Verdiende overwinning Nieuw Woensel op EFC

Zondag was het weer een keer alles tegen koploper EFC. De bezoekers werden overtroeft met een tomeloze inzet, prima combinatiespel en het vrijwel honderd procent benutten van de kansen. De 5-3 overwinning was absoluut een teamprestatie, met Murtaza Nawabi en doelman Tommy van de Gevel als uitblinkers.(Onder het verslag meer foto's van deze wedstrijd)

Nieuw Woensel startte flitsend en zette EFC vast op eigen helft. Slechts één keer kwamen de roodzwarten er goed uit. Van de Gevel tikte een vrije trap van Jeffrey van Tongeren knap over de lat. Aan de andere kant mocht ook Nawabi aanleggen voor een vrij trap, maar ook zijn schot scheerde net over de lat. In de 12de minuut was er voor EFC-doelman Koen Wouters echter geen houden aan. Een voorzet van Manuel Visser belandde bij verdediger Ruud Visser die bij de tweede paal de bal in het doel frommelde. Met de hand vonden de spelers van EFC, maar scheidrechter Schenkels keurde de treffer goed.

Zeven minuten later was het weer raak. Opnieuw was er een afgemeten voorzet van Manuel Visser, die door Nawabi fraai in het doel werd gekopt. Opvallend genoeg nam Nieuw Woensel hierna gas terug en dit gaf EFC de gelegenheid om terug in de wedstrijd te komen. In de 28ste minuut ging Max van Limpt op links goed door en stelde Joël Prat in staat simpel te scoren. De Eerselnaren voelden dat er meer in zat en gingen op jacht naar de gelijkmaker. De verdediging van Nieuw Woensel bleef echter op de been.

Rood
In de tweede helft was er wederom een goede start van de thuisclub. In de 50ste minuut kon Leroy Visser vanaf links de bal vrij voor het doel brengen, waar Toon de Wit ter plaatse was om hoog en droog in te koppen. EFC schrok, trainer Ronald Tieleman wisselde Jeffrey van Tongeren voor Tim van Ekert en zag vijf minuten later dat Joeri van Veen van Nieuw Woensel met twee maal geel van het veld werd gestuurd. Het duurde nog tot in de 66ste minuut voordat EFC de numerieke meerderheid uitbuitte. Prat zette Van Limpt vrij voor het doel: 3-2.

Waar iedereen verwachtte dat EFC nu zou doordrukken, was het Nieuw Woensel dat de mouwen opstroopte en vocht voor elke meter (soppige) grond. In de 69ste minuut was er een verre uittrap van Van de Gevel. Nawabi schatte de hoge bal op waarde en verraste de Eerselse verdediging, inclusief doelman. Drie minuten later had Jesse van Gerwen namens EFC de 4-3 op zijn schoen, maar Van de Gevel redde knap. Bijna in de tegenstoot werd het 5-2. Nieuw Woensel kreeg op links een vrije trap die door Nawabi snoeihard werd ingeschoten. Al moet daarbij worden gezegd dat de bal houdbaar leek.

Slot
EFC probeerde het nog wel, maar stuitte steeds op een uitstekend keepende Van de Gevel. Aan de andere kant had Leroy Visser de wedstrijd ook helemaal in het slot kunnen gooien. Vrij voor Wouters was zijn lob echter niet secuur genoeg. Van Gerwen zorgde in de 82ste minuut nog voor de 5-3, maar verder liet Nieuw Woensel het niet meer komen. In de slotfase moest scheidrechter Schenkels alle zeilen bijzetten om dreigende brandjes te blussen. De enerverende slotfase leverde echter geen doelpunten meer op. De brede glimlach van drievoudig doelpuntenmaker 'Muti', zei genoeg.

Nieuw Woensel: 23. Tommy van de Gevel, 4. Toon de Wit, 5. Morad Arji, 8. Manuel Visser, 9. Tom Jacobs, 10. Murtaza Nawabi (7. Joey Visser), 11. Leroy Visser, 14. Ali Emad, 17. Joeri van Veen, 20. Anthony de Haan (26. Dermar Cansizlar), 25. Ruud Vissers.

EFC: 1. Koen Wouters, 2. Rick van Kemenade, 3. Jan van Heukelom, 4. Thijs Theuws, 5. Tom Blox, 6. Rob Verstappen, 7. Jeffrey van Tongeren (12. Tim van Ekert), 8. Jesse van Gerwen, 9. Max van Limpt, 10. Joël Prat, 11. Dennis van Sambeeck.