FC Eindhoven/av pas na rust in kampioensvorm

Met name Jordi van Meurs mocht zich dit aantrekken, want hij kreeg enkele opgelegde kansen. Na rust schakelde Eindhoven een tandje bij en was onder meer Van Meurs wel succesvol. Het werd uiteindelijk 4-0. De blauwwitten in deze vorm, zijn zeer zeker titelkandidaat nummer 1.

Het duurde in een regenachtig Jan Louwersstadion tot aan de achttiende minuut voordat er een serieuze kans viel te noteren. Robin Bloks had namens Acht een uitstekende actie in huis en schoot de bal via een Eindhoven-been rakelings voorbij de kruising. De thuisclub, met een duidelijk veldoverwicht, maar zonder echte kansen, schrok enigszins en drong Acht verder terug. In de 24ste en 25ste minuut kreeg Jordi van Meurs twee grote kansen. Beide keren was doelman Van der Heijden de winnaar in een rechtstreeks duel.

Niet veel later was er weer een opgelegde mogelijkheid voor de behendige buitenspeler. Hij ging alleen op het doel van Acht af, maar schoof de bal aan de verkeerde kant van de paal. Trainer Peer van de Kemenade haalde de licht aangeslagen Tijs Mentink naar de kant voor Shentley Mathilda, maar zag in de 41ste minuut Eindhoven bijna op voorsprong komen. Bas de Haas knalde de bal uit een vrije trap tegen de paal. Na wederom een kans voor Van Meurs, was het aan de andere zijde Bloks die uit een vrije trap de bal op de lat krulde.

Einde
Het leek dus nog alle kanten op te kunnen gaan, maar Eindhoven maakte snel een einde aan de aspiraties van Acht. In de 63ste minuut was het eindelijk raak voor Van Meurs. Uit eens steekpass voor het midden prikte hij nu de bal wel voorbij Van der Heijden. Nauwelijks vijf minuten later was het ook al 2-0. Verdediger Gerard van Veen stuitte nog op de doelman van Acht, maar in de rebound kon Van Meurs simpel afronden. De bezoekers waren knock-out en in de 75ste minuut viel de mooiste treffer van de middag. Nieuwkomer Yavuuz Semih Yucez (trainer Marcel van der Kamp: 'Een groeibriljantje', red.) kopte de bal door op Van Meurs en kreeg de bal weer op een presenteerblaadje terug.: 3-0.

Acht kwam nauwelijks nog toe aan een fatsoenlijke aanval en Eindhoven ging op zoek naar nóg een doelpunt. Die treffer kwam er ook, maar was wel een cadeautje van scheidsrechter Bierings. De leidsman zag in een onschuldig duel tussen Melvin van de Groen en Mitchel Kluijtmans een overtreding en legde bal op de stip. Kluijtmans voltrok zelf het vonnis en bracht de eindstand op 4-0. Van de Kamp: 'In de rust heb ik gezegd dat ze gewoon moesten blijven voetballen en dat dan de kansen vanzelf kwamen. De komende weken, met onder meer de thuiswedstrijd tegen concurrent WODAN, moeten we de basis leggen voor het kampioenschap. Ik heb er alle vertrouwen in.'

FC Eindhoven/av: 1. Remy Hendrikx, 2. Stephanus Reker, 3. Pascal van de Kamp, 4. Bjorn Becker (17. Tijn van der Werf), 5. Gerard van Veen, 6. Richard Looijmans, 8. Bas de Haas, 9. Stanley Verbeek, 11. Mitchel Kluijtmans, 14. Jordi van Meurs, 18. Yavuuz Semih Yucez (16. Gurkan Yavuz).

VV Acht: 1. Mark van der Heijden, 2. Daniël Verkerk, 3. Peter van Kemenade, 4. Eric van Gerven, 5. Tijs Mentink (12. Shentley Mathilda), 6. Melvin van de Groen, 7. Niek Broeders, 8. Bart van de Hurk (15. Max Wijgergangs), 9. Roy Roestenburg, 10. Robin Bloks, 11. Sander van den Heuvel.