FC Eindhoven (zaal) opent met zege

Trainer Jan Vogels: "We hebben het onszelf nog onnodig moeilijk gemaakt."

Aantrekkelijke eerste helft

FC Eindhoven begon kansrijk aan de wedstrijd en schoot vanaf de eerste minuut al meermaals op doel. Toch was het WSV dat de score opende. Rachid Boughalab scoorde na een counter. Het antwoord van FC Eindhoven liet drie minuten op zich wachten. Jordany Martinus schoot vanaf de zijlijn binnen. In minuut 14 zette Kenan Koseoglu de Blauw-Witten voor het eerst op voorsprong. Na een mooie combo met Dennis van den Eijnden maakte hij de 2-1. FC Eindhoven ging door: Martinus maakte niet veel later zijn tweede, en ook Soufian Charraoui pikte vlak voor rust zijn goal mee. Seconden voor het eerste eindsignaal kwamen de bezoekers nog iets terug: een ingestudeerde vrije trap werd door Cihan Ozcan binnengeschoten: 4-2.

Onnodig lastig
De Blauw-Witten kwamen sterk uit de startblokken in het tweede bedrijf. Mohamed el Fahsi bekroonde al snel zijn sterke spel met een doelpunt. Het spel walste daarna op en neer. In de 29e minuut profiteerden de bezoekers van een defensieve fout van FC Eindhoven: 5-3. Martinus zorgde daarna voor een uitschieter. De spits maakte twee vlugge doelpunten en zorgde voor de 7-3. Het leek gespeeld voor FC Eindhoven, maar niets bleek minder waar. Vijf minuten voor tijd kwam WSV na een uitgespeelde aanval op 7-4. FC Eindhoven stond inmiddels op vijf overtredingen. Twee minuten voor tijd kregen de bezoekers twee 10-meter trappen die allebei benut werden: 7-6. De laatste minuten werden daarmee bloedstollend spannend, maar FC Eindhoven hield stand en pakte de punten.

Eenheid in het spel
De drie punten tellen, maar volgens oefenmeester Vogels had de score beter moeten zijn. Vogels: "Het had hier gewoon 7-2, 7-3 moeten blijven. Zo'n score moet je niet weggeven, vooral niet op zo'n knullige manier." De trainer doelt daarmee op het aantal gemaakte fouten. "Bij de fouten zaten ongeveer vier handsballen. Dat is simpelweg niet nodig. Op het einde maken we het onszelf dan nog zo moeilijk." Toch zag Vogels ook belangrijke positieve punten in het spel van zijn ploeg. "Het belangrijkste dat ik vandaag gezien heb is de eenheid in het spel. Het team voetbalde ook echt als team. Daar hebben we hard op getraind", aldus Vogels.