Hoopvol begin UNA in 2e divisie

Vorig seizoen in de Topklasse konden we na een paar wedstrijden al constateren welke clubs uiteindelijk het kind van de rekening zouden gaan worden. Deze competitie zal het iets anders zijn. In de Tweede Divisie zijn de zeven beste clubs uit de zaterdag- en de zondagcompetitie bij elkaar gebracht, aangevuld met vier belofte teams uit het Betaald Voetbal.

In de eerste competitieronde stond UNA al meteen voor een uitwedstrijd tegen De Treffers; een ploeg die vorig seizoen over twee wedstrijden tegen de geelzwarten zeven keer scoorde, terwijl UNA maar één keer tegen kon sputteren. Zover zou het afgelopen zondag in Groesbeek niet komen.

Vanaf minuut één gingen De Treffers met veel bravoure van start. Het doel van Petar Stoskovic werd regelmatig onder vuur genomen, maar het vizier van de Groesbekers stond niet op scherp. UNA liet zich niet gek maken en in de 24e minuut knalde Benjamin van Wanrooij snoeihard op de paal. Na een half uur kwam de thuisploeg toch op voorsprong. Frenk Keukens omspeelde Petar Stoskovic bij de achterlijn en Rick Verbeek kon de bal simpel binnen schuiven. Even later werd het nog erger voor de ploeg van Mark Schenning toen Bram Eltink de 2-0 tegen de touwen deponeerde. UNA toonde echter veerkracht. Vlak voor rust kopte Mart van de Gevel (terug van weg geweest) de 2-1 achter doelman Niels Kornelis.

Na de pauze zette oefenmeester Anton Janssen een van de gevaarlijkste spelers van Sportpark Zuid, Wesley Meeuwsen, in de ploeg. Doordat hij pas terug was van vakantie had Janssen hem niet in de basis opgenomen. UNA ging door met waarmee de eerste helft werd afgesloten. De Treffers troffen het niet toen Mart van de Gevel in de 61e minuut als een duveltje uit een doosje opdook en de 2-2 achter Kornelis kopte.

In de resterende tijd zocht de thuisploeg iets meer naar de beslissende goal. Even dachten de roodzwarten dat die er ook kwam, maar de twintigjarige arbiter, Sam Teuben, had een duwfout geconstateerd. De scoringstune ging aan en ook weer uit. De 2-2 bleef op het scorebord. Al met al een hoopvol debuut van de geelzwarten in de Tweede Divisie.