Geslaagd trainingskamp RKC bij Reusel Sport

Veel ploegen uit het betaalde voetbal zoeken in deze winterpauze de zon op. RKC Waalwijk uit de Jupiler League zoekt de Kempen op bij Reusel Sport/Faes Group voor een driedaags trainingskamp als voorbereiding voor de herstart van de competitie. Als afsluiting stond er een oefenwedstrijd op het programma tegen een combinatie-team van Reusel Sport/ Faes Group-Bladella en HMVV. Op een vlak, maar door de vorst op een moeilijk bespeelbaar veld werd er om 19.30 uur afgetrapt, voor 250 belangstellenden die de kou hadden getrotseerd. RKC kwam het best uit de startblokken, met snel uitgevoerde aanvallen was het voor de combinatie alleen maar verdedigen, vooral rechtsbuiten Moussa Sanoh was voor de oranje-zwarte een constant gevaar. In de 18e minuut was het een grote verdedigers fout die door Johan Voskamp van dichtbij werd afgestraft 0-1. Twee minuten later kon Boudewijn van Buggenum een kans van dichtbij corner werken. In de 21e minuut schoot Ron Jansen uit een kleine kans over. Een minuut later werd de score verdubbeld, weer door Johan Voskamp 0-2. In de 28e minuut was het Steef Nieuwendoor die met een strakke schuiver van afstand Boudewijn van Buggenum kansloos liet 0-3. Met enkele corners en een afstandsschot van Evander Sno juist over floot scheidsrechter Stein van Zuilichem uit Bladel na 35 minuten (vooraf afgesproken door de trainers) voor het rustsignaal.

Na een korte rustpauze waarbij door beide teams behoorlijk wat werd gewisseld, begonnen we aan de 2e helft. Al snel bleek dat de combinatie in de tweede helft wat meer weerstand bood. Bladella speler Geert van Overbeek, die de ver voor zijn doel staande RKC doelman Etienne Vaessen met een schot vanaf de middenlijn bijna verraste. In de 40e minuut was het aan de andere zijde wel raak, op de rand van de 16 meter werd de snelle Moussa Sanoh onreglementair gestuit wat door Pieter Langedijk werd omgezet in 0-4 door HMVV doelman Voets naar de verkeerde hoek te sturen. In de 45e minuut werd de stand 0-5 via een fraaie combinatie over veel schijven was het Momo Mezghrani die het laatste tikje gaf. Hierna zakte RKC wat in en nam door het steeds moeilijker bespeelbaar veld minder risico's. De combinatie zette een stapje extra en kwam via HMVV speler Ron Jansen op 1-5 toen hij een verdedigingsfout resoluut afstrafte. Het spel golfde hierna beter op en neer met enkele aardige acties van de combinatie en een kleine kans van Fred Benson. In de 60e minuut kwam de eindscore op het denkbeeldige scorebord. Ron Jansen nam een vrije trap op rechts, welke zeer fraai door Reusel Sport/ Faes Group spits Seb Heesters werd binnen gekopt 2-5. Beide teams hadden hierna vrede met de stand en speelde plichtmatig de 70 minuten vol, waarna de wedstrijd in de volle warme kantine werd verder gespeeld!! Alles bijeen een prettige invulling voor RKC, Reusel Sport/ Faes Group en de supporters voor de winterstop. RKC was zeer tevreden over de accommodatie van Reusel Sport/ Faes Group en de hulp van de vrijwilligers. Reusel Sport/ Faes Group is dankbaar voor de medewerking van Remco Oversier technische directeur bij RKC en lid van Reusel Sport/ Faes Group en tot vorig jaar nog wekelijks spelende in een lager team op de zondagmorgen. Alles bijeen zeker een aanbeveling tot een vervolg. Tot slot iedereen bedankt die dit mogelijk hebben gemaakt.