, 2. Koen Bots, 5. Angelo Stoove, 6. Max Verkuijl, 8. Randy Thenu (15. Jarney Raas), 10. Abdul Salam Bangura, 13. Yevghenny Marceli, 14. Jorn Sweres (21. Pascal Loomans), 16. Dennis van de Reek, 17. Lars van Stipdonk, 19. Yoeri Sijbers.

OSS'20: 1. Rick van de Leest, 2. Martijn van de Sande (14. Michael van Geele), 3. Rob van Eck, 5. Yori Koel, 6. Erwin Stadhouders, 7. Ferdy van den Berg, 8. Luuk van Dijk, 9. Tony de Groot (19. Metin Alkir), 10. Tom Pijnenburg, 11. Bob van Lith, 12. Joris Razenberg.