Geldrop maatje te groot voor tegenvallend De Valk

Dit was zo bij Nuenen en nu ook weer bij Geldrop. De ploeg van trainer Pierre van den Eeden won uiteindelijk met 3-1 van De Valk en lijkt de weg naar boven te hebben gevonden.
Jammer genoeg was het duel zondagmiddag na pakweg zestien minuten al gespeeld. De bezoekers leidden toen immers met 0-2 – door twee treffers van Sidney Gakpo – en De Valk leek niet bij machte om het Geldrop écht moeilijk te maken. Trainer Guillaume van Wilgen hierover: 'We speelden eigenlijk na een kwartier al een verloren wedstrijd. Het ging allemaal veel te gemakkelijk bij ons en Geldrop profiteerde hiervan optimaal. Natuurlijk zijn het twee prima doelpunten van Gakpo, maar onze verdedigers grepen ook niet afdoende in. Eerst kan hij zich veel te simpel vrijspelen en bij de tweede treffer krijgt Jansen alle vrijheid om de bal panklaar te leggen voor Gakpo.'Sneu voor de supporters van De Valk, maar zeker ook voor de pas achttienjarige doelman Dennis Verhoeven die opnieuw zijn opwachting maakte en kon terugzien op een foutloos optreden. In de 7de minuut was het eerste kansje voor Ruud van den Dungen. Uit de draai schoot hij de bal in de handen van Geldrop-doelman Rick van de Oever, die niet okselfris aan het duel begon, maar toch nog ruim een uur volmaakte. Vijf minuten later stond de 0-1 op het scorebord. Gakpo ontfermde zich over een lage voorzet van Melvin Rijkers, draaide zich knap weg en rondde fraai af. De Valk schrok, maar hapte vier minuten helemaal naar adem. Coen Jansen bediende Gakpo op maat, die Verhoeven kansloos liet: 0-2.Verschil
Trainer Van den Eeden leunde tevreden achterover en zag dat zijn ploeg eindelijk iets van de aanwezige kwaliteiten liet zien. 'Met name voorin liep het de laatste weken niet lekker en ook vandaag was het nog zeker niet honderd procent. Je ziet echter wel dat we over de nodige klassespelers beschikken, die het verschil kunnen maken. We hebben veel snelheid en De Valk leek toch wat bang van ons. We kregen nogal wat ruimte en je zag bij de eerste twee doelpunten dat we daar goed gebruik van maakten. Jammer dat we het na de rust niet eerder afmaken en de tegenstander zelfs nog terug laten komen. Misschien moeten we een strafschop krijgen, maar dit geldt ook voor De Valk.'Na de snelle voorsprong van Geldrop, probeerde de thuisclub het wel, maar de geelzwarten gaven nooit echt het idee dat ze er in geloofden. Tom Dekkers en Tecer Tufan bezorgden doelman Van den Oever enig werk, maar alleen bij de tweede doelpoging moest de Geldrop-goalie écht in actie komen. Meteen na de rust leek Geldrop de 0-3 te maken, maar Verhoeven redde knap op een inzet van Gakpo. Aan de andere kant had het zomaar 2-1 kunnen zijn, maar ook van den Oever had een goede redding in huis.Gevaar
Hierna ontspon zich een zeer matige wedstrijd, met nauwelijks nog kansen. Gakpo, namens Geldrop, en Van den Dungen, namen De Valk, hadden wellicht moeten scoren, maar het was in de 63ste minuut Coen Jansen die de wedstrijd besliste. Hij kopte een voorzet van Nick Kuylaars tegen de touwen en zorgde voor de luidbejubelde 0-3. De Valk wisselde nog en bracht Brian Vermeer en Jorg van Galen voor Luuk Broers en Joris Hermans. Met name de eerste zorgde voor enig gevaar, maar het was uiteindelijk Van den Dungen die uit een hoekschop van Tufan de 3-1 liet aantekenen. Beide teams claimden nog een strafschop, maar scheidsrechter Senders wuifde vermeende overtredingen op Vermeer en Gakpo weg.

De Valk: 18. Dennis Verhoeven, 3. Max Jansen, 4. Dennis Boonen, 6. Wouter van Son, 7. Tecer Tufan, 8. Bas Crijnen (24. Pieter van Kemenade), 9. Joris Hermans (20. Jorg van Galen), 10. Ruud van den Dungen, 14. Tom Dekkers, 21. Luuk Broers (22. Brian Vermeer), 23. Aart Verberne.

Geldrop: 1. Rick van de Oever (19. Milan Lebens), 4. Tom Brouwers, 5. Sem Scholten, 6. Ruud Verhappen, Joep van Vroenhoven, Sidney Gakpo, 11. Melvin Rijkers, 14. Mark Werts, 15. Nick Kuylaars (12. Donny Dirkx), 20. Coen Jansen, 23. Joep Zweegers.