FC Eindhoven (zaal) zonder moeite langs nummer laatst

Karim Bali scoorde vier doelpunten en werd daarmee Cibatax Man of the Match. Coach Carmelo Nieddu na afloop: “We hebben verdiend gewonnen.”

Goede start
Na een mooie minuut stilte voor de slachtoffers van de diverse terreuraanslagen de laatste weken, begon FC Eindhoven sterk aan het duel. Na vier minuten kon Oualid Saadouni de score openen uit een ingestudeerde vrije trap. Niet veel later kon Bali de 0-2 en 0-3 op het scorebord bijschrijven na twee afstandsschoten. Twee tegendoelpunten van oud FC Eindhoven-speler Kenan Koseoglu maakte het weer spannend, maar Bali en Dennis van den Eijnden maakte de marge weer drie na respectievelijk een droog afstandsschot en uitgespeelde kans. Ruststand: 2-5.

Spanning
Na rust was het de thuisploeg die snel uit de startblokken kwam. In minuut 22 kon Mo Laari met een afstandsschot keeper Dennis Kapteijns verrassen en de 3-5 binnenschieten. Kansen voor beide teams kwamen en de wedstrijd werd spannender. In minuut 34 werd het duel echter op slot gegooid. Saadouni scoorde en meteen daarna maakte Bali zijn vierde. Uit een vlugge counter kon Laari nog de 4-7 binnenschieten. Toen ZVV Den Haag het echter met vijf veldspelers ging proberen, ging het mis voor de Hagenezen. Door twee keer balverlies konden Dennis van den Eijnden en Tim van den Akker nog twee keer scoren en de eindstand op 4-9 bepalen.

Belangrijke winst
Voor FC Eindhoven is de overwinning verwacht maar daardoor niet minder belangrijk. Nieddu: “Natuurlijk moet je van deze ploeg winnen, dat ben je eigenlijk verplicht. Toch is dat niet altijd een zekerheidje.” Winst was voor de Blauw-Witten nodig voor aansluiting met de top: “Volgende week spelen we de laatste wedstrijd voor de winterstop, we willen in de top vier blijven staan”, aldus Nieddu.